Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Najavljeni headlineri 15. Liburnia Jazz Festivala

Najavljeni headlineri 15. Liburnia Jazz FestivalaOve godine Liburnia Jazz Festival slavi svoj 15 rođendan pod motom ’’Najbolje od najboljeg Jazza’’, kako svjetskog tako i hrvatskog.

U 15 godina Liburnia Jazz je postao polazišna točka za mnoge svjetske turneje legendi jazza, pozornica za predstavljanje najnovijih jazz uradaka, a Opatija mjesto za sve ljubitelje jazza i dobre glazbe uopće.

I ove godine Liburnia Jazz Festival priprema čak 14 koncerata na 8 pozornica.
Uvod u Festival je na terasi hotela Kvarner, a zatim za vrijeme jazz okupacije Opatije jutro započinje jazz doručkom na terasama hotela Ambasador, Kvarner i Milenij, nastavlja se uz krstarenje opatijskom rivijerom jedinstvenim Jazz Boatom, a u rano predvečerje jazz odjekuje s terase hotela Bristol. Večernji koncerti najboljih od najboljeg hrvatskog i svjetskog jazza održavaju se na Ljetnoj pozornici, a završnica Festivala je na terasama hotela Kvarner i Tamaris.

Uz mnoštvo jazza po čitavom gradu, posebno najavljujemo koncerte:
Aminata SeydiI & The Astronauts feat. „Snow Owl“ (četvrtak, 2.07., hotel Kvarner) - Ovo je koncert uoči Festivala koji je osmišljen u suradnji s programom Deset Veličanstvenih u organizaciji Liburnia Riviera Hotela. Aminata svoje senegalsko porijeklo izvrsno uklapa u takozvani New African Soul. Ovom prilikom predstavit će i ekskluzivnog gosta Juana Garciu-Herrerosa aka Snow Owl – kolumbijskog basistu nominiranog za prestižnu nagradu Grammy u kategoriji latin glazbe.

Liburnia Jazz Union feat. Croatian Jazz All Star (Elvis Stanić, Tamara Obrovac, Marko Tolja, Tina Vukov, Neven Frangeš, Hrvoje Rupčić,...) (petak, 3.07., Ljetna pozornica) - Za 15. rođendan Liburnia Jazz Festivala predstavljamo créme de la créme hrvatskog jazza. Uz Tamaru Obrovac, Elvisa Stanića, Hrvoja Rupčića, Nevena Frangeša na ovom all star koncertu nastupit će i Marko Tolja i Tina Vukov, kvarnerski jazzisti iznikli iz „jazz konobe“, rodonačelnici Festivala i mladi etablirani umjetnici koji su odrasli uz Festival. Publika će moći čuti najbolje od hrvatskog jazza u još neviđenim glazbenim kombinacijama.

Volcan feat. Gonzalo Rubalcaba, Horacio „El Negro“ Hernandez, Giovanni Hidalgo, Jose Armando Gola (subota,4.07., Ljetna pozornica) –
Uistinu je privilegija imati trenutno najtraženiju jazz atrakciju i mogućnost u jednoj večeri čuti i vidjeti četiri ikone modernog latin jazza. Volcán je supergrupa, dreamteam koji predstavlja veličanstvene talente Gonzala Rubalcabe, Horacija ’El Negra’ Hernandeza, Giovannija Hidalga i Jose Armanda Gole.

Grupa je proizvod dugogodišnjeg prijateljstva, poštovanja i bogatog glazbenog nasljeđa svojih članova. S preko 150 albuma koje su snimili kao autori ili prateći glazbenici i mnoštva nagrada i priznanja konačno su udružili snage na opće oduševljenje brojih poklonika diljem svijeta.

Liburnia Jazz se ponosi što svojoj vjernoj publici za 15. rođendan može ponuditi ovako strastven sastav pun vatre i emocija, sastav koji samo čeka da eksplodira na pozornici i preplavi nas lavom ritma i melodije.

Uroš Perič – Perry (nedjelja, 5.07., Hotel Kvarner) - glazbenik koji je postao poznat po originalnim interpretacijama pjesama iz zlatnog doba bluesa, soula i jazza. Između svih drugih velikih umjetnika koji su imali utjecaj na njega, sigurno je najveći utjecaj imao legendarni Ray Charles.

Početak prodaje ulaznica putem prodajnih mjesta Mojekarte.hr i online – od ponedjeljka, 18.05.

Objavljeno 21.05.2015.

Vremeplov

Sva poanta je u glazbi i to je to. Nisam zabavljač ali zabavljam ljude. Kužite razliku?
Liam Gallagher (Oasis)