Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Marko Brecelj u K.U.N.S.-u

Marko Brecelj u K.U.N.S.-uMarko Brecelj slovenski je kantautor, rođen 1951. godine u Sarajevu. Nekada poznat kao osnivač i frontmen fenomenalne rok grupe Buldožer a danas uglavnom kao ”meki terorist,” veteran i koparski političar.

Na ljubljanskom sveučilištu vrlo je neuspješno studirao geologiju i tehničku fiziku. Onda je odlučio da će biti slobodni umjetnik i napisao jednu od svojih najljepših skladbi - ’Alojz valček’, koju je posvetio svome profesoru fizike Alojzu Kodreu.

Svirao je violinu u kvartetu Trije črnci i u ljubljanskom triju Krik. Prvi put pozornost na sebe skrenuo je nastupom na festivalu Omladina u Subotici 1974. godine, a iste godine u suradnji s aranžerom Bojanom Adamičem snima sjajan album ’Coctail’, za koji dobiva uglednu nagradu ’Sedam sekretara SKOJ-a’.

Na toj se ploči nalazi i pjesma ’Hiškar rogač’, koju je snimio s nekim članovima grupe Sedem svetlobnih let s kojima je osnovao grupu Buldožer i u kojoj je bio autor većine pjesama i pjevač.

Prvi album ’Pljuni istini u oči’ bio je apsolutna senzacija, no brzo je zapeo za oko cenzuri, pa je povučen iz prodaje i uništen. Poslije nekoliko godina izdan je ponovo. Brecelj u grupi ostaje do 1979. godine i za to vrijeme izašli su albumi ’Zabranjeno plakatirati’, ’Živi bili pa vidjeli’ (soundtrack, mini LP) i ’Izlog jeftinih slatkiša’.

Brecelj nastavlja karijeru kao kantautor i bilježi zapažene suradnje s pjesnikom Ivanom Volarićem Feom (Duo zlatni zubi), vodi bend Marjanov čudni zajec, te izdaje samostalni album ’Desant na rt Dobre nade’ i sudjeluje u radu više glazbenih skupina i projekata (Srp,
Strelnikoff).

Sada vodi Mladinski in kulturni center u Kopru i Društvo prijatelja umjerenog napretka. Više puta se neuspješno kandidirao za funkciju koparskog župana.

Početak u 21:00.

Objavljeno 08.12.2011.

Vremeplov

Kada samog sebe okriviš možeš nešto naučiti. Ako kriviš nekog drugoga, ništa ne učiš, zato što nije tvoja greška, njegova je.
Joe Strummer