Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Natrag u budućnost!

Natrag u budućnost!Cjelovečernji open air koncert pod nazivom “Natrag u budućnost - Od klasične do moderne jazz avanture” predstavlja recentne suvremene glazbene umjetnike, koji svaki na svoj način doživljaju glazbeni žanr - jazz, te ga kroz svoja ostvarenja na različite načine izvode. Svojim načinom i stilom ovi glazbenici ruše sve uokvirene glazbene koncepte te otvaraju prostor za improvizaciju, koja ovakvim izvedbama daje slobodnu formu, jedinstvenost i posebnost.

Publika će tako moći uživati u nastupima; Mimika Orchestra koju predvodi njen idejni začetnik, skladatelj, dirigent, autor tekstova i producent Mak Murtić sa svojim alternativnim jazz albumom “Divinities of the Earth and the Waters”, konceptualni album o čovječanstvu, zajedničkoj povjesti i kulturnoj povezanosti, ali i o psihodeličnom putovanju pojedinca u samoga sebe, svoje strahove i moralne dileme.

Zvuk Mimike Orchestra može se opisati kao mješavina progresivnog rocka, jazza i tradicionalne glazbe, ali tu su i teški grooveovi, sintesajzeri, live elektronika i free jazz improvizacije.

Na pozornicu će se popeti i zagrebački DJ/producent elektroničke glazbe Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie, čija je suradnja urodila vrlo hvaljenim dugosvirajućim debitantskim izdanjem “In Plain Sight”. Album koji savršeno spaja moderne deep house tekovine i jazz naslijeđe.

Vesna Pisarović je sa svojim orkestrom skrenula pažnju još 2017. kroz sjajan album “Naša velika pjesmarica” koji predstavlja kreativan osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od 50-ih do 70-ih godina, kad su prevladavale balade u big band aranžmanima, laki eurovizijski hitovi, francuske šansone i talijanski šlageri u prepjevima, dovitljive twist melodije i pastoralne rock scene, swing plesnjaci i neizbježni južnoamerički ritmovi Mediterana. Vesna u Rijeku dolazi i s recentno objavljenim materijalom “Petit Standard”.

Plesnih ritmova neće nedostajati za vrijeme nastupa Kozmodruma. Glazbenim vokabularom preuzeli su ono što im najviše odgovara iz sfere žanrova kao što su techno, house i dubstep, te ih sjedinili s instrumentalnim post rockom, ambijentalnim i minimalističkim tekovinama, pritom ne zaboravljajući jazz i fusion tradiciju koja je jako utkana u njihov izričaj. Svoju mješavinu nazivaju Organic Dance Music.

Koncert “Natrag u budućnost - Od klasične do moderne jazz avanture” također za cilj ima i predstavljanje umjetnika odnosno glazbenika koji djeluju u sklopu PDV (Prekomjerna Doza Vinila) glazbene izdavačke kuće.

Dodatno, tu je i predstavljanje relevantnog lokalnog glazbenika Brune Mičetića koji će sa svojim Quintetom izvesti hvaljeni album “Out of the shadow”.

Nadalje, svim glazbenicima odnosno glazbenim skupinama koje će nastupati zajedničko je što okupljaju članove iz Hrvatske i raznih europskih zemalja, te bez obzira na takvu dislociranost godinama zajednički uspješno stvaraju i surađuju.

Ovakav koncept koji negira granice kao prepreku predstavlja rezultat njihovog rada koji se reflektira kroz različite vrste migracija tijekom njihova života i stvaralaštva (školovanje i život u inozemstvu, česta putovanja na brojna gostovanja, kontinuirano vraćanje i djelovanje u Hrvatskoj sa željom i ciljem razvoja te obogaćivanja glazbenog stvaralaštva, itd.).

Dodamo li i novu, kulturnu lokaciju u Rijeci, Exportdrvo, te miris i blizinu mora ne preostaje drugo nego zaputiti se u nedjelju, 26. srpnja na glazbenu poslasticu.

Ulaz je slobodan, ali je ograničen na 300 posjetitelja.

Ulaznice je moguće ”kupiti” po cijeni od 0,00 kn jedino u on line sustavu Entrio, putem linka

Objavljeno 19.07.2020.

Vremeplov

Natječem se sam sa sobom i gubim…
Roger Waters (Pink Floyd)