Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nominacije za Porin 2013.

Nominacije za Porin 2013.U Zagrebu su objavljene nominacije za najprestižniju glazbenu nagradu u zemlji i regiji, Diskografsku nagradu Porin 2013.

U podjednako prestižnoj kategoriji Pjesma godine Porinovi glasači će u 2. krugu glasanja birati između Tonyeve pjesme ”Opet si pobijedila”, hit singla ”Ulicama grada - pjesma sreće” Nene Belana, Fiumensa i Ljetnog kina te Pavelove uspješnice ”Zbog tebe”.

Utrka za najtrofejnijeg Porinovca ove će godine biti veoma neizvjesna: uz Nenu Belana & Fiumense, i opatijski jazz majstor Elvis Stanić skupio je 5 nominacija za svoj album ”Sol et Luna”, a jednako toliko ima i producent Nikša Bratoš.

Ana Rucner, Ansambl Lado, Ljerka Očić, Natali Dizdar, Pavel, Urban & 4, Coco Mosquito te Viktor Vidović za svoje su albume osvojili po 4 nominacije pa je očito da će bitka ove godine u svim kategorijama biti izrazito neizvjesna. Čelistica Ana Rucner je, uz Marija Huljeva i Radio Aktiv, nominirana za Novog izvođača godine.

Dvorana u kojoj su dosadašnji dobitnici Porina objavili imena po 3 nominirana u 50 kategorija bila je premala da primi sve znatiželjnike. Tijekom objave nominacija prikazani su inserti s prvog i posljednjeg Porina: prvi je domaćin 1994. bila Opatija a prošle 2012. joj se pridružila i Rijeka. Njihova bi uspješna sinergija i ove godine trebala rezultirati vrhunskom glazbenom priredbom, rekao je direktor nagrade Siniša Bizović. Voditelji Objave nominacija bili su radijske zvijezde Ivana Mišerić, izrazito elegantna u haljini Aleksandre Dojčinović, i omiljeni glas Narodnog radija Dalibor Petko.

Glazbenici i njihovi gosti nominacije su odmah po objavi proslavili na cocktail partyu u klubu SkyBowling: spektakularno elegantnu tortu s 20 slavljeničkih svjećica za poklon Porinu izradila je slastičarna Fancy Cake. Za osvježenje uzvanika pobrinula se Podravka sa svojom izvorskom vodom Studena i mineralnom vodom Studenac a Iločki podrumi počastili su ih najboljim hrvatskim vinima. Večer koja je označila i službeni početak 20. Porina a imena pobjednika doznat ćemo na svečanoj dodjeli nagrade 11. svibnja u riječkoj dvorani Zamet. Tradicionalno će je prenositi HTV 1 i Hrvatski radio.

Objavljeno 09.03.2013.

Vremeplov

Ja sam instant zvijezda, samo dodajte malo vode i promiješajte.
David Bowie