Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Marko Brecelj u K.U.N.S.-u

Marko Brecelj u K.U.N.S.-uMarko Brecelj slovenski je kantautor, rođen 1951. godine u Sarajevu. Nekada poznat kao osnivač i frontmen fenomenalne rok grupe Buldožer a danas uglavnom kao ”meki terorist,” veteran i koparski političar.

Na ljubljanskom sveučilištu vrlo je neuspješno studirao geologiju i tehničku fiziku. Onda je odlučio da će biti slobodni umjetnik i napisao jednu od svojih najljepših skladbi - ’Alojz valček’, koju je posvetio svome profesoru fizike Alojzu Kodreu.

Svirao je violinu u kvartetu Trije črnci i u ljubljanskom triju Krik. Prvi put pozornost na sebe skrenuo je nastupom na festivalu Omladina u Subotici 1974. godine, a iste godine u suradnji s aranžerom Bojanom Adamičem snima sjajan album ’Coctail’, za koji dobiva uglednu nagradu ’Sedam sekretara SKOJ-a’.

Na toj se ploči nalazi i pjesma ’Hiškar rogač’, koju je snimio s nekim članovima grupe Sedem svetlobnih let s kojima je osnovao grupu Buldožer i u kojoj je bio autor većine pjesama i pjevač.

Prvi album ’Pljuni istini u oči’ bio je apsolutna senzacija, no brzo je zapeo za oko cenzuri, pa je povučen iz prodaje i uništen. Poslije nekoliko godina izdan je ponovo. Brecelj u grupi ostaje do 1979. godine i za to vrijeme izašli su albumi ’Zabranjeno plakatirati’, ’Živi bili pa vidjeli’ (soundtrack, mini LP) i ’Izlog jeftinih slatkiša’.

Brecelj nastavlja karijeru kao kantautor i bilježi zapažene suradnje s pjesnikom Ivanom Volarićem Feom (Duo zlatni zubi), vodi bend Marjanov čudni zajec, te izdaje samostalni album ’Desant na rt Dobre nade’ i sudjeluje u radu više glazbenih skupina i projekata (Srp,
Strelnikoff).

Sada vodi Mladinski in kulturni center u Kopru i Društvo prijatelja umjerenog napretka. Više puta se neuspješno kandidirao za funkciju koparskog župana.

Početak u 21:00.

Objavljeno 08.12.2011.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com