Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nicole Vidak - Stvarna i buntovna

Nicole Vidak - Stvarna i buntovnaNicole Vidak je već kao mala djevojčica pokazala izuzetnu muzikalnost i nadarenost za glazbu i ples. Tijekom odrastanja spremno ulazi u nova saznanja i upija kao spužva sve vezano uz glazbu. Razvija svoje glazbene sposobnosti i u svim aktivnostima postiže značajne rezultate. Pokazuje iznimnu vještinu, kako u interpretativnom smislu, tako i u pisanju i izvođenju vlastitih skladbi u kojima se vidi njen osebujan izraz i zrelost.

Nicole je sa svojih 16. godina prava teenagerica. Privržena prijateljima, voli izlaske, društvo, zaljubljena je u život. Razumna je, osjećajna, otvorena, iskrena i skromna. Vedrog je, pomalo sanjivog duha, uvijek spremna za drugog i ta koja prva ide u susret ljudima s osmjehom i lijepom riječju. Istodobno je osjetljiva na nepravdu, nepoštenje, revoltirana na socijalne naprilike u svijetu.

Buntovna koliko priliči toj dobi. Ako je koja situacija ili već postojeći tekst u određenom trenutku pogodi, eto prilike, i već nastaje nova pjesma. Pohađa glazbenu školu, svira klavir, gitaru i bubnjeve. Izuzetno je talentirana i karakterna osoba,koja neprestano širi svoje glazbene horizonte.Često sjeda za klavir i zabavlja društvo upuštajući se u blues improvizacije koje joj dolaze sasvim spontano. Sklada pjesme koje izvodi sama ili u pratnji kolegica, ne zaustavljajući se na jednom glasu, već traži ljepotu višeglasja.

Glazbu voli iznad svega i glazba je već danas cijeli njen život kojemu se posvećuje s ljubavlju, žarom I predanošću, istražujući detalje koje bi je dovele perfekcionizmu U njoj buja nepresušan izvor originalnih ideja, ali svjesna je da treba puno i stalno raditi kako bi svoju unutrašnju glazbu pretočila u nešto opipljivo,a i zarazno za vanjski svijet.

Pjesma ”Stvarna ja” nastala je prije dvije godine nakon svađe s bendom,u kojem je iskreno uživala, ali biti najmlađa i biti cura nije uvijek prednost. Osjećaj ne pripadnosti se jednostavno dogodio.”Trgla sam se,rekla što mislim, zalupila vratima, i napokon slobodna, uzela gitaru u ruke ,a riječi i glazba samo se potekle.” 2011. godine upisuje kreativni program ”Od. txt do .mp3”, u sklopu škole modernog pjevanja i sviranja Studio Maraton iz Rijeke, gdje se razvija i kao kantautor. Ovim singlom kreće u pohode na glazbenu scenu, za početak manjim koracima, a veliki tek slijede.

Pjesma je snimljena u tonskom Studiju Maraton, a aranžman potpisuju Olja Dešić i Žanil Tataj Žak.

Objavljeno 23.10.2012.

Vremeplov

Ako ne vježbam jedan dan to osjećam ja. Ako ne vježbam dva dana to osjeća moj instrument. Ako ne vježbam tri dana to osjeća moja publika.
Mstislav Rostropovich