Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Koncertni spektakl u Rijeci - Tako to radi Let3

Koncertni spektakl u Rijeci - Tako to radi Let3Nešto više od 2.000 posjetitelja nazočilo je jubilarno-obljetničarskom koncertu Leta 3 održanom u četvrtak 14. lipnja u Harteri povodom Dana Sv. Vida i proslave 20 godina rada koji su Riječanima darovali ”letovci” u suradnji s Gradom Rijeka.

Kako je bilo i najavljivano dečki su u suradnji s arhitektonskim studijom Randić-Turato i Retro-elektrom sinkronizirano projicirali kaleidoskopske slike na platna u VIP dijelu prostora za publiku, postavili ogromnu metalnu nosivu konstrukciju za potrebe ostvarenja M.U.Z.I.S. instalacije, doveli cijelu hrpu gostiju (mješoviti zbor Jeka Primorja, gitaristi riječkih heavy grupa Downfall, Father...), udaraljkaše, plesne skupine, ”Riječke pičke” - i, naravno, odsvirali repertoar od oko 30-tak pjesama iz svih faza rada grupe - kako za one ljubitelje starijeg ”pravog” Leta3, tako i za one novije poklonike ”trash-cirkus” Leta, poneke čak i vrlo vješto ”smiksane” u jedan glazbeni koloplet.

Zanimljivo je istaknuti da je u jednom trenutku na samom vrhuncu koncerta na pozornici bilo skupljeno čak stotinjak glazbenika, performera i plesača koji su svi zajedno tvorili euforično prihvaćenu kontroliranu zbrku za oči i uši Letu naklone domaće publike, koja je, eto, jedina ekskluzivno imala priliku doživjeti bend u ovakvom izdanju.

Svi glazbenici kolektiva su uistinu bili odlično raspoloženi za svirku - što je posebno bilo vidljivo na popularnom frontmenu Prlji čija je jednostavna lakoća ”dirigiranja” predstavom i opušteno-huškačkog komuniciranja s publikom bila odrađena profesionalno ”na visini zadatka” (”Drama”, ”Sokol”), te nastup raspoloženog gitariste Mateja Zeca Knkija čiji su gitarski rafali i ”jezično” umijeće (namjenjene valjda mlađahnim ženskim obožavateljicama iz prvih redova) talasali okupljenu masu u ritmu ”muzike za ples”.

Koncert je zabilježen i za potrebe prvog DVD-a i nadolazećeg drugog live albuma, a Riječani su se odlično zabavili i oznojili na koncert ove ”brutalne rock mašine” koja niti u jednom dijelu nastupa nije pokazivala naznake umora ili odustajanja od znane Mrletove glazbene filozofije - kv(u)rcccem u čelo, pogotovo kada se radi o njihovom najjačem stalnom adutu -energičnim živim nastupima.

Karakteristika cjelokupne karijere Leta 3 je da ”uvijek može brže, bolje, više, jače i provokativnije” - Rijeka se u hali Marganovo uvjerila u neformalnu krilaticu koja prati ove nepredvidljive riječke mužjake kojima je ”sve dozvoljeno” u svrhu umjetnosti, zabave i realizacije samozadanog koncepta da ”samo mijena stalna jest”.

Nakon završne smirujuće i pomalo nastalgične ”Sam u vodi” svi okupljeni jednokratni žitelji Hartere otišli su s koncerta Leta 3 noseći sa sobom u toplu riječku ljetnu noć upravo ono što su - i očekivali.

Robert Paulić

Objavljeno 15.06.2007.

Vremeplov

Čitav život su mi drugi govorili što da radim. Sada ja govorim njima…
John Lee Hooker