Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Molto Cortese večeras na Trsatu!

Molto Cortese večeras na Trsatu!Molto Cortese je projekt u kojem sudjeluju riječki umjetnici čije se javno djelovanje veže uglavnom uz kazališnu umjetnost. Grupa renomiranih profesionalaca proširuje svoju djelatnost koja proizlazi iz zadovoljstva druženja, okušavajući se u, za njih, novom glazbenom mediju.

Molto Cortese čine: Deni Šesnić, Igor Karlić, Dalibor Laginja, Zoran Petrović, Marijan Blažina, Mario Hrabrić, Damir Srok, Dražen Šegić, Maja Veljak i Valter Veljak. Uz brojne članove, na albumu gostuju i Damir Halilić Hal na gitari, te Denis Razumović Razz na saksofonu.

Kako i sami naglašavaju – Molto Cortese na svoj način istražuju popularnu glazbu prve polovice dvadesetog stoljeća (swing, bossa nova, gypsy jazz Djanga Reinhardta...) lišenu suvišnih improvizacija, s utjecajem Mediterana i naglaskom na ljepotu melodije.

Deni Šesnić - dizajner je svjetla i docent na „Akademiji dramskih umjetnosti“ u Zagrebu. Potpisuje više od dvije stotine predstava u zemlji i inozemstvu. Autor je designa rasvjete brojnih velikih projekata (najveća ikad postavljena Verdijeva opera Aida u Pekingu sa 3500 učesnika, te 3200 postavljenih rasvjetnih tjela, olimpijade na pijesku u Omanu...).

Dobitnik brojnih prestižnih nagrada za svoj umjetnički rad. Osnivač „Baška International Guitar Festivala“ .

Dalibor Laginja – likovni umjetnik, scenograf i slikar. Diplomirao je slikarstvo u klasi prof. Emilia Vedove na „ Accademia di belle arti“ u Veneciji. Kao scenograf surađuje sa nizom poznatih redatelja u Hrvatskoj i Sloveniji. Autor je više od stotinu scenografija, te brojnih samostalnih i kolektivnih izložbi. Dobitnik je niza nagrada i priznanja za svoj rad.

Igor Karlić - skladatelj i izvođač scenske glazbe. Član „Hrvatskog društva skladatelja“ od 2000. god. sa statusom samostalnog umjetnika. Kao suradnik sa značajnim imenima hrvatske kazališne režije ostvario više od dvije stotine kazališnih predstava. Autor glazbe za dokumentarne filmove, autor dramatizacija i radio drama. Dobitnik niza nagrada i priznanja za svoj rad.

Zoran PetrovićBebe - Po profesiji Apple Computers IT Administrator i Autocad Dizajner. U glazbenom svijetu produkcijski manager (Opatija, 1998. Joe Zawinul & Zawinul Syndicate, Rijeka, 1999. Chico and The Gypsies ...), organizator smotre klapa ”Bašćinski glasi” 1992, ’93, ’94 u suorganizaciji sa festivalom dalmatinskih klapa u Omišu.

Kako Molto Cortese zvuči uživo možete se uvjeriti i sami već večeras na riječkom Trsatu u klubu Sabrage. Koncert počinje u 21:00.

Objavljeno 29.05.2013.

Vremeplov

Spavat ću kad umrem.
Warren Zevon