Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Laufer - Zvučat ćemo bolje nego ikada

Laufer - Zvučat ćemo bolje nego ikadaJedanaest godina od raspada ”Laufera”, Damir Urban, Vlado Simčić Vava, Ljubomir Silić i Alen Tibljaš ponovno su na okupu, a upravo su jučer odradili prvu u nizu proba uoči nastupa na ”Hartera3Festivalu” 9. lipnja u bivšoj Tvornici papira. Iako su prije više od deset godina krenuli svaki svojim glazbenim putem, ”Laufer” je ostavio nesumljivo dubok trag u povijesti riječke rock scene, a kako će zvučati na stageu ”Hartere” ni sami još uvijek ne znaju.

– Osim u glazbenom, veći je izazov i uzbuđenje u ljudskom smislu, obzirom da se u ovom sastavu nismo našli već dugo godina. Iako ”Laufer” nije aktivan već više od deset godina, svi smo se nastavili baviti glazbom, napredovali smo od doba kad smo zajedno svirali pa ćemo u tehničkom smislu zvučati bolje nego ikad, no važno je da pjesme u emotivnom i energetskom smislu zvuče kao nekad, da ponovimo onu vibru sa stagea, razmišljanja su Urbana koji je naglasio kako je ovo odlična prilika da s vremenskim odmakom čuje što je to ”Laufer” stvarao.

– Na neku foru nedostajala mi je zajednička svirka obzirom da se s njima na stageu osjećam stvarno ugodno. Energiju koju smo imali onda, teško ćemo ponoviti, ali to nije ni važno. Publika će se zasigurno prisjetiti desetak naših pjesama, a nekim novim klinicima bit će to prva prilika da čuju ”Laufer” uživo i to je super, naglasio nam je Vava, a nostalgiju za vremenom ”Laufera” iskazao je i Alen Tibljaš koji se nedavno priključio ponovno okupljenim ”Majkama”.
– Naravno da mi nedostaje ono što smo nas četvorica stvarali kroz to vrijeme. Sad kad smo se ponovno našli i zasvirali zajedno, shvatio sam da je sve ostalo isto – Ljubo je lud, Vava gnjavi, a meni se ne da. Bez velike filozofije, zajednička mi je svirka falila, ”Laufer” mi je bio prvi i najbolji bend, dojmovi su Tibljaša, a sličnog je razmišljanja i Ljubomir Silić koji je glazbenu karijeru nastavio u riječkoj grupi ”Metrobolik”.

– Poslije toliko vremena naći se opet na okupu je stvarno fora. Evociraju se uspomene na lijepe dane, a najvažnije je da vlada pozitivna vibracija, kazao nam je Ljubo. Osim svirke na Harteri, ”Laufer” priprema i live album koji će izdati za Ciklama Records i koji će biti snimljen upravo na tom nastupu, obogaćen video i audio snimkama s proba, obzirom da je namjera organizatora ”Hartere” da se nakon svakog festivala objavi jedno izdanje koje bi popratilo manifestaciju, kako nam je objasnio Damir Martinović Mrle, glazbeni urednik Ciklama Recordsa.

– Da ovaj koncert nije u Rijeci, ponovno okupljanje se ne bi dogodilo. Ovo je koncert koji ostaje u Rijeci, radi se za Riječane, ali i za nas same, za naš gušt i na taj način sve ostaje unutar naše kuće, zaključio je Urban.

Laufer - Svijet za nas


Laufer - Ljubav je bol (raritetetna snimka, prvi video-spot grupe)


Danijela Bauk

Objavljeno 14.05.2007.

Povezani članci

Vremeplov

U jednom Beckettovom crnom vicu Englez kaže krojaču: ”Pa je li vi znate da je Bog za šest dana stvorio svijet, a vama su trebala tri mjeseca da sašijete hlače.” Krojač se s gađenjem osvrnu oko sebe i odgovori: ”Gospodine, pogledajte ovaj svijet i onda pogledajte ove hlače.”
Pero Kvrgić, glumac