Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Na pomolu rješenje rekonstrukcije kompleksa Hartere?

Na pomolu rješenje rekonstrukcije kompleksa Hartere?Impozantni kompleks bivše riječke Tvornice papira, sagrađen još u drugoj polovici 19. stoljeća, mogao bi u skorašnjoj budućnosti postati novi riječki kvart s polivalentnim centrom za mlade, uredskim zgradama, sportsko-rekreativnim prostorima, šoping-centrima, dvije javne garaže, zalenim površinama i drugim pripadajućim sadržajima.

Riječ je o inicijativi zasad još neformalne grupe Riječana okupljenih pod ”konspirativnim” imenom ”Klub ljubitelja buke”, a urbanističko rješenje rekonstruiranog kompleksa Hartere izradio je poznati arhitektonski tandem Idis Turato-Saša Randić, također članovi KLJB-a, među kojima je i Damir Martinović-Mrle iz grupe Let3.

- Nastojali smo se prvo potvrditi u drugim sredinama, jer su Riječani često skeptični prema ovakvim projektima. Na posljednjoj prezentaciji u Rotterdamu Nizozemci, koji imaju tradiciju s prenamjenom bivše industrijske baštine, bili su oduševljeni.

Ambiciozni projekt već je prezentiran u Zagrebu, Beogradu, Podgorici te u Rotterdamu i, prema riječima Ivana Šarara u Jutarnjem listu, jednog od utemeljitelja KLJB-a, riječku prezentaciju čuvaju za kraj.

O visini investicije još se ne može govoriti jer tek predstoji studija isplativosti. Početna ideja Grada bila je da samo kompleks Marganovo pretvori u polivalentan centar za mlade, a ovdje je riječ o puno široj viziji osmišljavanja čitavog prostora Hartere.

U Marganovu su, naravno, predviđeni klub za mlade te prostori za različite udruge, ali ne bi bilo dobro da ostane samo na tome. Realizacija našeg projekta značila bi urbanističko širenje Rijeke i mijenjanje vizure grada - kaže Ivan Šarar.

Budući da je vlasnička struktura bivše tvornice, prilično ”čista”, relativno bi lako bilo pribaviti svu potrebnu dokumentaciju. Ako se uspješno riješi birokratski dio priče, ovaj bi projekt mogao biti realiziran već u roku od dvije do dvije i pol godine - zaključuje Šarar.

Anton Cvijić / Jutarnji list / obrada: Ri-rock.com

Objavljeno 26.03.2006.

Vremeplov

Pjevanje je bijeg. To je drugi svijet. Nisam više na zemlji…
Edith Piaf