Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Motovun u Rijeci 2011.

Motovun u Rijeci 2011.’Motovun u Rijeci’ naziv je programa koji i ove godine Motovun Film Festival realizira u suradnji sa riječkim Art-kinom. Od 27. do 30. srpnja u Rijeci će, po prvi put na dvije lokacije, biti prikazano sedam filmova iz glavnog motovunskog programa, te jedan iz retrospektive Ulricha Seidla, koji će, kao i brojni drugi gosti, projekciji i osobno prisustvovati.

Riječko Art-kino Croatia bit će i ove godine domaćin programa ’Motovun u Rijeci’, no po prvi će put publici uz projekcije u svojoj dvorani, ponuditi i one na – otvorenom, u dvorištu Kapucinskog samostana.

’’Suradnja s Motovun film festivalom ovog puta donosi vrlo poseban novitet publici Art-kina Croatia. Riječka publika imat će naime jedinstvenu priliku da na specifičnoj lokaciji – u dvorištu Kapucinskog samostana pokraj našeg kina - pogleda izvrsne motovunske filmove u pravoj ljetnoj festivalskoj atmosferi! Kino na otvorenom supostojat će s klasičnim zatvorenim Art-kinom sva četiri dana programa Motovun u Rijeci, a sve projekcije na otvorenom počinju u 21,30 sati, kao i svečano otvorenje. Publika već željno iščekuje motovunske naslove te pozivam sve da dođu na uvijek originalan i zanimljiv program Motovuna u Rijeci 27.-30. srpnja. ’’, izjavila je na predstavljanju programa Slobodanka Mišković, voditeljica Art-kina i Službe za filmsku djelatnost Grada Rijeke.

Prva projekcija u Rijeci bit će ona filma ’Misija London’, dobitnika ovogodišnje motovunske ’nepotkupljive nagrade’, koju festival dodjeljuje u suradnji s Transparency International, dok će u večernjem terminu od 21,30 sati, nakon svečanog otvorenja, biti prikazan film ’Šake’ (’Knuckle’) redatelja Iana Palmera, koji će i sam prisustvovati projekciji.

Uz Iana Palmera, riječki će program pohoditi i drugi gosti ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, poput dobitnika nagrade Maverick, kultnog austrijskog redatelja Ulricha Seidla.
’’U Rijeku dovodimo Ulricha Seidla, veliko ime europske art-industrije, autora nekih od najprovokativnijih filmova što ih je snimila Austrija (a i šire). S veseljem predstavljamo i nevjerojatni dokumentarac ’Šake’ Iana Palmera, koji je autor snimao punih dvanaest godina – a govori o tamošnjoj varijanti krvne osvete, u kojoj se najsnažniji pripadnici posvađanih obitelji mlate golim šakama, ne bi li sprali „zlu krv“. ’’, najavio je ravnatelj Motovun Film Festivala, Igor Mirković.

Mirković je također dodao da ’Motovun u Rijeci’ postaje reprezentativnim uzorkom onog najboljeg na Motovun film festivalu. Sve projekcije u riječkom Art-kinu započinju u 19h, a one večernje u dvorištu Kapucinskog samostana u 21,30h. Cijene su ulaznica popularne - kao i redovne ulaznice Art-kina, 20 kuna po projekciji, uz popust za članove Filmskog kluba.
Dodajmo da je za jedinstvenu priliku gledanja filmova s Motovun film festivala u ’ljetnom Art-kinu’-u terminu od 21,30 – broj sjedala ograničen na stotinu.

27.7. srijeda
19h Misija London, Mission London, 2010, BUL; D. Mitovski
21,30h Šake, Knuckle, 2011, IRL; I. Palmer

28.7. četvrtak
19h U subotu, Innocent Saturday, 2011, UKR; A. Mindadze
21,30h Uvoz/izvoz, Import/Export, 2007, AT; U. Seidl

29.7. petak
19h Punk nije mrtav, Punk’s Not Dead, 2010, MAC; V. Blazevski
21,30h Domaći teren, Familiar Ground, 2011, CAN; S. Lafleur

30.7. subota
19h Kako su me oteli Nijemci, Kako su me oteli Nemci, 2011, SER, M. Radivojevic
21,30h Žetva, Harvest, 2010, GER; B. Cantu

Objavljeno 25.07.2011.

Povezani članci

Vremeplov

Da... pjevam. Ali ne vidim sebe kao pjevača.
Graham Coxon