Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Marcellovo u Palachu

Marcellovo u Palachu25.01.2019. bit će točno godinu dana od kako je preminuo Marijan Marić ili kako je sam sebe najčešće nazivao ”Marcello”.

Aktivist, ekolog, humanist, anarhist, pisac, slikar, pjesnik, gitarist, hodajuća enciklopedija, luđak sa čudnim tetovažama, frik.....još puno fali riječi za opisati ovog osebujnog kastavskog buntovnika, ovo su samo neke od onih koje si mogao čuti kada bi se netko trudio dočarati ga nekom tko ga ne poznaje.

Punk u njegovom kontekstu značio je nabijati ljudima istinu na nos uvijek, ma koliko ona ponekad ogavna i bolna zna biti, i tu je udarao na više frontova. Rijeka i okolica najbolje to pamte po bendu kojeg je osnovao skupa sa Stjepanom Kućelom davne 1994. Naravno riječ je o ”Školjkama” koje su dobrih 15ak godina uz poneke promjene u postavi ostavile trajan trag na riječkoj, ali i regionalnoj underground sceni.

No, sama muzika nije mu bila dovoljna, pa je tako i nacrtao mnogo slika svojom posebnom tuš tehnikom, pisao je vrlo osebujan blog na čijim tekstovima i osvrtima mu je kasnije i izdana knjiga ”Na obali rijeke pederi su sjeli i drkali” u izdanju izdavačke kuće ”Slušaj Najglasnije”, pod kojom su i ”Školjke” izdala svoja 3 albuma, ali i kasniji Marićevi projekti ”Crno Govno” i ”Goebbels seks”.

U čast Marićevoj osebujnoj ličnosti u riječkom Palachu će se 26.01.2019. održati koncert na kojem će nastupiti:
1. Lutajući DJ. Zdena
2. Rasp A.D. ( Rašpa)
3. Uma Thurman
4. Šta te boli kurac
5. žulj
6. Po’ Metra Crijeva
7. PHC

Na eventu će gostovati i legendarni Zdenko Franjić, koji osim što će nastupiti, dolazi sa jako širokom paletom svojih ”Slušaj najglasnije” izdanja, a posebno za ovu prigodu biti će naglasak na riječka izdanja, a među knjigama, moći ćete naći i Marićevu.

Ulaz: DONACIJA za UZOR - Udruga za zaštitu obitelji Rijeka
Sav novac od ulaznica biti će doniran Udruzi ”UZOR” iz Rijeke koja se brine o žrtvama obiteljskog nasilja, te se bavi prevencijom i edukacijom o istome.

Objavljeno 14.01.2019.

Vremeplov

Cijelokupni smisao i ideja poezije tjeraju me u smijeh.
Frank Zappa