Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Na konferenciji za medije predstavljen program Ljetnog kina

Na konferenciji za medije predstavljen program Ljetnog kinaU utorak, 18. lipnja 2013. godine s početkom u 13 sati u Art-kinu Croatia održana je konferencija za medije povodom predstavljanja Ljetnog kina i programa Art-kina.

Konferenciji su prisustvovali Ivan Šarar, pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke, Slobodanka Mišković, privremena ravnateljica Art-kina i voditeljica Službe za filmsku djelatnost Grada Rijeke, Dragan Rubeša, filmski kritičar i Ana Šegrt, suradnica za program i medije Art-kina.

Art-kino Croatia treći put ’izlazi na zrak’ te drugi put organizira Ljetno kino. Ove godine termin ljetnog kina je produžen te će se projekcije održavati svaku večer, od 21. lipnja do 4. kolovoza, s početkom u 21 sat i 30 minuta. U sklopu ljetnog kina održat će se 43 filmske projekcije.

Ljetno kino se otvara u petak, 21. lipnja u 21 sat i 30 minuta Ciklusom filmova Federica Fellinija. Prvi film ovogodišnje ljetne programske sheme su Fellinijeve DANGUBE, svojevrsna studija karaktera pet mladih muškaraca u kritičnim trenucima njihovog života u jednom talijanskom gradiću. DANGUBE, uz jak autobiografski trenutak, donose i jednu od najvažnijih suradnja skladatelja Nino Rota i Fellinija. U sklopu Ciklusa filmova Federica Fellinija na ljetnom kinu prikazujemo i komediju GINGER I FRED i GIULIETTA OD DUHOVA te omnibus TRI KORAKA U LUDILO kojeg potpisuju, uz Fellinija, Louis Malle te Roger Vadim, a uloge tumače Brigitte Bardot i Jane Fonda. U dvorani Art-kina možete pogledati klasike poput filmova SLATKI ŽIVOT, BIJELI ŠEIK. U sklopu Fellinijevog ciklusa, u atriju kina, bit će izloženi crteži i video dokumentarac FELLINI I HRANA. Program Ciklusa Federica Fellinija i prigodne izložbe provodi se u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu te je ulaz slobodan na program u cijelosti.

Ljetno kino donosi napetu dansku dramu LOV Thomasa Vinterberga s Madsom Mikkelsenom, Ciklus filmova Pedra Almodóvara, humornu dramu Paola Sorrentina OVO MORA BITI PRAVO MJESTO sa Seanom Pennom u glavnoj ulozi, ljubavnu priču TUŽNA VEZA (Ryan Gosling & Michelle Williams), komediju Mikea Millsa POČETNICI u kojoj glavne uloge tumače Ewan McGregor, Christopher Plummer i Goran Višnjić... Kraj ljetnog kina će proći u znaku filma LJUBAV kojim smo otpočeli 2013. godinu, a film je u međuvremenu nagrađen Oscarom i Zlatnim globusom.

Zanimljivost ljetnog programa je i najava programa Liburnia Film Festivala, dokumentarni film MONTEPARADISO 20, o istoimenom festivalu i kolektivu, sportski dokumentarac KAVKAZ12 o ekspediciji mladih Riječana koji su osvojili i najviši europski vrh te program Queer MoMenata i film 12 LJUTIH LIBANONACA: DOKUMENTARAC.

Program Ljetnog kina održavat će se svaku večer od 21. lipnja do 4. kolovoza u 21 sat i 30 minuta u dvorištu Samostana Gospe Lurdske (ulaz kroz kino). U slučaju lošeg vremena program će se održati redovno, u dvorani Art-kina.

Objavljeno 20.06.2013.

Vremeplov

Nitko osim nas samih ne može osloboditi naše misli... govorite djeci istinu.
Bob Marley