Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Josipa Lisac ovo ljeto u Opatiji

Josipa Lisac ovo ljeto u OpatijiJosipa Lisac, naša najveća glazbena umjetnica, nastupit će na velikom koncertu naziva “Ima negdje jedan grad…” na Ljetnoj pozornici u Opatiji u petak, 27. 06.

Postoji neka neobjašnjiva veza, koja, poput nevidljivih niti povezuje događaje i uspomene u jedan veliki krug – svjetlosti, radosti i ljubavi pun.

Početna točka tog nevidljivog kruga otisnuta je davne 1968. godine, nastupom na Opatijskom festivalu te interpretacijom pjesme Arsena Dedića ’Što me čini sretnom’, a lipanjskim koncertom biti će potvrđena veza koja traje između Josipe i Opatije.

Između, te davne 1968. godine i ovogodišnjeg nastupa, stala je jedna velika i uspješna karijera – jedne od najoriginalnijih i najboljih pjevačica naše regije. Autorski i interpretatorski uvijek svježa, ukorak s aktualnim glazbenim strujanjima, a opet tako originalna, jedinstvena i svoja – što je dokazala nebrojeno puta - upravo u Opatiji.

Izvedbe pjesama ’Što me čini sretnom’ (Opatijski festival ’68) i ’Oluja’ (Opatijski festival ’70) na glazbenim večerima posvećenima doajenima Hrvatske glazbene scene – Arsenu Dediću i Zdenku Runjiću, suradnja s Elvisom Stanićem na Liburnia jazz festivalu i Melodijama Kvarnera te posljednji samostalni nastup na Maloj Ljetnoj pozornici pred više od desetak godina ostali su urezani u kolektivnu memoriju svih obožavatelja Josipe Lisac, ali i potvrđuju gotovo pola stoljeća dugu vezu Opatije i Josipe.

Nabrajati Josipine albume i hitove potpuno je besmisleno, kao i mnogobrojne glazbene suradnje. No, vrijedi napomenuti da ono što ju izdvaja od ostalih izvođača je rušenje žanrovskih granica te umjetnička hrabrost s kojom je ulazila u mnoge projekte. Od suradnje s jednim od najboljih hrvatskih jazz fusion gitarista Elvisom Stanićem, preko koncerata s Prljavim kazalištem, dueta s reperom Marinom Ivanovićem Stokom i Tedijem Spalatom pa do posljednje suradnje s riječkim bandom Quasarr - koji će biti posebni gosti na opatijskom koncertu.

’Ljubav’ je naslov pjesme koju zajedničkim snagama izvode Josipa i ekipa iz Quasarra, a upravo je uzajamna ljubav, ono što povezuje Josipu i Opatiju te upotpunjuje nevidljivi krug iz one, sad već davne – 1968. godine – i njezinog prvog nastupa pred opatijskom publikom…

Informacije o cijenama ulaznica i prodajnim mjestima bit će objavljene uskoro.

Objavljeno 13.05.2014.

Vremeplov

Izdavanje singlova na stari način za promociju albuma zvuči nam jako zastarjelo zbog svih novih tehnologija koje nas svakodnevno okružuju.
Dominik Howard (Muse)