Top singlovi

  1. David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)
  2. Depeche Mode -Soothe My Soul
  3. Zaz - On Ira
  4. Mark Knopfler - Privateering
  5. My Buddy Moose - Shine! Shine! Shine!
  6. Muse - Panic Station
  7. Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
  8. Lana Del Ray - Young And Beautiful
  9. Thirty Seconds To Mars - Up In The Air
  10. Bullet For My Valentine - P.O.W.

Top album

David Bowie – The Next Day

dvd preporuka

Iron Maiden - "Maiden England Tour"

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nord predstavlja ”Play Restart”

Nord predstavlja ”Play Restart”Dugoočekivani prvijenac naziva ”Play Restart” riječkog kvarteta Nord napokon izlazi u petak 21.04., a istog dana će nam dečki predstaviti album uživo, u riječkom River pubu, nakon čega će se na stage popesti njihovi kolege i dragi prijatelji iz odličnog etno-folk sastava Svarica, koji će nam odsvirati njihove najveće uspješnice sa prva dva odlično primljena studijska albuma ”Tira Les” i ”U krilu Moraninom”.

Nord
Album ”Play Restart” predstavlja takozvani novi početak, kojim Nord izražava pozitivan stav prema životu i muzici. Pjevač i basista Mihael Prosen (ex-Father) i gitarista Vedran Vučković (ex-Unlogic Skill) već se mogu smatrati veteranima hrvatske rock i metal scene, dok ostali članovi benda, Tino Margan na bubnjevima te Ivan Jović na gitari, donose novije utjecaje na zvuk benda. Snaga, izravnost i jednostavnost, elementi su kojima Nord gradi svoj muzički put. Utjecaji benda protežu se od hard rock i grunge zvuka pa sve do popa i eksperimentalne muzike. Album izlazi putem izdavačke kuće Geenger Records, a moći će se kupiti i na sam dan koncerta po specijalnoj cijeni.

Svarica

Osmeročlani sastav iz liburnijskog kraja osnovan je 2008. godine od strane dvojice braće Damira i Paula Markotića, a najviše pod utjecajem prahrvatske i stare slavenske kulture i duhovnosti, bazirane na štovanju prirode te kultu predaka. S vremenom pridružuje se Anamarija Martinčić na violini, a 2010. godine projekt raste u bend, kada se pridružuje ostatak članova.

Šargija, didžeridu, mandolina, fujara, koncovka, frulica, drombulja, rog, harmonika, violina, gitara, bass, bubanj, udaraljke, razni ‘homemade’ instrumenti i sedam glasova – sve su to “alati” koje ovaj ”sedmerac” koristi da bi vas što bolje uveo u svoju glazbenu priču.

Program počinje u 22:00, a ulaz je besplatan.

Objavljeno 21.04.2017.

Vremeplov

Sve se počelo linkati u jedan junk space. Tako danas funkcioniraju i mediji. To je čisti impresionizam. Toliko te informacija buba, a ni u šta nemaš vremena ući dublje. I onda ti se sve u istom sloju linka – rat u Iraku, Britney Spears, eto ti Ive Sanadera, Justina Timberlakea, Miše Kovača, sve je to jedan kupus koji se hiperlinka.
Vlado Bulić, književnik i kolumnist