Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mediteranski pop-rock oduševio Tvornicu

Mediteranski pop-rock oduševio TvornicuTočno 22 godine od objavljivanja ploče „Ljubav i moda“ prvijenca grupe Đavoli, Neno Belan sa svojim Fiumensima održao je nezaboravni koncert u Tvornici. Fiumensima su se na pozornici pridružili Jakša Kriletić na saksofonu i Bobo Mohorić na trubi.
U kratkom razgovoru za rirock.com Neno je priznao da mu je ovaj koncert jedan od najdražih u životu. Od početka pa do samog kraja publika je pjevala Belanove hitove iz svih faza njegove glazbene karijere pa su se između ostalog pjevale: ”Rock galama”, ”Ludo zaljubljen”, ”Ja volim je”, ”Pricaj mi”, ”Dani ljubavi”, ”Bambina”, ”Ostani uz mene”, ”Divojka sa juga”, ”Galeb”, ”Rijeka snova” i mnoge druge.

U uzavreloj večeri u Tvornici Belanu su se pridružila i dva glazbena majstora: Vlado Kreslin i Massimo Savić. S Massimom je otpjevao pjesme „Zar više nema nas“ i „Sjaj u tami“, dok je s Kreslinom otpjevao njihov zajednički duet „S Mure na more Jadransko“. Od najavljenih gostiju nedostajao je samo Marijan Ban koji je ostao kući boreći se s gripom.

Dvije tisuće ljudi koji su uživali na Belanovom koncertu uskoro će se moći slušati i s duplog live albuma koji je sniman iste večeri, a njegov izlazak Neno najavljuje za slijedeću godinu. Osim audio zapisa koncert je zabilježen i na video vrpcama koje će prema riječima Nene Belana biti korištene isključivo za potrebe video spotova. Drugim riječima, za sada ništa od novog riječkog DVD izdanja.

Ovim koncertom Belan & Fiumensi dokazali su da kvalitetan pop itekako pronalazi svoj put do publike. Zato, sve čestitke.(M.B.)

Objavljeno 14.11.2008.

Vremeplov

Ne znam što je to country-rock i slično, samo kažem da je to glazba. Dobra ili loša.
Gram Parsons