Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Manofon vam predstavlja novi album!

Manofon vam predstavlja novi album!Diskografska kuća Menart najavljuje drugi po redu album riječke grupe Manofon pod nazivom ”2”. Manofon je riječki kantautorski duo, točnije projekt kojeg čine Vedran Križan i Boris Štok. Nastao iz želje dvojice da rade glazbu koja će se razlikovati od struja njihovih ”matičnih” bendova (Vedran Križan - ex-Denis&Denis, Laufer, Urban&4, Fiumens, Boris Štok - Quasarr).

Kantautorski projekt kojeg čine Vedran Križan (klavijature) i Boris Štok (glas) najavljuje svoj drugi album koji će se zvati jednostavno ”2”.

Zašto ”2”? Osim što projekt čine dvojica glazbenika, te im je to drugi album, u svom stilu nastavljaju cijeli niz suradnji ali s puno noviteta.

Dozvolite da vam se obrate Boris i Vedran osobno:
”Još smo više eksperimentirali sa stilovima, miješali ih. Rock, pop jazz, akustika, elektronika. Držali smo se live pristupa i sve je humano, odsvirano, i nismo koristili kompjutere. Ljudi koji su odsvirali album dolaze sa svih strana glazbene scene i svatko je ”posložio” svoj dio u mozaiku koji smo zamislili. Album je sniman u nekoliko studija. U Rijeci, Ljubljani, Puli, a neke su dionice snimane u ateljeima glazbenika koji kada bi snimili svoj dio, poslali to nama u ”bazu”. U završnoj fazi produkcije svoj je ”touch” dao Edi Cukerić, producent zaslužan za dobar zvuk Rundeka, Hladnog piva, Gustafa, Bambi Molestersa i drugih. Milozvuk violina i gudačkih dionica aranžirao je Olja Dešić, jedan od najboljih aranžera nove generacije, producent poznat po svojoj glazbenoj širini.

Za razliku od albuma ”TV UM” gdje je Boris pjevao sve pjesme, na novom smo materijalu napisali neke kompozicije koje su otpjevali nama dragi ljudi, umjetnici koje iznimno cijenimo, trudeći se pogoditi njihov senzibilitet i izričaj. Oni su: Zoran Predin, svako objašnjavanje je suvišno, jer tko ne poznaje Lačnog Franza, rokera, sansonjera, legendu. Gabrijela Galant Jelenić, ili skraćeno Gabi, glas Nole, prepoznala je pjesmu po svom guštu i odlično otpjevala, već objavljeni singl i spot. Marko Tolja, nepodnošljiva lakoća pjevanja, sofisticirani mladić sa glasom koji je Bogom dan, hrvatski Micheal Bubble...

E.N.I. četiri cure koje pjevaju kao jedna, uvijek spremne za eksperimentiranje stilovima (r’n’b, pop, rock) i suradnicima (Let 3, Svadbas, Massimo, Vava...). Naše ”stare” suradnice s prvog albuma. Svi su se rado odazvali, a rezultat je odličan. Hvala im od srca.

Novost je da smo obradili i jednu kazališnu kompoziciju. Predstava Pedra Calderona della Barce, ”Život je san”. Autor je Marijan Jelenić iz grupe Nola. Rezultat svega gore navedenog je da imamo raznovrstan album, mekši, akustičniji i ugodniji od prvog. Manje elektronike, ali i dalje ”groovy”.

Ništa od svega navedenog ne bi bilo moguće bez raznovrsne ekipe suradnika, vrhunskih glazbenika, spremnih na suradnju i stvaranje. Cijeli je album odsviran uživo, trudili smo se da bude što ljudskiji, pa je zato i lista suradnika poduža...”

Bubanj: Alen Tibljaš (naša podrška od početka, legenda rocka, od Laufera, Majki, Edo
Maajka, Mandrilli), njegov prepoznatljivi groove dominira na ovom albumu.

Branimir Gazdik (jedan od naboljih bubnjara u HR, dobitnik statusa, ponosni vlasnik solo albuma ”Friendly”, odličnog fusion izdanja koje je snimio s najboljim hrvatskim jazzerima)

Bass i kontrabass:
Henry Radanović, višestruko nagrađivani basist, jazz, rock, funk, latin. Sve svira i to vrhunski, još jedan od ”starih” suradnika sa albuma ”TV UM”.

Gitare:
Vlado Simcich-Vava, svirao je akustične gitare, slide i još ponešto. Lauferov je ”helikopter” ostavio svoj prepoznatljivi pečat.
Ivan Pešut, još jedan od nagrađivanih mladih virtuoza. Svirao električne i akustične gitare.
Neno Belan, prepoznatljiv topao gretch sound, na svakom albumu po tradiciji mora nešto zasvirati.
Nenad Sinkauz, East Rodeo, doprinjeo svojim alter zvukom

Back vokali:
E.N.I.
Ana Jakšić, prvi glas Riversica, u duetu sa Gabi vrhunski je otpjevala njezinu stvar.
Jasmina Sokoli (Putokazi)

Brass:
Boris Mohorić - truba (Gustafi)
Tonči Trinajstić - saxofon
Marijan Oršsković - trombon

Gudači:
Maja Veljak - violina
Nataša Veljak - viola
Vid Veljak - cello

Sandi Bratonja (Urban&4) gostovao je na harmonici, Zvjezdan Ružić na klaviru, Davor Tomić, Davor Milovan Bili udaraljke, Igor Kljujić slap bass, Damir Babojelić dub.

Popis pjesama:
1. Uvodna
2. Ono što već znam
3. Tamo gdje bila si prije
4. Mjesto za skriti
5. Ovaj put
6. Trebam znati
7. Kad siđem sa scene - glas Zoran Predin
8. Ti bi to - glas Nola
9. Mogu biti što želim - glas Marko Tolja
10. Život je san - glasovi E.N.I.
Objavljeno 18.11.2011.

Vremeplov

U redu je odrasti ako ne ostariš. Sthvatio sam to još kao klinac.
Jarvis Cocker (Pulp)