Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mirna u Tvornici kulture promovira album

Mirna u Tvornici kulture promovira albumKoncertna promocija ”Posljednji trend” riječke kantautorice Mirne najavljena je za 08.10. u Tvornici kulture. (Foto: A. Mulder)

Kada se prvi put pojavila na glazbenoj sceni MIRNA je kroz svoj debi album “Snovi” gazila dobro utabanim stazama radiofoničnog popa, a sam album izbacio je zapažene singlove ”Snovi”, ”Odvedi me”, ”Tvoja laž”, ”Sami”, ”Nisi sam”

Kada je došlo vrijeme za drugu ploču, odlučila je napraviti u-turn u malo težu, prljaviju stranu pop/rocka te raštimanog garagea zvuka. U novim pjesmama čuje se nešto rockabillyja, malo hippie prizvuka, blues i cow punka, surfa, njenih idola poput Kinksa ili nešto mračnijih Velvet Undergrounda te općenito 60’s i 70’s utjecaja koji je na nju prenio otac, također glazbenik. Osim toga, novi album nosi i eho snažnih garage žena poput Holly Golightly, Best Coast, Ex Hex, Sleater-Kinney i Courtney Barnett.Kako bi ulovila željeni zvuk oko kojeg će snimiti novi album, za pitanje produkcije angažiran je jedan od najtraženijih producenata mlađe generacije – Mark Mrakovčić koji je isporučio sjajan posao, mnogo distorziranih vokala i glasnih gitara.

Svih dvaneaest pjesama Mirna je napisala sama, a njihove su teme intimne i prate unutarnje stanje kantautorice koje je određeno aktualnim trenutkom. Neke od njih, direktno se obraćaju društvu odnosno vremenu u kojem živimo, neke su mračnije dok druge pozivaju na zabavu i veselje kao u posljednjem skinutom singlu “Idemo van”.

Uz spomenuti “Idemo van”, album je iznio još četiri singla “Draga moja” (feat. Ivana Kindl), “Usne grizem”, “Strašila” i naslovni “Posljednji trend”

Posljednji trend objavila je Croatia Records, a osim u web-shopu i shopu, možete ga naći i slušati na svim streaming servisima od Deezera do Spotifyja i YouTubea.

Koncertna promocija ”Posljednji trend” održat će se u petak 8.10 u Tvornici kulture s početkom u 21 sat. Ulaz je bestplatan, ali zato obavezno morate predočiti C-ovid putovnicu ili negativan PCR testa.

Objavljeno 03.10.2021.

Vremeplov

Rock nije karijera, posao ili hobi... to je životna energija.
The Edge (U2)