Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kratki utorak u Art-kinu

Kratki utorak u Art-kinuU utorak, 13. ožujka u 17 sati program Kratki utorak u Art-kinu Croatia predstavlja Zagrebačku školu crtanog filma dok je u 20 sati svečana riječka premijera dugometražnog igranog filma Igora Mirkovića - Noćni brodovi.

Pravi ljubavni film, u režiji čelnog čovjeka Motovun film festivala, donosi priču dvoje 70-godišnjih tinejdžera koji kreću u svoju posljednju pustolovinu. Život im odjednom postaje drugačiji, autom koji ne može u rikverc krenut će neutabanim stazama, bacit će mobitele u rijeku, poslat će svakodnevicu kvragu i kao bjegunci krenut će u posljednju avanturu, gdje ih čeka brod kojim Helena nije otplovila prije šezdeset godina.

Noćni brodovi, film u produkciji Studija DIM, sniman je šest tjedana na lokacijama u Zagrebu i okolici Đurđevca, ali i u Rijeci, točnije na riječkom putničkom terminalu gdje je sudjelovalo 200-tinjak riječkih statista i statistica.

Noćni brodovi


Glumačku ekipu predvode velike glumačke zvijezde regionalne kinematografije - Ana Karić i Radko Polič, a u ovoj ljubavnoj priči igraju i Pero Kvrgić, Renata Ulmanski, Bogdan Diklić, Jadranka Đokić, Lana Barić, Angel Palašev, te u cameo ulozi - Stjepan Jimmy Stanić.

Direktor fotografije je Silvestar Kolbas dok montažu potpisuje Ivana Fumić. Za soundtrack je zaslužna Tamara Obrovac, a za bonus track skupina Meritas.

Svečanoj riječkoj premijeri prisustvovat će, uz redatelja Igora Mirkovića, i glavni protagonisti filma te ostala filmska ekipa.

Kratki utorak, zahvaljujući izbornici programa Vanji Hraste, donosi 12 kratkih animiranih radova Zagrebačke škole crtanog filma pokrivajući raspon od 1957. do 1978. godine.
U sklopu odabranog programa nalazi se i Oscarom nagrađeni film Dušana Vukotića – Surogat, Idu dani Nedjeljka Dragića te 3 nastavka Maxi Cat serijala Zlatka Grgića.
Inspektor se vratio kući, crtana filmska satira Vatroslava Mimice iz 1959. godine, donosi niz duhovitih situacija, komičnih detalja i fantaziju opterećenu željom za doživljajem nečeg tajanstvenog, napetog i dinamičnog. U programu su još i Don Kihot u režiji Vladimira Kristla, Zid Ante Zaninovića, Satiemania Zdenka Gašparovića…

Zagreb Film, kuća animiranog filma, zahvaljujući umjetničkoj filmskoj animaciji, ali i ovim odabranim kratkim filmovima postigla je svjetsku filmsku slavu.

U utorak, 13. ožujka u 17 sati kreće novi Kratki utorak u trajanju od 83 minute uz slobodan ulaz.

Objavljeno 11.03.2012.

Vremeplov

Ne vjerujem da bih mogla glumiti.Teško bi mi se bilo prilagoditi da budem neka druga osoba, da glumim, jer sam takva kakva jesam i nije mi lako biti netko drugi.
Dolores O’Riordan (The Cranberries)