Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ljeto 2014 u Art kinu

Ljeto 2014 u Art kinuLjeto je stiglo u Art-kino. Od 26. lipnja do 3. kolovoza u Ljetnom Art-kinu gledajte filmove pod
zvijezdama...

Ljetno Art-kino svečano otvara svoj program Truffaut ovim filmom Američka noć u četvrtak, 26. lipnja s počekom u 21 sat i 30 minuta. Oscarom na građena Američka noć svojevrstan
je film o filmu u kojem svestrani Truffaut osim reži je potpisuje i scenarij te je preuzeo ulogu redatelja Ferranda. Nakon prve ljetne projekc ije nastavit će se druženje uz radove studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Na stepenicama pokraj Art-kina, studenti Medijske umjetnosti i prakse te kolegija Novi mediji II prikazat će svoje video- radove te interaktivnu projekciju u Mini Art-kinu.

Nastavak programa, do 29. lipnja, donosi još tri Tru ffautova filma u sklopu Ciklusa filmova
Françoisa Truffauta. Drama 400 udaraca film koji je proslavio Truffauta, priča je o dječaku koji zbog otuđenosti svojih roditelja upada u razne nevolje.

Posljednji metro romantična je priča o glumici koja skriva svog supru ga u podrumu njihova kazališta kako bi ga zaštitila od nacista. Jules i Jim prijatelji su koji se zaljubljuju u istu djevojku, Catherine, ali odani jedan drugome ne žele da to nar uši njihovo prijateljstvo.

Krajem lipnja i počekom srpnja još je uvijek aktualan i program u velikoj dvorani Art-kina u kojoj će riječka publika moći pogledati radove Zlat ka Kopljara (K16, K17, K18), Melike Bass (Shoals i Waking Things), studentske omnibuse pod mentorstvom Rajka Grlića - HiLoVv - Hidden Live(r)s of Venice. ReeQueer MoMent i donose novi film Brucea La Brucea Gerontofilija.

Na repertoaru Ljetnog Art-kina, od 26. lipnja do 3. kolovoza, naći će se filmske uspješnice među kojima i Sorrentinova Velika ljepota, Hotel Grand Budapest u režiji Wesa Andersona, Prije ponoći - treći dio velike ljubavne trilogije, Jarmuschovi Ljubavnici, domaća dokumentarna hit-komedija Gangster te voli , komediju Frances Ha.

Kraj ljetnog programa donosi i gostovanje Festivala mediteranskog filma Split te Motovun Film Festivala. Komedija Velika ljepota priča je o ostarjelom novinaru Jepu Gambardelli koji se s gorčinom prisjeća svoje strastvene mladosti. 65-godi šnji Jep imućni je bon vivant koji od se još od mladosti nije okušao u svojem spisateljskom talentu.

Svaku večer, do 3. kolovoza, s početkom u 21 sat i 30 minuta na repertoaru Ljetnog Art-
kina naći će se film pod zvijezdama. Projekcije filmov a će se održavati u dvorištu Samostana Gospe Lurdske, odnosno Kapucinskog samostan a (ulaz kroz Art-kino).

U slučaju lošeg vremena projekcije se održavaju redovno – u dvorani Art-kina Croatia. Broj je
sjedala ograničen na 100 te se preporučuje rezervac ija ulaznica (ulaznice@art-kino.org / 051/323-261 sat vremena prije početka projekcije).

Objavljeno 26.06.2014.

Vremeplov

Što pokreće velika djela? Taština.
Janko Polić Kamov