Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Marko Tolja ide na Zagrebfest!

Marko Tolja ide na Zagrebfest!”Ljubav u boji” je pjesma koju će Marko Tolja izvesti na ovogodišnjem Zagrebfestu, najstarijoj manifestaciji te vrste u Hrvatskoj koja ima osobitu ulogu u popularizaciji zabavne glazbe.

U petak, 25. studenog u Kinu Studentskog centra s početkom u 20 sati imate priliku poslušati poznate pjevače koji nastupaju uz pratnju Festivalskog revijskog orkestra pod ravnanjem dirigenta Alana Bjelinskog.

Marko nastavlja svoj kantautorski put i polako nam otkriva stil novog, trećeg studijskog albuma koji očekujemo u proljeće 2012. Sudeći po dosad objavljenim singlovima - Lutke i Ljubav u boji - riječ je o pozitivnom, durskom albumu punom životnih, ljubavnih i vedrih poruka.

Iako uz mali odmor od jazz utjecaja koji su dominirali na prva dva albuma, kreativni tim je ostao vjeran visoko kvalitetnim glazbenim zahvatima.

U pjesmi, kao i dosad, formuli dobre produkcije pridonijeli su glazbenici vjernog tima aranžera i producenta Olje Dešića: Zvjezdan Ružić, Ivan Pešut i Branimir Gazdik, a gosti na trubi su Antonio Geček te dodatni prateći vokal Sandra Polić Živković.

Pjesma je snimljena u Studiju Maraton (osim gitara-Green room/ Ivan Pešut te vokala i trube - u studiju kod Ante Gele). Miksana je u Studiju Maraton a mastering je djelo Zorana Švigira - Studio Šišmiš.

Stihove i glazbu napisao je Marko Tolja, a aranžman su zajedno stvorili Olja Dešić, Zvjezdan Ružić i Marko Tolja.

Ovih dana u prodaji se očekuje Markov live album ”Božić u kazalištu”, snimljen sa Olja’zz bandom, Simfonijskim orkestrom i zborom opere HNK I. pl. Zajc u Rijeci.

Za live album, u izdanju Aquarius recordsa sam Marko kaže: ”Bio je to jedan od koncerata za pamćenje i presretan sam što smo ga snimili i audio i vizualno tako da uz CD izlazi i DVD. Meni je to jedan od mojih dosad najdražih koncerata...”

Objavljeno 25.11.2011.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com