Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nagrađivani španjolski filmovi u kinu!

Nagrađivani španjolski filmovi u kinu!Kraj ožujka u Art-kinu proći će u znaku nagrađivanih španjolskih filmova koji se posebno bave tematikom djece i mladih.

Ciklus španjolskog filma ove godine obuhvaća osam nagrađivanih i vrijednih filmova koji pokrivaju period od 1959. do 2002. godine. Posebnost ovogodišnjeg programa pogled je na djecu i mlade kao važne aktere koje je obilježila Španjolska i brojni politički prevrati tijekom burne povijesti.

Jedan od najpoznatijih španjolskih redatelja, Carlos Saura, nagrađen je u Cannesu 1974. godine za kontroverzni film Rođakinja Angélica. Luis putuje iz Barcelone u kraj gdje je proveo dio djetinjstva. Jednom davno roditelji su ga vozili istom tom cestom do bake, no zbog Španjolskoga građanskog rata posjet baki se odužio. Luis se tada i prvi put zaljubio - u rođakinju Angélicu, a sada se ponovno susreću.

U dugometražnom igranom prvijencu baskijski redatelj Montxo Armendáriz kroz lik naslovnog junaka portretira život pojedinca u ruralnom dijelu Baskije. Tasio je rođen u zabačenu selu, okružen siromaštvom, ali i prekrasnom prirodom koja mu olakšava život...
Boja oblaka prati živote nekolicine likova koji se isprepliću kroz četiri različite priče koje povezuje mjesto radnje, priobalni gradić na sjeveru Španjolske.

Romantična drama Sporedni putovi smještena je u 1970-e u Španjolsku, tik pred smrt generala Franca. Siromašni beskućnik Lozano putuje španjolskom obalom u društvu sina Felipea. Putem upoznaju privlačnu Paquitu koja im se obojici svidi...

Devetogodišnjak živi na farmi s majkom i starijim bratom Juanom. Prema onom što su mu rekli odrasli, njegov otac poginuo je nesretnim slučajem čisteći pištolj, a soba u kojoj se to desilo je zaključana i zabranjen mu je pristup. Film Tajne srca broji preko 20 festivalskih nagrada i nagrada kritike.

Nagrađivani film El Bola prati mladog Pabla koji živi u siromašnoj, nesređenoj obitelji u Madridu. Život će mu se značajno promijeniti kada u njegov razred dođe Alfredo, dječak s kojim odmah uspijeva sklopiti prijateljstvo.

Carolino putovanje nas vodi u avanturu majke i kćeri koje dolaze iz SAD-a u Španjolsku. Carolin otac, podrijetlom Amerikanac, bori se u građanskom ratu protiv vojnih snaga generala Francisca Franca. Našavši se u stranoj zemlji, u selu odakle joj potječe majka, Carol će trebati vremena za prilagodbu novoj sredini.

El lazarillo de Tormes ekranizacija je istoimenoga romana nepoznatog autora iz 16. stoljeća. Još kao dječaka, Lazarilla je majka prodala za slugu, a prvi od budućih gospodara, okrutan je i pohlepan slijepi prosac koji ga tuče i izgladnjuje. Lazarillo ga uspije nadmudriti i pobjeći, no život mu ne postaje ništa lakši...

Ciklus španjolskog filma počinje u subotu, 23.03.2013. i traje do kraja mjeseca.

Objavljeno 23.03.2013.

Vremeplov

Spavat ću kad umrem.
Warren Zevon