Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Najbolje češke komedije u Art-kinu

Najbolje češke komedije u Art-kinuTradicionalni Tjedan češkog filma u Art-kino donosi najbolje češke komedije prošlog stoljeća...

Tjedan češkog filma, od 24. do 31.10., u Art-kino donosi osam ponajboljih komedija nastalih između 1969. i 1994. godine. Za svečano otvorenje odabrana je komedija Ladislava Smoljaka ’’Briši, konobaru, briši’’ o misterioznom gospodinu koji poput fantoma obilazi praške kafiće i naplaćuje tuđe račune kako bi dodatno zaradio.

’’Briši, konobaru, briši’’ jedan je od najuspješnijih filmova legendarnog kazališno - filmskog dvojca, redatelja Smoljaka te scenarista i glumca Svěráka, obojice majstora sofisticiranog češkoga humora, ali i majstora filmske (i kazališne) zabave.

Na repertoaru su i dvije obiteljske komedije Marije Poledňákove – ’’Kako izvaditi kitu kutnjak’’ o 8-godišnjem Vašeku koji svojoj majci udovici traži muža i sebi oca te ’’S tobom je divan svijet’’ o neobičnom i neočekivanom zbližavanju očeva i sinova. Oba se filma mogu pogledati i u repriznom terminu u subotu i nedjelju u 11 sati.

Ovogodišnji Tjedan donosi i filmske velikane poput Jiříja Menzela (’’Svečanost visibaba’’) te komediju ’’Pučka škola’’ oca i sina Jana Svěráka i Zdeněka Svěráka. Na repertoaru će se naći i ’’Saturnin’’ Jiříja Věrčáka prema istoimenom kultnom humorističnom romanu Zdeněka Jirotke iz 1942. te ’’Ljeto s kaubojem’’ Ive Nováka koji donosi priču mlade psihologinje, njezinog novog dečka i konzervativne obitelji. Najstariji film na repertoaru je ’’Bonvivani’’ iz 1969. godine koji prati trojicu radnika u potrazi za elitnom zabavom u Pragu.

Zahvaljujući Veleposlanstvu Republike Češke u Zagrebu na repertoaru Art-kina će se naći 8 izvanrednih komedija, od 24. do 31.10.2013., a na svečanom otvorenju će publiku počastiti i dobar stari Staropramen.

Objavljeno 24.10.2013.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf