Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kultur Shock @ Gradina

Kultur Shock @ GradinaRijeku je nakon dvije godine opet posjetila američka multietnička atrakcija Kultur Shock. Predvođeni karizmatičnim Ginom Bananom već više od petnaest godina sviraju ludu kombinaciju rocka, punka i folk glazbe.

Nedavno su izdali novi album ’Ministry Of Kultur’ kojeg ovo ljeto promoviraju nizom koncerata po Europi, a u upravo su live nastupi njihova najveća snaga. Već je prvih nekoliko pjesama pokazalo da će i ovaj koncert biti odličan.

Usprkos tome što je Rijeka i ovo ljeto prazna i mnogi su na godišnjim odmorima Kultur Shock je na Trsatsku Gradinu privukao dovoljno ljudi da atmosfera bude dobra, koncert ugodan. Vidno raspoložena šestorka je odmah krenula žestoko, a publika je gotovo svaku pjesmu otpjevala s bendom, čak i one s novog albuma koji je očito vrlo dobro primljen.

Od starijih stvari na repertoaru su se, između ostalih, našle ’Sarajevo’, ’Istanbul’, ’Tutti Frutti’ i ’Hashishi’, a od novih ’Mujo kuje’ i ’She works in a coal mine’.

Nastup su završili s dvostrukim bisom i iskrenim naklonom oduševljenoj publici.

Miran Milić

Objavljeno 09.08.2011.

Vremeplov

Nirvana nikada nije bila konvencionalan rock bend. To je bilo nešto... čudno. Jeste li vidjeli te live snimke? Ja sam imao 22 godine i sve to mi je uglavnom bilo nevjerovatno zabavno. Bili smo tri smiješna tipa koje sviraju svoju glazbu što je, uostalom, jedino i važno. Tek kasnije i bez naše želje se dogodilo to da je Nirvana na neki način postala dijelom ovog svijeta.
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)