Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mezanin i Rock’n’roll je kriv za sve? u Art-kinu

Mezanin i Rock’n’roll je kriv za sve? u Art-kinuOd petka, 13. do ponedjeljka, 16.05., na programu su dva filma koja su imala svoju premijeru u Art-kinu Croatia...

Tako će se 13. i 14.05. moći vidjeti prva tri dijela omnibusa 6/6 Dalibora Matanića, od kojih je Mezanin s Leonom Paraminski i Alenom Liverićem premijerno prikazan u Art-kinu u ožujku 2011.

Mezanin je snimljen na lokacijama u Rijeci (Fiumara, riječki autobusi), a riječ je o trećoj priči omnibusa 6/6 o šest na prvi pogled različitih djevojaka koje žive na različitim geografskim lokacijama i u naoko različitim okolnostima, ali dijele intimni svijet u koji poniremo.

Radnja je Mezanina smještena u otuđeni velegrad u kojem vladaju nemilosrdna pravila korporacijskog društva. U tome svijetu jedna djevojka pristaje biti svedena na ljudsko meso - jer je to jedini mogući ulaz u igru preživljavanja.
Tu mladu ženu, koja se prijavljuje na natječaj za posao tumači Leona Paraminski, nositeljica glavne uloge u sva tri dosad snimljena dijela omnibusa 6/6.

Prije Mezanina prikazat će se i prva dva filma iz omnibusa 6/6, Suša i Tulum, oba višestruko nagrađivana na međunarodnim festivalima, a glavna glumica Leona Paraminski je za ulogu u Tulumu nagrađena s nekoliko međunarodnih nagrada.

Dokumentarni film o riječkoj pop-rock grupi FIT Rock’n’roll je kriv za sve? autora Deana Lalića, Sanjina Stanića i Marka Bezića, premijerno prikazanog u Art-kinu Croatia u listopadu 2010., na programu je 15. i 16 svibnja.

Film je prikazan i na ovogodišnjem Festivalu dokumentarnog rock filma DORF-u te 20. Danima hrvatskog filma.

Priču o FITU pripovijedaju članovi grupe FIT Davor Lukas, Miro Tešević i Zorko Opačić, ali i brojni drugi glazbenici - svjedoci njihovog uspona i nestanka sa scene. Posebnu priču u filmu stvara glazba, a film je sniman dvije godine na lokacijama u Rijeci, Zagrebu, Beogradu i Amsterdamu.

”Riječka i hrvatska pop-rock grupa FIT glazbeni je, ali ne samo glazbeni fenomen 80-ih i početka 90-ih godina. Četiri golobrada srednjoškolca, niti ne znajući tko će što i kako svirati, u svojim su srednjoškolskim klupama odlučili pridružiti se nadolazećem nabujalom plimnom valu riječkih novovalnih bandova, a već nekoliko godina kasnije poharali su prostor bivše Jugoslavije, zacementirali se na vrhovima radijskih i televizijskih top ljestvica, punili velike dvorane i svirali stadionske koncerte. I onda, gotovo na isti način na koji su se popeli na tron, odjednom su s njega sišli, potpuno nestali i zameli vlastiti trag. Barem svojoj vjernoj publici koja je ostala potpuno zatečena. Takvo stanje gotovo apsolutne dvadesetogodišnje javne hibernacije trajalo je sve donedavna kada su se Bajo, Miro, Zorko ponovo popeli na riječku pozornicu i opet, bolji nego ikad, zreliji i moćniji nego u danima najveće popularnosti, izazvali euforiju među svojom starom publikom, ali i nekim novim naraštajima što samo zorno dočarava kako su pjesme FITA sve vrijeme, dvadeset godina kolale, vrtile se i pjevale i dok grupe praktički nije bilo.(...)”autori filma

Objavljeno 13.05.2011.

Vremeplov

Previše ljudi je okupirano pop muzikom. Pozicija rock’n’rolla u našoj subkulturi postala je previše znacčajna, naročito u traganju za filozofskim sadržajem.
Mick Jagger (krajem 70-ih prošlog stoljeća)