Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ljetno Art-kino Croatia

Ljetno Art-kino CroatiaStiglo je ljeto, riječko Art-kino Croatiaseli ‘na zrak’. Pred nama su brojni filmski hitovi, raznoliki žanrovi, izbor iz programa Festivala igranog filma u Puli, ali i inozemni gosti.

Ljeto započinje američkom hit komedijom Djeca su dobro, a nakon projekcije filma najavljeno je posebno druženje s Vazmoslavovim animacijama mehaničkih naprava uz pomoć metalofona Josipa Maršića.

Nakon bogate sezone u zatvorenom, Art-kino Croatia transformira se u ljetno kino u dvorištu Samostana Gospe Lurdske.

Ljetno kino svečano se otvara u subotu, 30. lipnja u 21 sat i 30 minuta - četverostrukim kandidatom za nagradu Oscar - Djeca su dobro, filmom koji je izazvao oduševljenje publike diljem Amerike i svijeta te zaslužio i brojne nagrade struke.

Komedija Lise Cholodenko prati Nic (Annette Bening) i Jules (Glenn Close), dugogodišnji par s dvoje djece koji su začeti umjetnom oplodnjom istog donora. Njihova kćer Joni, kako je upravo navršila 18, stupa u kontakt s biološkim ocem na nagovor maloljetnog brata Lasera. U život ove četveročlane obitelji polako se uključuje i vrlo neobičan otac (Mark Ruffalo), unoseći nemir u obitelj. Velike nade filmskog platna svakako su i Mia Wasikowska (Joni) i Josh Hutcherson (Laser).

Film Djeca su dobro (The Kids Are All Right), uz četiri nominacije za nagradu Oscar, na Berlinaleu je nagrađen Teddyjem, a Zlatni globus je dobila Anette Bening za najbolju žensku ulogu uz nagradu za najbolju komediju.

Nakon projekcije filma, na terasici kina, očekuje vas i vizualno-glazbena zabava. Vazmoslav, koristeći dijaprojektore za izdradu analognih projekcija stvara priču koja na specifičan način prikazuje svijet ruzine, stakla, smeća te zaboravljenih materijala i predmeta koji su dovoljno maleni da stanu u okvir standardnog slide-a. U nastojanju da oživi svijet koji izlazi iz objektiva, Vazmoslav koristi razne mehaničke naprave poput modificiranih ventilatora i bušilica. Ono što će dirigirati raspoloženje priče jest glazba Josipa Maršića uz pomoć laptopa, metalofona i ostalih instrumentata.

U filmskom programu srpnja i ljetnog Art-kina očekuju vas još i Almodóvarova Koža u kojoj živim, norveška komedija Ludo sretni (Happy, Happy), zatvorska drama Ćelija 211, ali i najbolji ovosezonski kino-hitovi, spektakularna Melankolija Larsa von Triera i iranska sudska drama nagrađena Oscarom - Nader i Simin se rastaju.


Objavljeno 30.06.2012.

Vremeplov

Peter je bio bolestan od toga što je pop zvijezda, gitarski bog, pa je odlučio da nauči svirati druge instrumente. Među onima koje je izabrao bila je mandolina...
Michael Stipe (R.E.M.)