Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

New Underground - Hrvatska glazbena žestina

New Underground - Hrvatska glazbena žestinaNakon dugo, dugo vremena, jedan veliki izdavač objavljuje presjek zbivanja na domaćoj žestokoj underground sceni. ”New Underground – Hard Hitters From Croatia” naziv je kompilacije koja u izdanju Dallas Records na tržište stiže 30.10. i već sada dobiva sjajne reakcije i podršku svih ljudi uključenih na ovaj ili onaj način u guranje mladih hrvatskih snaga pod svjetla velikih pozornica. Priču, naravno, predvode riječki glazbenici.

Najjače ime na kompilaciji svakako je riječki Father, čiji sve veći internacionalni uspjeh plijeni pažnju kako naših tako i inozemnih medija. Uz njih tu je još i cijela niska sjajnih bendova, od kojih bi mnogi mogli vrlo brzo eksplodirati i napraviti nekoliko koraka naprijed u svojim karijerama.

Riječani One Piece Puzzle već su skrenuli mnoge oči i uši na svoj rad sjajnim snimkama i live nastupima, od kojih je svakako najveći interes pobudio onaj na ovogodišnjem Art&Music festivalu, gdje su i odnijeli pobjedu. Gotikom obojani hard rockeri Sentiment imaju i najavni radio singl s ”New Underground” kompilacije, njihova ”I’m Sorry” dolazi idući tjedan na stolove domaćih radio urednika.

Brutalniju stranu kompilacije predstavljaju Zadrani E.N.D. i Riječani Downfall, dok ponosnim barjakom metala prijete odlični splitski Koziak. Arty post grungeri Mahatma itekako su dobro poznati boljim poznavateljima scene, a mlađahni Varaždinci Dead By Mistake miješaju trenutno strahovito popularni metalcore s još prepoznatljivijim emo zvukom.

Zagrebački stoner rock divljaci Good Day To Die donose malo osvježeni i moderniji pogled na moderna kretanja unutar žestoke glazbe, zajedno s Mental Harakiri i mladim Dubrovčanima F.E.B.R.A.

Koncertno predstavljanje ”New Underground” imati će 20. i 21. studenog u zagrebačkom klubu KSET, kada bi se kroz dva dana na pozornici kultnog kluba trebala izredati većina bendova s kompilacije. Slično koncertno veselje i predstavljanje nabujalog undergrounda planirano je nakon toga i u ostalim većim hrvatskim gradovima.

”New Undeground”, kao krovna ideja, svakako neće stati samo na ”Hard Hitters From Croatia” kompilaciji. U planu su i daljnja izdanja, žanrovski i regionalno proširena od ovog najavnog, koja bi trebala skrenuti pažnju na jednu zapostavljenu scenu na ovim prostorima, koja kvalitetom i kvantitetom bez problema može parirati konkurentnim strujanjima izvan naših granica. ”New Underground – Hard Hitter From Croatia” u prodaji potražite od kraja listopada, uz pristupačne cijene u Dallas Music Shopovima.

Popis pjesama:
1. Father ”Chigla Pegla”
2. E.N.D. ”Broken World”
3. Downfall ”Second”
4. Koziak ”Your Final Sunset”
5. Mahatma ”Visitor”
6. One Piece Puzzle ”Ona Prima Ljudski”
7. Mental Harakiri “Marching To The beat”
8. Dead By Mistake ”In This Lullaby”
9. Sentiment ”I’m Sorry”
10. Good Day To Die ”Desert City Lights”
11. Mahatma ”Let Life”
12. Father ”Machina”
13. One Piece Puzzle ”Superveshmashina”
14. Downfall ”B.l.e.a.k.”
15. E.N.D. ”Pointless Revelation”
16. Koziak ”Down To Zero”
17. Mental Harakiri ”Marathon”
18. F.e.b.r.a. ”In Scar”
19. Dead By Mistake ”Treasure Every Moment”.

Robert Paulić / Artist info

Objavljeno 02.10.2006.

Povezani članci

Vremeplov

Dobar kompozitor ne imitira, on krade.
Igor Stravinsky