Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

[mandelbrot set] - Kratki posjet ludnici dobrog zvuka

[mandelbrot set] - Kratki posjet ludnici dobrog zvukaRiječko-zadarski noise rock bend [mandelbrot set], u sklopu najave svog novog albuma ’’Hotel Manolia’’, koji bi trebao izaći tokom mjeseca travnja, odsvirao je u caffe baru Mimoza u Puli jedan najavni koncert.

Odličnu atmosferu i mnogo dobre glazbe poklonio je preksinoć riječko-zadarski kvartet Mandelbrot Set okupljenoj publici u caffe baru Mimoza. Eksplozivni, eksperimentalni, bučni i uigrani basist i pjevač Kris Vunić, gitaristi Pavle Valerjev i Raul Jereb te bubnjar Željko Anić održali su koncert snova svakog zaljubljenika u »pomaknutu« glazbu.

Iako kao cjelovit proizvod nerijetko graniče s kakofonijom, Mandelbrot Set su se iskazali kao genijalci kad se radi o dijelovima, fraktalima skladbe koji se međusobno upotpunjuju da bi slušatelju pružili na uvrnut način ugodan osjećaj da se nalazi na psihijatrijskom odjelu. Pjevačevi jauci, divlji riffovi i prolupana ritam sekcija zvuče zarazno i nevjerojatno primamljivo, kao zabranjeno voće.

Iako ne spektakularno mnogobrojna, srdačna i aktivna publika redom je aplaudirala nakon skladbi poput »Butt enda«, »Year of the piga«, »Dinga« i »Templea of feces«, da bi nakon nastupa od benda iskamčila čak tri bisa. Rijetko koji bend toliko uživa u vlastitoj glazbi da pojedinac u publici dobije dojam da je sasvim suvišan, tj. sveden na mjeru statista, a upravo takav ostavljaju Mandelbrot Set.


B. Brežac

Objavljeno 03.04.2009.

Vremeplov

Nikad se nisam bojao miješanja privatnog i poslovnog...
Robert Ferlin, novinar i voditelj (Radio Rijeka)