Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Koncerti u dvorištu Rojca!

Koncerti u dvorištu Rojca!Program ”Koncerti u dvorištu Rojca” 12. kolovoza 2019. godine donosi pravu glazbenu poslasticu...

U egzotičnom dvorištu Društvenog centra Rojc iste večeri nastupit će pulskoj publici dobro poznati Jonathan iz Rijeke i po prvi put u Puli klupska atrakcija današnjice grupa Algiers. Večer će otvoriti pulsko zagrebački band nemanja.

Algiers čine svjetski putnici koji žive na relacijama London – Atlanta - New York. Vokal Franklin James Fisher, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari i bubnjar Matt Tong iza sebe imaju dva albuma od kojih se posebno ističe posljednji - The Underside Of Power objavljen 2017. godine za Matador Records. Snimljen u Bristolu, producirao ga je Adrian Utley (Portishead) i Ali Chant, mixao Randall Dunn (Sunn O))) dok je post-produkciju radio Ben Greenberg (The Men, Hubble, Uniform).

Riječ je o beskompromisnom i strastvenom albumu koji je eklektičan po stilu, pa nalazimo gospel, južnjački rap, post punk, italo, soul itd..
Njihova zajednička iskustva i kolektivno razumijevanje rastuće plime zlokobne politike, odrastanje u Atlanti i svjedočenja iz prve ruke o rasprostranjenosti rasnog i institucionalnog nasilja, prisiljavaju ih da zajedno stvaraju glazbu, bore se protiv potencijalno osakaćujućih valova frustracije i očaja, otpuste duševnu bol i pozovu na akciju.

Algiersi pružaju više od pukog odvraćanja pažnje glazbom – riječ je o sveopćem odbacivanju globalnih normativa tipične „playlist“ glazbene kulture. Odstupaju od tradicionalnih glazbenih sastava i stvaraju svestraniji zvuk koji objedinjuje razne utjecaje i stilove. „Bili smo odlučni pokrenuti zvuk koji će biti čudniji, nježniji, upečatljiviji, bučniji…u nadi da ćemo vlastitu energiju prenijeti na glazbu.“

Kao multinacionalni glazbeni sastav koji ne živi u istom gradu, članovi su kolektivno i pojedinačno izloženi nepravdama fašizma: provokacije britanske ksenofobije i Trumpove Amerike. ”Brexit i američki izbori definitivno su utjecali na naš kreativan proces i oblikovali ga, na bolje ili na lošije”, kaže gitarist Lee Tesche. I dok mnogi umjetnici djeluju nezainteresirano ili se plaše u potpunosti uključiti u ovakve teme kroz glazbu, Algiers nema problema s izravnim pristupom. ”Kada smo odrastali na jugu, kritike klasnog i rasnog ugnjetavanja bile su nasilno potisnute”, kaže basist Ryan Mahan. ”Zato inspiraciju preuzimamo od Panthersa ili pokreta Chicano“.

Nakon što su prošlog ljeta zatvorili koncertnu sezonu, grupa Jonathan ponovno dolazi u dvorište Rojca. Nedavno su se vratili s američke turneje gdje su nastupili u New Yorku, Atlanti, Memphisu, Appletonu, Chicagu, Chapel Hillu, s posebnim naglaskom na dvije svirke na najvećoj svjetskoj showcase konferenciji i festivalu, velikom SXSW-u u Austinu.

Jonathan često uspoređuju s velikanima indie rock svijeta kao što su Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo ili The Strokes, ali konstantnim radom bend je samostalno izgradio reputaciju koncertne osebujne rock mašine.

Rasprodani koncerti po cijeloj Hrvatskoj, nastupi u najvažnijim klubovima i festivalima u regiji, kao i mini turneja s Editorsima, govore u prilog tome da Jonathan zaista pripadaju toj zvjezdanoj kombinaciji.

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, koji je upravo izdao svoj album „Tarot Funk“. Uz Luku nemanju čine Matej Perić (bubanj), Laura Matijašević (bass) i Leo Beslać (organ,synth).

Album Tarot Funk Šipetić je sam snimao, producirao i miksao u kućici nedaleko od Pule u siječnju 2019. Tarot funk predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambođanskog psych rocka šezdesetih. Specifičnost albuma je ta da su pjesme pisane za posebno odabrane Tarot karte, čija simbolika, zajedno s glazbom tvori narativnu cjelinu koju slušatelj mora sam otkriti.

Objavljeno 29.07.2019.

Vremeplov

Ako ti tvoja okolina ne dozvoljava da sanjaš, preseli se u onu u kojoj to možeš.
Billy Idol