Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

My Buddy Moose - Kozmička grupa iz Rijeke

My Buddy Moose - Kozmička grupa iz RijekeMy Buddy Moose četveročlani je bend iz Rijeke koji je, iako u sadašnjem sastavu okupljen u rujnu 2004. godine, svoj prvi materijal snimio tri godine ranije. U jesen 2001. Luka Benčić, autor pjesama i gitarist, snima u improviziranom studiju s mandolinistom i gitaristom Matkom Botićem tri vlastite pjesme i jednu obradu - ”Ramblin’ Man” Hanka Williamsa.

Na potonjoj im se kao gost pridružuje basist Ištvan Širola, koji u to vrijeme s Benčićem i bubnjarom Jasminom Đečevićem uz gitarista i pjevača Zlatka Gostića svira u kultnom riječkom garage-rock bendu The Stoned Cows.

Ideja o ozbiljnijem radu na Benčićevim pjesama tinjala je do ljeta 2004., kada se Benčiću i Botiću pridružuju Đečević i Širola, stvarajući tako potpunu i konačnu postavu My Buddy Moosea.

Glazba koju stvaraju oslanja se na široku lepezu stilova popularne glazbe, od rock’n’rolla i punka do soula i countryja. Tražeći svoj izraz unutar široko omeđenog područja koje Gram Parsons naziva kozmičkom američkom glazbom, bend inspiraciju crpi iz folk emotivnosti spomenutog Parsonsa, Stevea Earlea ili Townesa Van Zandta koliko i iz garažne energije The Sonicsa ili The Stoogesa.

Snimivši svoj drugi demo materijal krajem 2004. godine, My Buddy Moose počinju koncertima promovirati svoju glazbu. U sljedeće dvije godine sviraju u Rijeci, Labinu, Splitu, Dubrovniku i St. Stefanu kraj Graza, a u raznim zagrebačkim klubovima nastupili su samo u 2005. godini pet puta.

Žestokim koncertnim nastupima skreću pozornost publike na sebe, dijeleći pozornicu kako s bendovima sličnog usmjerenja kao što su zagrebački Casual Elvis, tako i sa svjetski poznatim imenima poput Stevea Wynna, The Saintsa, Maraha i The Strangea.

Sredinom 2005. demo snimke došle su i do gitarista bendova The Bambi Molesters i The Strange Dalibora Pavičića koji velikodušno nudi pomoć u snimanju albuma. S Pavičićem kao producentom bend krajem iste godine treći put ulazi u studio, ovog puta snimaju cjeloviti album ispunjen isključivo autorskim pjesmama, koji je početkom lipnja 2006. godine ugledao svjetlost dana pod istoimenim nazivom ”My Buddy Moose”.

Skinite i poslušajte mp3 pjesmu ”Music” iz naše glazbene arhive.

Anton Cvijić / Artist info

Objavljeno 17.06.2006.

Povezani članci

Vremeplov

Teško je u ovoj hiperprodukciji i kaosu od ponude na glazbenom tržištu reći da možeš smisliti nešto novo.
Sandi Bratonja (Sinteza), intervju za RiRock.com