Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Low Leaf u Tunelu!

Low Leaf u Tunelu!Low Leaf je pjevačica i kompozitorica filipinskog porijekla, koja stvara eksperimentalnu glazbu na klaviru, synthesizeru, gitaru, ritam mašini i velikoj, prekrasnoj harfi.

Zvuči kao, da provodite poslijepodne lebdeći na Elizejskim poljanama, opijeni vlastitom beskonačnosti.

Harfa se može čuti u praktički svakoj pjesmi koju je Low Leaf komponirala; njezin zvonki i svijetli zvuk u kontrastu sa elektronskim bubnjevima i digitalnim efektima. A sve te instrumente Low Leaf svira i programira sama - što je prilično zahtjevna igra za mozak. Na koncertima jednom rukom svira harfu, drugom klavir i istovremeno pjeva.

Na 3 EP-a koji su dostupni preko Bandcampa, njezin se zvuk mijenja i fluktuira od kantautorskih akustičnih pjesama i trendi elektronike (posebno na njezinom drugom EP-u Giga Gaia) do sporih R&B pjesama.

Možemo reći kako je njezin zvuk kao kombinacija hip hopa, duhovnosti i avantgardne umjetnosti mogao nastati jedino u Los Angelesu. Stoga je njezino sudjelovanje na albumu Cosmogramma Flying Lotusa iz 2010. godine prirodan slijed dogadjaja, s obzirom da glazba ovih umjetnika ima upravo taj SoCal cool štih.

Kada govorimo o spiritualnosti - Low Leaf u svojim intervjuima baca fokus na onozemaljsko. Govori o sebi kao o mediju za božanske vibracije i uvijek spominje egipatsku božicu ratnicu Sekhmet. Njezin Tumblr pun je fantasy grafika, a njezin Twitter preplavljen je izjavama u stilu ”iako nije sve što apsorbira svjetlost čisto, crne rupe se ipak mogu pretvoriti u zvijezdana vrata”.

Na sceni kojom vladaju skeptici sa rukama prekriženim na prsima, ona je nepopravljiva New age heroina.

Low Leaf će nastupiti u riječkom klubu Tunel, 17.04.2013. Ulaznice po cijeni 30/40kn možete nabaviti na sljedećim pretprodajnim mjestima: Dallas music shop-Rijeka, Tunel, Glazbeni centar Rijeka.

Uvažavajući želju izvođačice organizatori mole publiku da za vrijeme koncerta ne puši.


Objavljeno 15.04.2013.

Vremeplov

Nismo mogli naći ni izdavače ni managere kojima je bilo stalo do nas, nije bilo ni puno bendova koji su htjeli svirati s nama, ali smo bili stalno na turnejama, bez obzira na vrlo malo novaca i nekako se uspjeli probiti.
Billy Gould (Faith No More)