Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

ManDrill - Nema bolje inspiracije od realnosti

ManDrill - Nema bolje inspiracije od realnostiRazgovarali smo sa Robijem Jovanovićem, basistom riječke grupe ManDrill koji su ovih dana potpisali ekskluzivni ugovor za izdavačku kuću Aquarius Records, što znači da početkom 2006.godine možemo očekivati drugi album ovog riječkog crossover ’organic’ benda.

Nije vas bilo neko vrijeme... bar ne u medijima. Što se događa s bendom?

ManDrill: Oho, mi smo crossover organic bend... svašta čovjek nauči dok je živ...
Neznam što se događa, jučer smo potpisali ugovor o izdavanju pa sam još uvijek mamuran... danas nisam nikog čuo(?). Ustvari, jesam - Ćoza je super i bio je na nogometu!

Neki članovi su otišli, neki se oženili, neki došli... tko danas svira u grupi?

ManDrill: Sviraju četiri bedaka koji su izdržali sve nevolje koje rese bend u usponu, a imenima su Ćoza (vox), Tomo (gtr), Dale (bbnj) i dr. Orib (bss).

Prije ManDrilla svirali ste u nekim drugim bendovima. Kojim?

ManDrill: Više ne pamtim, nebitna ta pojava jest, ta prošlost. Drago mi je da sam udario temelje hrvatskog hip hopa u MC Buffalo i Maderfankerz bandu, bili smo band sa prvom zabranjenom pjesmom u Hrvatskoj ikad! To pamtim dok sam živ, a ostalo... The time is now, muthafucka! Jučer je baš to – jučer.

Koliko ste zadovoljni prvijencem ’Embryo’ koji ste objavili za Croatia records sada kada je prošlo gotovo tri godine od njega?

ManDrill: Jesmo i nismo. Svako pojavljivanje u medijima sredili smo sami (zamisli telefonski račun) pa je s te strane bilo loše a majka nas rodi da pamtimo samo lijepe stvari... pa je ’Embryo’ super jer je prvi. Nakon vremenske distance mi je baš drag album. Nema drugog izraza. Mozda „simpatičan“. Ko prva cura, uvijek ju pamtiš (ako nisi bio pripit...)

Za koga ćete objaviti novi materijal?

ManDrill: Album će objaviti Aquarius Records.

Imate li radni naziv tog albuma, u kojoj je fazi snimanje i gdje radite?

ManDrill: Album je odavno gotov, zvat ce se „P“ , izlazi u veljači 2006., a spot snimamo siječnja ’06.

Koji su pomaci u odnosu na javnosti poznat rad grupe?

ManDrill: Sve je puno bolje!

Što očekujete od albuma?

ManDrill: Lijepe, čvrste temelje za daljnji rad. I par gadnih tuluma :J

Kakav zvuk furate danas? Niste baš skloni smekšavanju i glazbenim kompromisima...

ManDrill: Nisam razmišljao o tome. Iskazujemo svoje osjećaje, zvuk je ukras oko priče koja je, u našem slučaju, ponekad istinita, ponekad fikcija ali uvijek dobra unutar zadanih parametara. Prošlo je i 5 godina od prvog albuma, puno toga se desi čovjeku unutar petoljetke ako je mlad i lud. Ili samo lud :J

Tekstovi su vam, obzirom na djelomičnu repersku orijentaciju benda bitna stavka. Što vas je najviše inspiriralo za sljedeći album?

ManDrill: Evridej lajf. Nema bolje inspiracije od realnosti. Poslije dva dana sranja (ili dvije godine) mora se pojaviti i sunce. Odeš na probu i napišeš pjesmu. Drugi dan je preslušaš i znaš da će biti hit ili je baciš u smeće čudeči se što te je uopće dovelo do takve gluposti za koju si mislio da je pjesma...

Kako komentirate stanje na riječkoj rock sceni?

ManDrill: Nebih volio, osim establismenta ne znam što itko i kako radi. Zadnjih godinu i po, dvije izgledaju mi ovako – poso, proba, poso, proba, snimanje albuma, nesreća s autom, bolnica, bolnica, bolnica, povratak, proba, proba, proba. Ne idem nigdje i ne radim ništa osim probi s najmilijima. Mi se jako lijepo družimo i imamo super prostoriju sa pećicom, foteljama, kartama za briskulu i frižiderom pa nam stvarno ništa ne fali. Mi smo skromni i sretni. Ako i odem van, to je oko 3 ujutro kad završi proba a onda ionako neznam ko mi glavu nosi. Od umora :]

Što je ’Ri rock’ za ManDrill?

ManDrill: Isto moment za pamćenje. Mi smo prvi band kojemu je prvi nastup bio na Ri Rocku ’98. i koji je na prvom nastupu osvojio prvo mjesto. Ubili smo! UBILI! AAAAARRRRGGGGHHHHH! Šalim se. Nadam se da nećemo biti i zadnji Ri band s tim podatkom.

Najbolja svirka u karijeri?

ManDrill: Tek se treba desiti.

Najdraža pjesma ili ona koja vas najbolje dočarava ljudima koji nisu slušali prvi album je...

ManDrill: Slično pitanje negdje prije – najbolja nam je i najbolje nas dočarava ona koju smo jučer napravili. ’Embryo’ je nekad kao drugi život, taj album smo snimili tj. komplet zgotovili krajem godine 2000. A.D. Izašao je 2002. Mislim da sam sve rekao...

Imate li website?

ManDrill: Trenutno ne, bit će uskoro, javit ću.

I na kraju, poruka čitateljima Ri-rock.com magazina.

ManDrill: Nek vam Nova 2006. bude jednako vesela kao što ce biti nama, jer nama će biti spektakularno – ako nigdje drugdje, bar u glavi a to je sasvim dovoljno. Sreće, zdravlja i veselja! Dodjite na koncert!

Robert Paulić

Objavljeno 23.12.2005.

Vremeplov

Glazba nikada ne bi trebala nanositi štetu.
Robbie Robertson