Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kompletan program 15. Liburnia Jazz Festivala

Kompletan program 15. Liburnia Jazz FestivalaOve godine Liburnia Jazz Festival slavi svoj 15 rođendan pod motom Najbolje od najboljeg jazza, kako svjetskog tako i hrvatskog.

Kako na mladima svijet ostaje, Festival započinje u četvrtak, 02.07. u Dječjem vrtiću Opatija gdje će Lela Kaplowitz održati radionicu pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a pod nazivom Liburnia Jazz(ić) : Jazz with US. U Festival nas uvodi Aminata & The Astronauts feat Snow Owl u suradnji s programom „10 veličanstvenih“ koji se održavaju na legendarnoj terasi hotela Kvarner.

U petak, 03.07. na Ljetnoj pozornici će Festival službeno otvariti koncert Liburnia Jazz Union feat. Croatian Jazz All Stars. Uz zvijezde hrvatskog jazza i dobre glazbe – Tamaru Obrovac, Elvisa Stanića, Hrvoja Rupčića, Nevena Frangeša, Marka Tolju, Tinu Vukov, nastupit će i kvarnerski jazzisti Spartaco Črnjarić, Darko MihaliĆ – Boćo, Denis Razumović i mnogi drugi iznikli iz „jazz konobe“, rodonačelnici Festivala i mladi etablirani umjetnici koji su odrasli uz Festival.

Vrhunac Festivala je u subotu, 04.07. kada će hrvatska publika imati uistinu jedinstvenu priliku uživanja u koncertu trenutno najtraženije svjetske jazz atrakcije. VOLCÁN je supergrupa, dreamteam koji predstavlja veličanstvene talente Gonzala Rubalcabe, Horacija ’El Negra’ Hernandeza, Giovannija Hidalga i Jose Armanda Gole. Čast da otvori ovaj koncert dobila je mlada hrvatska skupina Chui, već proglašena najoriginalnijim hrvatskim bandom 21. stoljeća.

No, već u 10:00 h ujutro, jazzoljupci će moći pijuckati prvu jutarnju kavu s Denisom Razzom na terasi hotela Milenij ili s mEmenTom na bazenu hotela Ambasador.

U 19:30 h započinje prvo jazz krstarenje opatijskom rivijerom na jedinstvenom Jazz Boatu, a u 20:00 h posjetitelji se mogu početi zagrijavati na terasi hotela Bristol uz Spartaca Črnjarića i Branku Matić.

05.07., u nedjelju, za jazz budnicu je u 10:00 h na terasi hotela Kvarner zadužen Puhaći orkestar Lovran – big band opatijske rivijere koji nastupa na Festivalu niz godina i odgojio je zavidan broj kvarnerskih jazzera.

Jazz moreplovci mogu se pridružiti glazbenicima skupine mEmenTo na Jazz Boatu u 19:30, a ostali u 20:00 h na terasi hotela Bristol uživat će u zvucima gitare Damira Halilića – Hala.

S obzirom da je Liburnia Jazz Festiva započeo u Lovranu, red je da se barem na rođ endan vrati korijenima. U lovranskom starom gradu posjetitelji će imati prilike čuti koncert JM Jazz World Orchestra pod vodstvom proslavljenog Luisa Bonille. Orkestar je sastavljen od 17 glazbenika iz 14 zemalja s četiri kontinenta, a odabran je u vrlo oštroj konkurenciji.

Dva su večernja koncerta završnog dana Festivala: na terasi hotela Kontinental sve poznatiji Mangroove, a na terasi hotela Kvarner utjelovitelj Raya Charlesa – Uroš Perich – Perry.

Nije naodmet pripomenuti da je većina koncerata besplatna, dok se ulaznice plaĆaju samo za koncerte na Ljetnoj pozornici i Jazz Boat.

Ulaznice možete kupiti na prodajnim mjestima sistema Moje karte u više hrvatskih gradova ili online.

Više na: www.liburniajazz.hr

Objavljeno 17.06.2015.

Vremeplov

Kad kažem ”Ri-rock”, ne mislim samo na glazbeni izričaj riječke scene osamdesetih (Termiti, Paraf, Let 2-3, Laufer, Grad, Grč, Fit... ), nego i na sve ono što je tomu prethodilo, išlo uz to i slijedilo. Mislim na hrpu jednokratnih bandova koji su vježbali u garažama i šupama od Kraljevice do Mošćenićke Drage i opijali se jeftinim vinom na nekom od lokalnih ”jogova”, mislim također na večernja okupljanja na Kontu i život oko Palacha. Mislim na iskrene i naivne mladenačke snove o demo-snimkama, albumima, samostalnim koncertima, svjetskim turnejama.
Bekim Sejranović, književnik