Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ljeto 2014 u Art kinu

Ljeto 2014 u Art kinuLjeto je stiglo u Art-kino. Od 26. lipnja do 3. kolovoza u Ljetnom Art-kinu gledajte filmove pod
zvijezdama...

Ljetno Art-kino svečano otvara svoj program Truffaut ovim filmom Američka noć u četvrtak, 26. lipnja s počekom u 21 sat i 30 minuta. Oscarom na građena Američka noć svojevrstan
je film o filmu u kojem svestrani Truffaut osim reži je potpisuje i scenarij te je preuzeo ulogu redatelja Ferranda. Nakon prve ljetne projekc ije nastavit će se druženje uz radove studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Na stepenicama pokraj Art-kina, studenti Medijske umjetnosti i prakse te kolegija Novi mediji II prikazat će svoje video- radove te interaktivnu projekciju u Mini Art-kinu.

Nastavak programa, do 29. lipnja, donosi još tri Tru ffautova filma u sklopu Ciklusa filmova
Françoisa Truffauta. Drama 400 udaraca film koji je proslavio Truffauta, priča je o dječaku koji zbog otuđenosti svojih roditelja upada u razne nevolje.

Posljednji metro romantična je priča o glumici koja skriva svog supru ga u podrumu njihova kazališta kako bi ga zaštitila od nacista. Jules i Jim prijatelji su koji se zaljubljuju u istu djevojku, Catherine, ali odani jedan drugome ne žele da to nar uši njihovo prijateljstvo.

Krajem lipnja i počekom srpnja još je uvijek aktualan i program u velikoj dvorani Art-kina u kojoj će riječka publika moći pogledati radove Zlat ka Kopljara (K16, K17, K18), Melike Bass (Shoals i Waking Things), studentske omnibuse pod mentorstvom Rajka Grlića - HiLoVv - Hidden Live(r)s of Venice. ReeQueer MoMent i donose novi film Brucea La Brucea Gerontofilija.

Na repertoaru Ljetnog Art-kina, od 26. lipnja do 3. kolovoza, naći će se filmske uspješnice među kojima i Sorrentinova Velika ljepota, Hotel Grand Budapest u režiji Wesa Andersona, Prije ponoći - treći dio velike ljubavne trilogije, Jarmuschovi Ljubavnici, domaća dokumentarna hit-komedija Gangster te voli , komediju Frances Ha.

Kraj ljetnog programa donosi i gostovanje Festivala mediteranskog filma Split te Motovun Film Festivala. Komedija Velika ljepota priča je o ostarjelom novinaru Jepu Gambardelli koji se s gorčinom prisjeća svoje strastvene mladosti. 65-godi šnji Jep imućni je bon vivant koji od se još od mladosti nije okušao u svojem spisateljskom talentu.

Svaku večer, do 3. kolovoza, s početkom u 21 sat i 30 minuta na repertoaru Ljetnog Art-
kina naći će se film pod zvijezdama. Projekcije filmov a će se održavati u dvorištu Samostana Gospe Lurdske, odnosno Kapucinskog samostan a (ulaz kroz Art-kino).

U slučaju lošeg vremena projekcije se održavaju redovno – u dvorani Art-kina Croatia. Broj je
sjedala ograničen na 100 te se preporučuje rezervac ija ulaznica (ulaznice@art-kino.org / 051/323-261 sat vremena prije početka projekcije).

Objavljeno 26.06.2014.

Vremeplov

Umjetnik može imati terete za koje ”običan čovjek” ne zna, no ”običan čovjek” ima terete koji nisu ni dotakli mnoge umjetnike.
Patti Smith