Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nord predstavlja ”Play Restart”

Nord predstavlja ”Play Restart”Dugoočekivani prvijenac naziva ”Play Restart” riječkog kvarteta Nord napokon izlazi u petak 21.04., a istog dana će nam dečki predstaviti album uživo, u riječkom River pubu, nakon čega će se na stage popesti njihovi kolege i dragi prijatelji iz odličnog etno-folk sastava Svarica, koji će nam odsvirati njihove najveće uspješnice sa prva dva odlično primljena studijska albuma ”Tira Les” i ”U krilu Moraninom”.

Nord
Album ”Play Restart” predstavlja takozvani novi početak, kojim Nord izražava pozitivan stav prema životu i muzici. Pjevač i basista Mihael Prosen (ex-Father) i gitarista Vedran Vučković (ex-Unlogic Skill) već se mogu smatrati veteranima hrvatske rock i metal scene, dok ostali članovi benda, Tino Margan na bubnjevima te Ivan Jović na gitari, donose novije utjecaje na zvuk benda. Snaga, izravnost i jednostavnost, elementi su kojima Nord gradi svoj muzički put. Utjecaji benda protežu se od hard rock i grunge zvuka pa sve do popa i eksperimentalne muzike. Album izlazi putem izdavačke kuće Geenger Records, a moći će se kupiti i na sam dan koncerta po specijalnoj cijeni.

Svarica

Osmeročlani sastav iz liburnijskog kraja osnovan je 2008. godine od strane dvojice braće Damira i Paula Markotića, a najviše pod utjecajem prahrvatske i stare slavenske kulture i duhovnosti, bazirane na štovanju prirode te kultu predaka. S vremenom pridružuje se Anamarija Martinčić na violini, a 2010. godine projekt raste u bend, kada se pridružuje ostatak članova.

Šargija, didžeridu, mandolina, fujara, koncovka, frulica, drombulja, rog, harmonika, violina, gitara, bass, bubanj, udaraljke, razni ‘homemade’ instrumenti i sedam glasova – sve su to “alati” koje ovaj ”sedmerac” koristi da bi vas što bolje uveo u svoju glazbenu priču.

Program počinje u 22:00, a ulaz je besplatan.

Objavljeno 21.04.2017.

Vremeplov

Nirvana nikada nije bila konvencionalan rock bend. To je bilo nešto... čudno. Jeste li vidjeli te live snimke? Ja sam imao 22 godine i sve to mi je uglavnom bilo nevjerovatno zabavno. Bili smo tri smiješna tipa koje sviraju svoju glazbu što je, uostalom, jedino i važno. Tek kasnije i bez naše želje se dogodilo to da je Nirvana na neki način postala dijelom ovog svijeta.
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)