Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Motovun u Rijeci 2011.

Motovun u Rijeci 2011.’Motovun u Rijeci’ naziv je programa koji i ove godine Motovun Film Festival realizira u suradnji sa riječkim Art-kinom. Od 27. do 30. srpnja u Rijeci će, po prvi put na dvije lokacije, biti prikazano sedam filmova iz glavnog motovunskog programa, te jedan iz retrospektive Ulricha Seidla, koji će, kao i brojni drugi gosti, projekciji i osobno prisustvovati.

Riječko Art-kino Croatia bit će i ove godine domaćin programa ’Motovun u Rijeci’, no po prvi će put publici uz projekcije u svojoj dvorani, ponuditi i one na – otvorenom, u dvorištu Kapucinskog samostana.

’’Suradnja s Motovun film festivalom ovog puta donosi vrlo poseban novitet publici Art-kina Croatia. Riječka publika imat će naime jedinstvenu priliku da na specifičnoj lokaciji – u dvorištu Kapucinskog samostana pokraj našeg kina - pogleda izvrsne motovunske filmove u pravoj ljetnoj festivalskoj atmosferi! Kino na otvorenom supostojat će s klasičnim zatvorenim Art-kinom sva četiri dana programa Motovun u Rijeci, a sve projekcije na otvorenom počinju u 21,30 sati, kao i svečano otvorenje. Publika već željno iščekuje motovunske naslove te pozivam sve da dođu na uvijek originalan i zanimljiv program Motovuna u Rijeci 27.-30. srpnja. ’’, izjavila je na predstavljanju programa Slobodanka Mišković, voditeljica Art-kina i Službe za filmsku djelatnost Grada Rijeke.

Prva projekcija u Rijeci bit će ona filma ’Misija London’, dobitnika ovogodišnje motovunske ’nepotkupljive nagrade’, koju festival dodjeljuje u suradnji s Transparency International, dok će u večernjem terminu od 21,30 sati, nakon svečanog otvorenja, biti prikazan film ’Šake’ (’Knuckle’) redatelja Iana Palmera, koji će i sam prisustvovati projekciji.

Uz Iana Palmera, riječki će program pohoditi i drugi gosti ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, poput dobitnika nagrade Maverick, kultnog austrijskog redatelja Ulricha Seidla.
’’U Rijeku dovodimo Ulricha Seidla, veliko ime europske art-industrije, autora nekih od najprovokativnijih filmova što ih je snimila Austrija (a i šire). S veseljem predstavljamo i nevjerojatni dokumentarac ’Šake’ Iana Palmera, koji je autor snimao punih dvanaest godina – a govori o tamošnjoj varijanti krvne osvete, u kojoj se najsnažniji pripadnici posvađanih obitelji mlate golim šakama, ne bi li sprali „zlu krv“. ’’, najavio je ravnatelj Motovun Film Festivala, Igor Mirković.

Mirković je također dodao da ’Motovun u Rijeci’ postaje reprezentativnim uzorkom onog najboljeg na Motovun film festivalu. Sve projekcije u riječkom Art-kinu započinju u 19h, a one večernje u dvorištu Kapucinskog samostana u 21,30h. Cijene su ulaznica popularne - kao i redovne ulaznice Art-kina, 20 kuna po projekciji, uz popust za članove Filmskog kluba.
Dodajmo da je za jedinstvenu priliku gledanja filmova s Motovun film festivala u ’ljetnom Art-kinu’-u terminu od 21,30 – broj sjedala ograničen na stotinu.

27.7. srijeda
19h Misija London, Mission London, 2010, BUL; D. Mitovski
21,30h Šake, Knuckle, 2011, IRL; I. Palmer

28.7. četvrtak
19h U subotu, Innocent Saturday, 2011, UKR; A. Mindadze
21,30h Uvoz/izvoz, Import/Export, 2007, AT; U. Seidl

29.7. petak
19h Punk nije mrtav, Punk’s Not Dead, 2010, MAC; V. Blazevski
21,30h Domaći teren, Familiar Ground, 2011, CAN; S. Lafleur

30.7. subota
19h Kako su me oteli Nijemci, Kako su me oteli Nemci, 2011, SER, M. Radivojevic
21,30h Žetva, Harvest, 2010, GER; B. Cantu

Objavljeno 25.07.2011.

Povezani članci

Vremeplov

Rock muzika je izgubila svoj subverzivni potencijal. Ona je postala bezopasna za politiku. Što više ona je postala profitabilna za politiku.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com