Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jonathan u riječkom Pogonu kulture

Jonathan u riječkom Pogonu kultureNastupnim singlom »Maggie« i debi albumom ’’Bliss’’ riječka grupa Jonathan digla je proteklu godinu i pol rijetko viđenim hypeom na ovm područjima.

Ulaskom fenomenalne petorke na scenu sredinom prošle godine krenuo je val, prvo na lokalnoj razini, a onda polako i u ostatku države. Iskustvo koje su članovi Jonathana upijali svirajući u poznatim riječkim bendovima, ali i evidentna naslušanost i individualne autorske kvalitete rezultirali su s četiri pjesme koje se mirne duše mogu staviti u repertoar bendova poput Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo ili The Strokes. Postavu od samog početka čine vokal Zoran Badurina koji stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić višegodišnji član Leta3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke punk legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović je i dalje glavna gitara Mandrila.

Album’’Bliss’’ objavljen je 19. svibnja na Bandcamp stranici Jonathana i do danas je skinut više od 10.000 puta. Tome su pomogli odlični singlovi ’’Communicate!’’ i ’’Pictures’’ zahvaljujući kojima je bend prošao cijelu regiju.

U 2014. godini iza njih su, između ostalog, nastupi u Splitu, Puli, Vinkovcima, Beogradu, Tučepima, dva rasprodana koncerta u Palachu, premijerni dolazak na Pozitivan koncert, podrška Editorsima i rasprodan Mali pogon Tvornice.

Sve to skupa pojačano nedavno rasprodanim solo koncertom u Velikom pogonu Tvornice kulture te nominacijom za Novog izvođača godine na 22. Porinu.

Usporedo sa svirkom u Tvornici bend je izbacio maxi singl ’’Getting Closer Is Keeping Us Apart’’ te dao čak 4 pjesme za dokumentarno – igrani film ’’Ja sam ljubav’’.

Proteklo ljeto Jonathan su obišli mnoge festivale i klubove, a posebno su ostali zapamćeni nastupi na Exitu, InMusicu, Pula Film Festivalu i Ferragosto Jamu. Početkom listopada bend je nastupio na Waves Festivalu u Bratislavi te u CuntRa la Kunsthureu u samom centru Graza.

Kako Jonathan zvuče uživo možete provjeriti 20.11. u riječkom Pogonu kulture.

Objavljeno 05.11.2015.

Vremeplov

Čovjek vidi ono što želi vidjeti, ostalo zanemaruje.
Paul Simon