Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Josipa Lisac ovo ljeto u Opatiji

Josipa Lisac ovo ljeto u OpatijiJosipa Lisac, naša najveća glazbena umjetnica, nastupit će na velikom koncertu naziva “Ima negdje jedan grad…” na Ljetnoj pozornici u Opatiji u petak, 27. 06.

Postoji neka neobjašnjiva veza, koja, poput nevidljivih niti povezuje događaje i uspomene u jedan veliki krug – svjetlosti, radosti i ljubavi pun.

Početna točka tog nevidljivog kruga otisnuta je davne 1968. godine, nastupom na Opatijskom festivalu te interpretacijom pjesme Arsena Dedića ’Što me čini sretnom’, a lipanjskim koncertom biti će potvrđena veza koja traje između Josipe i Opatije.

Između, te davne 1968. godine i ovogodišnjeg nastupa, stala je jedna velika i uspješna karijera – jedne od najoriginalnijih i najboljih pjevačica naše regije. Autorski i interpretatorski uvijek svježa, ukorak s aktualnim glazbenim strujanjima, a opet tako originalna, jedinstvena i svoja – što je dokazala nebrojeno puta - upravo u Opatiji.

Izvedbe pjesama ’Što me čini sretnom’ (Opatijski festival ’68) i ’Oluja’ (Opatijski festival ’70) na glazbenim večerima posvećenima doajenima Hrvatske glazbene scene – Arsenu Dediću i Zdenku Runjiću, suradnja s Elvisom Stanićem na Liburnia jazz festivalu i Melodijama Kvarnera te posljednji samostalni nastup na Maloj Ljetnoj pozornici pred više od desetak godina ostali su urezani u kolektivnu memoriju svih obožavatelja Josipe Lisac, ali i potvrđuju gotovo pola stoljeća dugu vezu Opatije i Josipe.

Nabrajati Josipine albume i hitove potpuno je besmisleno, kao i mnogobrojne glazbene suradnje. No, vrijedi napomenuti da ono što ju izdvaja od ostalih izvođača je rušenje žanrovskih granica te umjetnička hrabrost s kojom je ulazila u mnoge projekte. Od suradnje s jednim od najboljih hrvatskih jazz fusion gitarista Elvisom Stanićem, preko koncerata s Prljavim kazalištem, dueta s reperom Marinom Ivanovićem Stokom i Tedijem Spalatom pa do posljednje suradnje s riječkim bandom Quasarr - koji će biti posebni gosti na opatijskom koncertu.

’Ljubav’ je naslov pjesme koju zajedničkim snagama izvode Josipa i ekipa iz Quasarra, a upravo je uzajamna ljubav, ono što povezuje Josipu i Opatiju te upotpunjuje nevidljivi krug iz one, sad već davne – 1968. godine – i njezinog prvog nastupa pred opatijskom publikom…

Informacije o cijenama ulaznica i prodajnim mjestima bit će objavljene uskoro.

Objavljeno 13.05.2014.

Vremeplov

Da bi čovjek imao ljudska prava, mora imati i ime i prezime. Anonimni komentari bilo koje vrste su komentari bez društvenog i osobnog legitimiteta i izvan su svijeta obuhvaćenog kodeksom ljudskih prava... većina ljudi precjenjuju značaj anonimnih poruka na internetu.
Miljenko Jergović, književnik