Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Maksim Mrvica - koncert kojeg ću se s užitkom sjećati godinama

Maksim Mrvica - koncert kojeg ću se s užitkom sjećati godinamaSinoć se u Centru Zamet održao koncert jednog od najistaknutijih pijanista današnjice, Maksima Mrvice. Tim nastupom obilježen je početak njegove hrvatske turneje.

Oko 21h cijela dvorana bila je u mraku, osim ambijentalne rasvjete koja je osvjetljavala pozornicu. Nakon kratke najave, na stage je stupio virtuoz.

U prvom dijelu koncerta svirao je svoj klasični repertoar: Brahmsa, Mačeka i Beethovenovu „Appassionatu“. Kroz njih nas je Mrvica proveo kao da se igra sa skladbama. Allegro-andante-allegro i došli smo do kraja uvodnih izvedbi.

Uslijedila je petnaestominutna pauza i na red su došli, široj publici poznatiji, crossoveri, uz koje se Maksim Mrvica ’’stajlingom’’ pretvorio iz klavijaturiste u pravu rock zvijezdu.

Zvukovima „Nostradamusa“ uvedeni smo u drugi dio koncerta. Za vrijeme sviranja, veliki video- zid pratio je pijanistov svaki pokret; njegove prste, kako lete po klaviru i teatralne ekspresije lica, dok je glazba prštila emocijama i „dodirivala“ svakog slušatelja na poseban način. Iza „Nostradamusa“ svirao je „Exodus“. Skladbu koja ga je proslavila u Hrvatskoj, te zainteresirala mlađe generacije za ovakvu vrstu muzike. Savršeno izmjenjivanje i nadopunjavanje matrice i klavira ostavilo je sve prisutne bez daha.

Izvedbe koje su me najviše zadivile bile su Mercuryjeva „Bohemian Rhapsody“, Griegova „Hall of the Mountain King“ i Huljićeva „Child in Paradise“.

„Hall of the Mountain King“ bila je klimaks večeri, gdje je Maksim pokazao brzinu i žestinu, koju može postići, a za to je bio nagrađen gromoglasnim pljeskom i vriskovima oduševljenja.

Ono što me iznenadilo, bila je činjenica da „Child in Paradise“ bolje zvuči uživo nego na CD-u. Ne samo da je ton puniji, već u njoj najviše dolazi do izražaja Mrvičin, tzv. X element, ili bolje rečeno, ono nešto što privlači publiku, ispunjava glazbu i ostavlja bez teksta.

Cjelovečernji performans završio je „Bumbarovim letom“, koji ga je doveo na MTV i približio svjetskoj publici. Slušatelje je digao na noge. Dugo su mu i euforično pljeskali, a kao dugogodišnji fan njegove glazbe, mogu zaključiti da je koncert bio izvrsno organiziran, a Maksim Mrvica stvorio je prekrasan ugođaj svojom pojavom i umijećem. Bio je to koncert, kojeg ću se s užitkom sjećati godinama.

Ivana Prica

Objavljeno 17.04.2010.

Vremeplov

Johnny Cash je jedan od rijetkih koji će proći kroz ”veliko bijelo svjetlo”. Kako vrijeme bude prolazilo postat će daleko važniji od ove glazbene industrije.
Dolly Parton