Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Lado Bartoniček predstavlja svoju prvu božićnu pjesmu ’Kad dođe nam Božić’

 Lado Bartoniček predstavlja svoju prvu božićnu pjesmu ’Kad dođe nam Božić’Riječki autor i multiinstrumentalist Lado Bartoniček, frontman i osnivač benda Atmospheric (s kojim je nedavno objavio i peti studijski album ”Skrivena duga”), samostalno se predstavio u proljeće 2020. instrumentalnom skladbom ’Quaratine Song’. Slijedile su dvije odlične suradnje, ’I am’ i ’Sink To Me’, u kojima je ugostio američku glazbenicu Matildu Krulder, a ljetos je objavio dinamičnu ska-rock pjesmu ’Još jednom’.

Sada, prvi put u dugogodišnjoj glazbenoj karijeri, Lado objavljuje prigodnu, blagdansku pjesmu ’Kad dođe nam Božić’. Nastala je oko Božića prošle godine, ali mrvu prekasno za objavu pa ju je Lado finiširao za ovaj, i sve naredne Božiće. :)

Kako kaže, nije planirao napisati blagdansku pjesmu. Vrtio je po gitari, smišljao novu skladbu za sebe ili Atmospheric, i u nekom se trenu počeo igrati riječima. Kako je stvarao okružen divnom bjelinom Gorskog kotara, stihovi su se sami nametnuli i Lado je napisao svoju prvu božićnu pjesmu, sasvim atipičnu za njegov prepoznatljiv izričaj. Svestrani umjetnik u konstantom glazbenom istraživanju i kombiniranju, Lado ovaj put potpisuje i prateći video.

Glazba, tekst, produkcija, aranžman i video Lado Bartoniček

Objavljeno 13.12.2021.

Vremeplov

Istina je ono što su mi govorili kad sam počinjao - da mediokritet vrlo, vrlo aktivno vuče dole i pokušava da te slomi, da te zadrži da dijelite učmalost - jer svaki put kad netko u nečemu uspije, on ujedno dokaže koliko su neki drugi ljudi bijedni i nesposobni u onome što rade.
Marko Šelić Marčelo