Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ljetno Art-kino Croatia

Ljetno Art-kino CroatiaStiglo je ljeto, riječko Art-kino Croatiaseli ‘na zrak’. Pred nama su brojni filmski hitovi, raznoliki žanrovi, izbor iz programa Festivala igranog filma u Puli, ali i inozemni gosti.

Ljeto započinje američkom hit komedijom Djeca su dobro, a nakon projekcije filma najavljeno je posebno druženje s Vazmoslavovim animacijama mehaničkih naprava uz pomoć metalofona Josipa Maršića.

Nakon bogate sezone u zatvorenom, Art-kino Croatia transformira se u ljetno kino u dvorištu Samostana Gospe Lurdske.

Ljetno kino svečano se otvara u subotu, 30. lipnja u 21 sat i 30 minuta - četverostrukim kandidatom za nagradu Oscar - Djeca su dobro, filmom koji je izazvao oduševljenje publike diljem Amerike i svijeta te zaslužio i brojne nagrade struke.

Komedija Lise Cholodenko prati Nic (Annette Bening) i Jules (Glenn Close), dugogodišnji par s dvoje djece koji su začeti umjetnom oplodnjom istog donora. Njihova kćer Joni, kako je upravo navršila 18, stupa u kontakt s biološkim ocem na nagovor maloljetnog brata Lasera. U život ove četveročlane obitelji polako se uključuje i vrlo neobičan otac (Mark Ruffalo), unoseći nemir u obitelj. Velike nade filmskog platna svakako su i Mia Wasikowska (Joni) i Josh Hutcherson (Laser).

Film Djeca su dobro (The Kids Are All Right), uz četiri nominacije za nagradu Oscar, na Berlinaleu je nagrađen Teddyjem, a Zlatni globus je dobila Anette Bening za najbolju žensku ulogu uz nagradu za najbolju komediju.

Nakon projekcije filma, na terasici kina, očekuje vas i vizualno-glazbena zabava. Vazmoslav, koristeći dijaprojektore za izdradu analognih projekcija stvara priču koja na specifičan način prikazuje svijet ruzine, stakla, smeća te zaboravljenih materijala i predmeta koji su dovoljno maleni da stanu u okvir standardnog slide-a. U nastojanju da oživi svijet koji izlazi iz objektiva, Vazmoslav koristi razne mehaničke naprave poput modificiranih ventilatora i bušilica. Ono što će dirigirati raspoloženje priče jest glazba Josipa Maršića uz pomoć laptopa, metalofona i ostalih instrumentata.

U filmskom programu srpnja i ljetnog Art-kina očekuju vas još i Almodóvarova Koža u kojoj živim, norveška komedija Ludo sretni (Happy, Happy), zatvorska drama Ćelija 211, ali i najbolji ovosezonski kino-hitovi, spektakularna Melankolija Larsa von Triera i iranska sudska drama nagrađena Oscarom - Nader i Simin se rastaju.


Objavljeno 30.06.2012.

Vremeplov

Kada riječi utihnu glazba govori.
Hans Christian Andersen