Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

L’Enfance Rouge dolaze u Rijeku!

L’Enfance Rouge dolaze u Rijeku!Distune vam predstavlja klasičan trio L’Enfance Rouge slobodan, nelektriziran i nasilan i ktome, Eugena S. Robinsonom.

S njima će 17.12. 2012. podijeliti pozornicu i [mandelbrot set] band sklon eksperimentiranju sa zvukom, strukturom pjesama i harmonijama izgradio je sebi svojstven stil koji se kreće u bučnoj zoni.

L’Enfance Rouge čine François R. Cambuzat (vokali i gitare), Chiara Locardi (bass & vokali) and Jacopo Andreini (bubnjevi i trube).

Nema određenog glazbenog pravca: oni trenutno priznaju velik utjecaj Keiji Hainoa ili Wadih el Safia, u modernoj i suvremenoj klasičnoj glazbi, ili pak u pjesmama iz španjolskog građanskog rata. Pogled od 360°.

Ovaj sastav redovito svira turneje po čitavoj Evropi. Uživo, pjesme su divlje, potiču medije da pričaju o njima kao o križanju melankolije i žestokog bijesa, negdje između The Velvet Underground i nekih doista čudnih glazbenih stvaraoca.

Sagorjeli i zavedeni jednako glazbom kao i književnošću, pozivaju na suradnju Eugena S. Robinsona, na stageu pa i dalje, prema raspravama u gluho doba noći koja u tami sagorijeva i bliješti.

A Eugen S.Robinso pjevač grupe Oxbow, novinar koji piše za The Wire, LA Weekly, Vice i Hustler Magazine, vokalna podrška Xiu Xiu, Lydii Lunch, Barry Adamsonu, Dead Kennedysima, pisac biografije o Neurosis, pisac bogato ilustrirane encinklopedije o uličnim borbama pod nazivom ‘Fight, Everything You Ever Wanted to Know About Ass-Kicking but Were Afraid You’d Get Your Ass Kicked for Asking’, te romana o furiosnim danima u Brooklynu u 1970tima ‘A long slow screw’.

[mandelbrot set] je noise rock bend, sklon eksperimentiranju sa zvukom, strukturom pjesama i harmonijama izgradio je sebi svojstven stil koji se kreće u bučnoj zoni.

Jedinstven zvuk grupe karekteriziraju slojeviti zvučni pejzaži dviju gitara, čvrsti riffovi, uz energičnu ritam sekciju koja se poigrava s ritmovim različitih mjera te uznemireni vokal koji pjeva o traumama, frustracijama i ljubavi. Eksperimetalni-rock, noise-rock, math-rock, psihodelija, post hard-core... jesu žanrovi koje razni slušatelji prepoznaju u zvuku ove grupe.

Svojim energičnim i nepretencioznim nastupima band je stekao visoku reputaciju među zahtjevnom publikom domaće i inozemne nezavisne scene.

Koncerti ovog sastava prava su poslastica za sve istinske ljubitelje rock’n’rolla bez obzira jesu li fokusirani na Beatlese, Fugazi, Sonic Youth ili Oxbow.

Početak: 20.30h.
Ulaznica: 40/60kn.
Pretprodaja: Dallas music shop-Rijeka, Glazbeni centar Rijeka, Klub Palach.


Objavljeno 26.11.2012.

Vremeplov

Ja sam polako odabrala neki svoj ton i zvuk vokala tako da sad puno teže padam pod utjecaje.
Natali Dizdar