Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Let 3 priredili još jedan koncertni spektakl

Let 3 priredili još jedan koncertni spektaklNakon svega petnaestak dana od zatvaranja svoja vrata je u petak 16. 04. 2010. opet otvorila Stereo dvorana, čije vodstvo je preuzeo Tomislav Dekanić, poznatiji kao Vojko Mecena. Za tu priliku organiziran je najspektakularniji i najbolji koncert u dosadašnjem dijelu koncertne sezone, koncert grupe Let 3.

Letovci su koncert najavili kao najduži u povijesti benda, što se na kraju pokazalo točnim, a u njemu su spojili repertoar s njihova prva dva albuma, malo magije i njihov standardni koncertni repertoar. Zbog toga ne čudi što je koncert nekoliko dana ranije rasprodan, a i najavljen još jedan za sljedeći petak.

Nastup su otvorili deset minuta dugom izvedbom pjesme ’’Sam u vodi’’, što je značilo da je prvih devedeset minuta rezervirano za albume ’’Two Dogs Fuckin’’’ i ’’El Desperado’’.

Nakon nešto mračnijeg početka uslijedio je ’’Medley’’, sastavljen od pjesama ’’Ne trebam te’’, ’’El Desperado’’ i ’’Fuck Famiglia, a odmah zatim himna svih riječkih rokera ’’Vjeran pas’’.

Sljedećih trideset minuta nastavili su u žestokom tempu i bez puno priče svirali pred oduševljenom publikom. Pred kraj prvog dijela na pozornici im se pridružio Josip Maršić i tako pojačani za još jednu gitaru odsvirali su stvari ’’Niotkuda’’, ’’U rupi od smole’’ i instrumental ’’Armada’’.

Bend je nakon toga otišao na kratku pauzu, a na pozornici je ostao samo Mrle što je značilo da je došao red na prvi dio njegovog solo programa. Raspoloženi Mrle je uz skandiranje publike izveo dvije ’’Ciklame’’.

Prvi dio koncerta završili su pjesmom ’’Izgubljeni’’, možda i najboljom iz njihove bogate pjesmarice. U pauzi između dva dijela publiku je neuspješno pokušao zabavit iluzionist.

Drugi dio koncerta počeo je pjesmom ’’Luna cinquina’’ koju je Prlja otpjevao obučen u dva i pol metra visokog kostura. Nakon brzog presvlačenja bend je izveo ’’Violu’’, ’’999’’ i ’’Kontinentio’’.

Ubrzo im se na pozornici pridružio Orhan Sali i na nekoliko pjesama zamijenio Prlju, a u duetu su izveli ’’Dijete u vremenu’’. Rocku su se vratili pjesmama ’’Riječke pičke’’ i ’’Profesor Jakov’’, a nije izostao ni performans s muškim spolovilima praćen s malo magije.

Drugi dio koncerta završili su hitovima ’’Ero s onog svijeta’’ i ’’Drama’’ te neizbježnom ’’Kurcem u čelo’’. Očekivano publika ih je pozvala na bis, a prvi se odazvao Mrle i izveo drugi dio solo programa, sastavljen od ’’Srničice’’, ’’Spleta’’ i pjesme ’’Ženu varam’’.

Posebnu sposobnost i dar ispaljivanja plutenih čepova iz stražnjice pokazali su za vrijeme izvedbe pjesme ’’Droga’’. Nastup su završili izvedbom laganicom ’’Nafta’’.

U više od tri sata žestoke svirke Let 3 je priredio koncertni spektakl, kakav se rijetko viđa u našim krajevima pritom odsviravši sve bitne pjesme iz njihove dvateset godina duge karijere.

Miran Milić

Objavljeno 19.04.2010.

Vremeplov

Sa stajališta oblika, obrazac za sve umjetnosti glazbenikovo je umijeće.
Oscar Wilde