Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kako je prošao festival ”Hartera 06”

Kako je prošao festival ”Hartera 06”Glazbena manifestacija ”Hartera 06”, drugo izdanje hvaljenog i osporavanog riječkog festivala koji pretendira postati trajna urbana glazbena vrijednost Rijeke održana je u petak 30. lipnja u prostoru hale Marganovo u bivšoj riječkoj Tvornici papira.

U organizacijskom smislu festival je daleko spretnije organiziran od svog nesretnog prethodnika (sjećamo se nesnosne gužve zbog prekomjernog broja karata koje su puštene u prodaju, manjka sanitarnih čvorova, prebučnog i nerazumljivog razglasa itd.), no u smislu glazbene ponude je, ruku na srce, ponudio donekle siromašniji meni za široke narodne mase, što se očitovalo u skromnijoj posjećenosti ovogodišnje ”Hartere”. Procjenjuje se da je festival posjetilo oko 1.500 Riječana, ponajviše fokusiranih na Let 3 - jedine ”velike zvijezde” i headlinere ove večeri.

Ne treba zanemariti niti nastupe drugih izvođača, posebice Ramireza, Overflowa i Fathera na ”dž-dž” pozornici opremljenoj video wallom i bogatim light efektima, te Alexandera Robotnicka i skupine Leut Magnetik na odlično zamišljenom ”tup-c-tup-c” flooru pod otvorenim nebom.

Live promocija ”Strašnih Riječana” pokazala je da su dojučerašnji ”mali” i ”demo” bendovi preskočili onu imaginarnu crtu koja ih je dijelila od veće prihvaćenosti. Ponajviše se to odnosi na grupu Father, koji su i na uvijek pomalo rezerviranom domaćem terenu ostvarili ”vlažne snove” svih bendova iz garaža - dobili su svoju publiku koja ne broji samo prijatelje i znance već i, u pravom smislu te riječi, odane fanove.

Iako je drugo izdanje Hartere posjetilo manje ljudi od očekivanog, organizatori i publika nemaju previše razloga za žaljenje - ovakvi brandovi se grade sustavno i godinama (novosadski Exit je odličan primjer kako je mali gradski festival postao najcjenjeniji festival u Europi), a na KLJB tj. neformalnoj udruzi građana ”Kluba ljubitelja buke” je da poučeni iskustvom ”Hartere 06” realiziraju zamišljeni projekt oživljavanja Marganova do kraja.

Da završimo, lako je pričati, daleko je teže ponuditi kvalitetan ”kulturni proizvod” kojim će se Riječani busati u prsa. ”Hartera 06” bi trebala biti početak, a ne kraj priče.

Robert Paulić

Objavljeno 01.07.2006.

Vremeplov

Postoji nešto što je mnogo važnije od svake logike - to je mašta.
Alfred Hitchcock