Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

My Baby oduševili nastupom

My Baby oduševili nastupomU ponedjeljak 30.11.2015. u Palachu je nastupio nizozemski bend My Baby. Dan prije svirali su Zagrebu u Tvornici kulture i oduševili publiku svojim nastupom. Isto se dogodilo i Rijeci.

Kao pred grupa nastupio je riječki Nord koji je svoj nastup odradio profesionalno, odsviravši stvari koje smo već imali priliku čuti ali i materijal koji pripremaju za prvi album. Dečki su zvučali sigurno i čvrsto, uvjerljivo u svojoj izvedbi. Brzi, točni i energični odlično su pripremili i zagrijali raspoloženu publiku u klubu.

Nakon kraće pauze na stage se popeo tročlani My Baby koji su svojim zaraznim ritmom čim su zasvirali začarali sve okupljene i zadržali ih u plesu do samog kraja. Njihove pjesme same po sebi traju po 4, 5 minuta tako da se čitava izvedba pretvorila u jednu kompaktnu cjelinu, melodiju koja ne prestaje već se samo izmjenjuje, nadograđuje.

Kombinacijom blusa, folka i indie funka, fingerpickin’ gitara, vanserijskog vokala i preciznih,točnih bubnjeva bacili su publiku u trans. Teško je odabrati favorita među njima budući da se radi o vrhunskim glazbenicima koji svojom izvedbom ostavljaju bez daha.
Savršen, precizan, točan bubanj, vrhunske gitare, poigravanja na violini, vokal koji ostvalja bez daha...

Cato von Dyck svojim je glasovnim sposobnostima iz pjesme u pjesmu dokazivala koliko je glas moćno oružje i vrijedan instrument. Za nju ništa nije nemoguće, u trenu se iz nježnih,lirskih dionica prebacuje u moćni vokal koji nadjačava sve i sve to izvodi s takvom lakoćom da je pravi užitak slušati je.

Bubnjar Joost van Dyck i gitarist Daniel da Freez nimalo ne zaostaju za njom u svom izričaju te su nevjerovatni u svojoj preciznosti, ritmičnosti i inovativnosti.

Kombinirajući različite stilove stvaraju nešto potpuno svoje . Freez se pri tome služi i neobičnim instrumentom, Voodoo stickom, koji je jedna letva sa zategnutom žicom bas gitare s pick-up-om.

Nevjerovatno je iskustvo i slušati ih i gledati dok sviraju, bacaju ljude u trans, šire svoju zaraznu energiju a čitavo vrijeme izgledaju kao da je to što rade savršeno lako.
Teško je riječima opisati kolika je njihova kvaliteta, koliko je Joost van Dyck vrhunski bubnjar i koja su čuda Daniel i Cato izvodeći fingerpicking kao da je to najlakša stvar na svijetu. Još kad shvatite da Cato paralelno svira i bas i gitarske dionice na jednom instrumentu i dva pojačala, divljenju nema kraja.

Osim što su sve okupljene zadivili i oduševili svojom virtuoznošću pokazali su kako jedan tako mali, a veliki bend može biti jednostavan i prizemljen. Tijekom čitavog koncerta obračali su se publici, koja je svaku njihovu izvedbu nagradila aplauzom i uzvicima. Nisu zaboravili niti na bend koji je svirao prije njih te su zahvalili Nordu na njihovom nastupu.

Nadam se da će svi koji su propustili nastum My Baby imati uskoro priliku odraditi popravni, a do tada ih možete potražiti na bandcampu iako za pravi, potpuni doživljaj ovaj bend morate čuti uživo.

AS PaulićObjavljeno 02.12.2015.

Vremeplov

Kad sam krenuo u prvi razred, neki ljudi, profesori, su me gledali kao ozbiljnog, inteligentnog mladića, drugi su me gledali kao štetočinu koju treba zabiti u nekakvu tvornicu ili rudnik, pa nek’ ruje za državu.
Goran Bare