Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

ManDrill - Pjesma po pjesma i... odličan album

ManDrill - Pjesma po pjesma i... odličan albumŽestoka četvorka ManDrill svoj novi album ponosno su katapultirali na police CD dućana u Hrvatskoj na sam Dan žena 08.03.2006. uz nekoliko prigodnih svirki kao što su one u Rijeci i Zagrebu. ”Nema bolje inspiracije od realnosti. Poslije dva dana sranja (ili dvije godine) mora se pojaviti i sunce. Odeš na probu i napišeš pjesmu. Iskazujemo svoje osjećaje, zvuk je ukras oko priče koja je, u našem slučaju, ponekad istinita, ponekad fikcija ali uvijek dobra unutar zadanih parametara” - kažu dečki iz benda.

Pročitajte kako komentiraju pjesme koje su se našle na novom, drugom albumu koji smo preslušali dan nakon objavljivanja - radi se o zrelom i direktnom urbanom glazbenom djelu s pravilno odmjerenom dozom zdravorazumske gorčine i mislim-svojom-glavom spoken words lirike.

PONAVLJAMO:
Jednostavna u izvedbi, ali jaka u poruci. Opisuje osjećaj benda u fazi preispitivanja postojanja benda općenito. ”U krugu se vrtim, izlaza nemam...”. Što nije jasno?!

SATRDEJ BEJBE:
Ultra happy song, glazba nastala kao reakcija na odlazak ex-gitariste Jimmyja. Razočaranje je urodilo veselim akordima. Dale je napisao tekst primjeren glazbi. Pjesma je u jednom periodu imala pravu country slide gitaru.

P:
Tomo je donio akorde na akustičnoj gitari. Ćoza i Krivac (bivši član) zajedno su složili tekst. Robi je bio u bolnici i Tomo mu telefonski javlja akorde i za vrijeme terapijskog plivanja, uz neizbježnu najlon kapicu, smislio bas liniju. Kad su ga doktori osposobili, navratio je u studio i odsvirao. Legla je iz prve, bez ikakvih promjena. Bazen pun penzionera i dosadna terapija urodili su plodom.

LJUBIO VALJAO:
Ova pjesma je, zajedno sa ”P”, nastala nakon Tomijevog dolaska. Raspoloženje je bilo groovy, bilo je proljeće, a ManDrill mladi. Nakon perioda katastrofe, Ćozi, Daletu i Robiju ponovo je počela teći krv o čemu govori tekst.

GLAVOM KROZ ZID:
Jednostavno - Ćoza voli ovakve bendove i ovakve pjesme pa sam mu donio jednu. Poklončić. On je imao privatnih pizdarija i sve je prebacio u tekst. Dakle, istinit događaj.

ČELIK:
Ovu smo mozda najbrže zgotovili. Ćoza je tekst izbacio skoro ”real time”. Bend je svirao, a riječi su izlazile iz njega. ”Čelik” je Robi snimio sa rasturenim ramenom i štakama kraj sebe, ne zadovoljan rezultatom, ali ostatak benda inzistira na odsviranom (”jednog dana i ja biti jak i zdrav i kao čelik…’”). Pobijedili su.

EGOMAN:
Ćoza tekst, Dale glazba. Tomo je po dolasku u bend doradio ubacivši klavir kao tribute hip hopu, koji voli. Cure iz ENI su odvalile ”sponzoruše” baš kako treba.

ANOTHER BRICK IN THE WALL:
Poruka vječna. Floydi najbolji. Waters idol. ManDrill sretni i vole se.

LJUBAV:
Ćoza tvrdi da je događaj istinit. Bendu leže ovakve stvari, iako neki članovi to ne priznaju. Gušt kad sviranja iste je očit. Ah, ta ljubav...

TRANSFORMER:
Divna pjesma. Radni naziv albuma. Pravo violončelo by Petar Kovačić, the man. Kad smo ga vozili u studio, rekao je da smo mu trebali dati pjesmu da je posluša. Improvizacija je majka ljudskosti, rekli smo mi i ugurali ga u gluhu sobu. Na kraju je snimio deset tema, jednu bolju od druge. Petar zadovoljno posprema akademski instrument u kofer boja nogometnog kluba Milan. Usvakom klasičnom galzbeniku čući razulareni navijač.

VREMENSKI BANKROT - OUTRO (instrumental)
Za kraj. Da razmisliš o albumu. I sebi. Da zapališ ako imaš. Da zagrliš bližnjeg svog. Band se pokupio iz studija, a Dale i Roli (snimatelj) ostali. Oba stanuju blizu studiju i, inspirirani, napravili kompilaciju ManDrill uradaka i recitirali vlastite mudrosti na kompoziciju. Drugi dan su nam pustili snimku. Mudrosti su bile premudre pa smo ih izbrisali, a instrumental predobar pa je ostao.

Robert Paulić / Artist info

Objavljeno 10.03.2006.

Vremeplov

Sami oblikujete svoju sudbinu.
Chet Atkins