Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Najbolje češke komedije u Art-kinu

Najbolje češke komedije u Art-kinuTradicionalni Tjedan češkog filma u Art-kino donosi najbolje češke komedije prošlog stoljeća...

Tjedan češkog filma, od 24. do 31.10., u Art-kino donosi osam ponajboljih komedija nastalih između 1969. i 1994. godine. Za svečano otvorenje odabrana je komedija Ladislava Smoljaka ’’Briši, konobaru, briši’’ o misterioznom gospodinu koji poput fantoma obilazi praške kafiće i naplaćuje tuđe račune kako bi dodatno zaradio.

’’Briši, konobaru, briši’’ jedan je od najuspješnijih filmova legendarnog kazališno - filmskog dvojca, redatelja Smoljaka te scenarista i glumca Svěráka, obojice majstora sofisticiranog češkoga humora, ali i majstora filmske (i kazališne) zabave.

Na repertoaru su i dvije obiteljske komedije Marije Poledňákove – ’’Kako izvaditi kitu kutnjak’’ o 8-godišnjem Vašeku koji svojoj majci udovici traži muža i sebi oca te ’’S tobom je divan svijet’’ o neobičnom i neočekivanom zbližavanju očeva i sinova. Oba se filma mogu pogledati i u repriznom terminu u subotu i nedjelju u 11 sati.

Ovogodišnji Tjedan donosi i filmske velikane poput Jiříja Menzela (’’Svečanost visibaba’’) te komediju ’’Pučka škola’’ oca i sina Jana Svěráka i Zdeněka Svěráka. Na repertoaru će se naći i ’’Saturnin’’ Jiříja Věrčáka prema istoimenom kultnom humorističnom romanu Zdeněka Jirotke iz 1942. te ’’Ljeto s kaubojem’’ Ive Nováka koji donosi priču mlade psihologinje, njezinog novog dečka i konzervativne obitelji. Najstariji film na repertoaru je ’’Bonvivani’’ iz 1969. godine koji prati trojicu radnika u potrazi za elitnom zabavom u Pragu.

Zahvaljujući Veleposlanstvu Republike Češke u Zagrebu na repertoaru Art-kina će se naći 8 izvanrednih komedija, od 24. do 31.10.2013., a na svečanom otvorenju će publiku počastiti i dobar stari Staropramen.

Objavljeno 24.10.2013.

Vremeplov

Sve što mogu je biti ja, tko god to bio...
Bob Dylan