Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kratki utorak u Art-kinu

Kratki utorak u Art-kinuU utorak, 13. ožujka u 17 sati program Kratki utorak u Art-kinu Croatia predstavlja Zagrebačku školu crtanog filma dok je u 20 sati svečana riječka premijera dugometražnog igranog filma Igora Mirkovića - Noćni brodovi.

Pravi ljubavni film, u režiji čelnog čovjeka Motovun film festivala, donosi priču dvoje 70-godišnjih tinejdžera koji kreću u svoju posljednju pustolovinu. Život im odjednom postaje drugačiji, autom koji ne može u rikverc krenut će neutabanim stazama, bacit će mobitele u rijeku, poslat će svakodnevicu kvragu i kao bjegunci krenut će u posljednju avanturu, gdje ih čeka brod kojim Helena nije otplovila prije šezdeset godina.

Noćni brodovi, film u produkciji Studija DIM, sniman je šest tjedana na lokacijama u Zagrebu i okolici Đurđevca, ali i u Rijeci, točnije na riječkom putničkom terminalu gdje je sudjelovalo 200-tinjak riječkih statista i statistica.

Noćni brodovi


Glumačku ekipu predvode velike glumačke zvijezde regionalne kinematografije - Ana Karić i Radko Polič, a u ovoj ljubavnoj priči igraju i Pero Kvrgić, Renata Ulmanski, Bogdan Diklić, Jadranka Đokić, Lana Barić, Angel Palašev, te u cameo ulozi - Stjepan Jimmy Stanić.

Direktor fotografije je Silvestar Kolbas dok montažu potpisuje Ivana Fumić. Za soundtrack je zaslužna Tamara Obrovac, a za bonus track skupina Meritas.

Svečanoj riječkoj premijeri prisustvovat će, uz redatelja Igora Mirkovića, i glavni protagonisti filma te ostala filmska ekipa.

Kratki utorak, zahvaljujući izbornici programa Vanji Hraste, donosi 12 kratkih animiranih radova Zagrebačke škole crtanog filma pokrivajući raspon od 1957. do 1978. godine.
U sklopu odabranog programa nalazi se i Oscarom nagrađeni film Dušana Vukotića – Surogat, Idu dani Nedjeljka Dragića te 3 nastavka Maxi Cat serijala Zlatka Grgića.
Inspektor se vratio kući, crtana filmska satira Vatroslava Mimice iz 1959. godine, donosi niz duhovitih situacija, komičnih detalja i fantaziju opterećenu željom za doživljajem nečeg tajanstvenog, napetog i dinamičnog. U programu su još i Don Kihot u režiji Vladimira Kristla, Zid Ante Zaninovića, Satiemania Zdenka Gašparovića…

Zagreb Film, kuća animiranog filma, zahvaljujući umjetničkoj filmskoj animaciji, ali i ovim odabranim kratkim filmovima postigla je svjetsku filmsku slavu.

U utorak, 13. ožujka u 17 sati kreće novi Kratki utorak u trajanju od 83 minute uz slobodan ulaz.

Objavljeno 11.03.2012.

Vremeplov

Sve što sam imao bio je kofer i moji bubnjevi. Uzeo sam ih u Seattle i nadao se da će upaliti…
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)