Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mediteranski pop-rock oduševio Tvornicu

Mediteranski pop-rock oduševio TvornicuTočno 22 godine od objavljivanja ploče „Ljubav i moda“ prvijenca grupe Đavoli, Neno Belan sa svojim Fiumensima održao je nezaboravni koncert u Tvornici. Fiumensima su se na pozornici pridružili Jakša Kriletić na saksofonu i Bobo Mohorić na trubi.
U kratkom razgovoru za rirock.com Neno je priznao da mu je ovaj koncert jedan od najdražih u životu. Od početka pa do samog kraja publika je pjevala Belanove hitove iz svih faza njegove glazbene karijere pa su se između ostalog pjevale: ”Rock galama”, ”Ludo zaljubljen”, ”Ja volim je”, ”Pricaj mi”, ”Dani ljubavi”, ”Bambina”, ”Ostani uz mene”, ”Divojka sa juga”, ”Galeb”, ”Rijeka snova” i mnoge druge.

U uzavreloj večeri u Tvornici Belanu su se pridružila i dva glazbena majstora: Vlado Kreslin i Massimo Savić. S Massimom je otpjevao pjesme „Zar više nema nas“ i „Sjaj u tami“, dok je s Kreslinom otpjevao njihov zajednički duet „S Mure na more Jadransko“. Od najavljenih gostiju nedostajao je samo Marijan Ban koji je ostao kući boreći se s gripom.

Dvije tisuće ljudi koji su uživali na Belanovom koncertu uskoro će se moći slušati i s duplog live albuma koji je sniman iste večeri, a njegov izlazak Neno najavljuje za slijedeću godinu. Osim audio zapisa koncert je zabilježen i na video vrpcama koje će prema riječima Nene Belana biti korištene isključivo za potrebe video spotova. Drugim riječima, za sada ništa od novog riječkog DVD izdanja.

Ovim koncertom Belan & Fiumensi dokazali su da kvalitetan pop itekako pronalazi svoj put do publike. Zato, sve čestitke.(M.B.)

Objavljeno 14.11.2008.

Vremeplov

Nirvana nikada nije bila konvencionalan rock bend. To je bilo nešto... čudno. Jeste li vidjeli te live snimke? Ja sam imao 22 godine i sve to mi je uglavnom bilo nevjerovatno zabavno. Bili smo tri smiješna tipa koje sviraju svoju glazbu što je, uostalom, jedino i važno. Tek kasnije i bez naše želje se dogodilo to da je Nirvana na neki način postala dijelom ovog svijeta.
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)