Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Manhattan Short - stižu kratki filmovi iz cijelog svijeta

Manhattan Short - stižu kratki filmovi iz cijelog svijetaManhattan Short, festival svjetskog kratkometražnog filma stiže i ove godine u Art-kino Croatia. U samo dva dana gledamo 10 ponajboljih svjetskih kratkometražnih filmova. Ovaj tjedan u Art-kino stiže i nagrađivana talijanska drama Samoća primarnih brojeva, svojevrsna adaptacija romana mladog talijanskog spisatelja Paola Giordana.

Manhattan Short Film Festival stiže i ove godine u Art-kino Croatia u petak i subotu, 28. i 29. rujna u 20 sati. Izniman globalni događaj, Manhattan Short, održava se i ove godine u tjednu od 28. rujna do 7. listopada 2012. godine diljem svijeta u preko 300 gradova na 6 kontinenata u kinima, galerijama, sveučilištima, muzejima i kafićima sa samo jednim ciljem - pogledati i odabrati pobjedničke filmove ovogodišnjem MSFF-a. Misija ovog događanja jest ujediniti publiku svih kontinenata na bar jedan tjedan kroz izvanredne kratke filmove. Festivalski moto glasi: jedan svijet, jedan tjedan, jedan festival... a vi odlučujete!

Od četvrtka, u Art-kinu Croatia, kreće i nagrađivana talijanska drama Samoća primarnih brojeva. Alice i Mattia su baš poput primarnih brojeva, osjećaju se razdvojeno od samog početka, a njihove živote pratimo tijekom nekoliko različitih godina... Radnja filma je smještena u 1984., 1991., 2001. i 2009. godinu. Mattia i Alice, kao djeca u ’84. i tinejdžeri u ’91., doživljavaju traumu, a ljudi ih zbog toga smatraju čudnim. Kada je Mattia bio dijete obilježila ga je tragedija smrti sestre za koju se trebao brinuti, dok je Alice kao djevojčica doživjela nesreću na skijanju, a u školi su je mučile druge učenice. U toj se dobi upoznaju, ali ubrzo nakon Mattia seli u Njemačku, no 8 godina kasnije, nakon što mu Alice napiše kratko pismo u kojem traži da se vrati u Italiju, Mattia se i vraća.

Uz brojne druge nagrade, film je nagrađen Zlatnim globusom za najbolju fotografiju, a glavna glumica, Alba Rohrwacher, nagrađena je nekolicinom važnih nagrada struke. Samoća primarnih brojeva igra od 27. rujna do 1. listopada.

Objavljeno 27.09.2012.

Vremeplov

Rijeka je kao grad kroz godine imala i uspone i padove što se tiče mjuze ali je uvijek bila tu negdje u vrhu gradova iz kojih su se pojavljivali odlični bendovi. Rijeka će za nas uvijek biti grad muzike.
Ivan Bojčić (Morso)