Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

[mandelbrot set] - Kratki posjet ludnici dobrog zvuka

[mandelbrot set] - Kratki posjet ludnici dobrog zvukaRiječko-zadarski noise rock bend [mandelbrot set], u sklopu najave svog novog albuma ’’Hotel Manolia’’, koji bi trebao izaći tokom mjeseca travnja, odsvirao je u caffe baru Mimoza u Puli jedan najavni koncert.

Odličnu atmosferu i mnogo dobre glazbe poklonio je preksinoć riječko-zadarski kvartet Mandelbrot Set okupljenoj publici u caffe baru Mimoza. Eksplozivni, eksperimentalni, bučni i uigrani basist i pjevač Kris Vunić, gitaristi Pavle Valerjev i Raul Jereb te bubnjar Željko Anić održali su koncert snova svakog zaljubljenika u »pomaknutu« glazbu.

Iako kao cjelovit proizvod nerijetko graniče s kakofonijom, Mandelbrot Set su se iskazali kao genijalci kad se radi o dijelovima, fraktalima skladbe koji se međusobno upotpunjuju da bi slušatelju pružili na uvrnut način ugodan osjećaj da se nalazi na psihijatrijskom odjelu. Pjevačevi jauci, divlji riffovi i prolupana ritam sekcija zvuče zarazno i nevjerojatno primamljivo, kao zabranjeno voće.

Iako ne spektakularno mnogobrojna, srdačna i aktivna publika redom je aplaudirala nakon skladbi poput »Butt enda«, »Year of the piga«, »Dinga« i »Templea of feces«, da bi nakon nastupa od benda iskamčila čak tri bisa. Rijetko koji bend toliko uživa u vlastitoj glazbi da pojedinac u publici dobije dojam da je sasvim suvišan, tj. sveden na mjeru statista, a upravo takav ostavljaju Mandelbrot Set.


B. Brežac

Objavljeno 03.04.2009.

Vremeplov

Čovjek mora znati svoje granice. Ja ne znam koje su vaše granice. Sa dvanaest godina sam shvatio koje su moje. Shvatio sam da nema previše granica ako radim po svom.
Johnny Cash