Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Norvežani u Art-kinu Croatia

Norvežani u Art-kinu CroatiaLipanj u Art-kinu započinje na norveški način. Dva norveška filma, Headhunters i Oslo, 31.kolovoza.,poseban naglasak stavljaju na opstanak i borbu glavnih likova, Rogera odnosno Andersa, ali u potpuno različitim okolnostima. Roger se bori s vanjskim neprijateljem dok se Andres suočava sa samim sobom, ali i svojom prošlosti i budućnosti.

Headhunters (Lovci na glave), snimljen prema istoimenom romanu poznatog norveškog spisatelja Joa Nesbøa, nakon premijernog prikazivanja na Noir Film Festivalu stiže u Art-kino.

Headhunters, drugi je najgledaniji film prvog dana igranja u Norveškoj, diljem svijeta izvrsno prolazi, a Hollywood je već najavio svoju verziju filma.

Roger Brown uspješan je \’lovac na glave\’, ali on živi dvostrukim životom. U slobodno vrijeme krade skupocjene umjetnine. Njegova mlada i prekrasna žena, voditeljica galerije, upoznaje (zgodnog) bivšeg plaćenika Clasa. Potaknut ljubomorom Roger želi sabotirati njegovo zaposlenje, ali i ukrasti mu skupocjenu sliku, no ubrzo saznaje da je i Clas \’igrač\’, nakon čega kreće potjera i borba za opstanak. Headhunters žanrovski priparada novom valu skandinavskih noir krimića.

Oslo, 31. kolovoza, film nagrađivanog norveškog redatelja Joachima Triera, prati jedan dan u životu posrnulog Andersa koji uskoro završava s tretmanom odvikavanja od droge u rehabilitacijskom centru na selu. U sklopu programa, omogućeno mu je da ode u grad radi razgovora za posao. No, on iskorištava priliku i ostaje u gradu, luta uokolo i susreće ljude koje već dugo nije vidio. 34-godišnji Anders je pametan, zgodan i iz dobre obitelji, ali ga jako muči to što je propustio brojne životne prilike i što je iznevjerio mnoge ljude. Još uvijek je relativno mlad, ali osjeća da mu je život već završio. Tijekom ostatka dana i do duboko u noć, duhovi pogrešaka iz prošlosti sukobit će se s mogućnošću ljubavi i novog života i nadom da će mu se ujutro rasvijetliti slika budućnosti.

Joachim Trier osvojio je svjetsku publiku svojim višestruko nagrađenim filmom Reprise, a u svom najnovijem filmu se ponovno vraća izvrsnom mladom glumcu Andersu Danielsen Lieu.


Objavljeno 03.06.2012.

Vremeplov

Biti pjevačica je dar. Znači da maksimalno koristim dar kojim me je Bog podario. Sretna sam s time.
Aretha Franklin