Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Norvežani u Art-kinu Croatia

Norvežani u Art-kinu CroatiaLipanj u Art-kinu započinje na norveški način. Dva norveška filma, Headhunters i Oslo, 31.kolovoza.,poseban naglasak stavljaju na opstanak i borbu glavnih likova, Rogera odnosno Andersa, ali u potpuno različitim okolnostima. Roger se bori s vanjskim neprijateljem dok se Andres suočava sa samim sobom, ali i svojom prošlosti i budućnosti.

Headhunters (Lovci na glave), snimljen prema istoimenom romanu poznatog norveškog spisatelja Joa Nesbøa, nakon premijernog prikazivanja na Noir Film Festivalu stiže u Art-kino.

Headhunters, drugi je najgledaniji film prvog dana igranja u Norveškoj, diljem svijeta izvrsno prolazi, a Hollywood je već najavio svoju verziju filma.

Roger Brown uspješan je \’lovac na glave\’, ali on živi dvostrukim životom. U slobodno vrijeme krade skupocjene umjetnine. Njegova mlada i prekrasna žena, voditeljica galerije, upoznaje (zgodnog) bivšeg plaćenika Clasa. Potaknut ljubomorom Roger želi sabotirati njegovo zaposlenje, ali i ukrasti mu skupocjenu sliku, no ubrzo saznaje da je i Clas \’igrač\’, nakon čega kreće potjera i borba za opstanak. Headhunters žanrovski priparada novom valu skandinavskih noir krimića.

Oslo, 31. kolovoza, film nagrađivanog norveškog redatelja Joachima Triera, prati jedan dan u životu posrnulog Andersa koji uskoro završava s tretmanom odvikavanja od droge u rehabilitacijskom centru na selu. U sklopu programa, omogućeno mu je da ode u grad radi razgovora za posao. No, on iskorištava priliku i ostaje u gradu, luta uokolo i susreće ljude koje već dugo nije vidio. 34-godišnji Anders je pametan, zgodan i iz dobre obitelji, ali ga jako muči to što je propustio brojne životne prilike i što je iznevjerio mnoge ljude. Još uvijek je relativno mlad, ali osjeća da mu je život već završio. Tijekom ostatka dana i do duboko u noć, duhovi pogrešaka iz prošlosti sukobit će se s mogućnošću ljubavi i novog života i nadom da će mu se ujutro rasvijetliti slika budućnosti.

Joachim Trier osvojio je svjetsku publiku svojim višestruko nagrađenim filmom Reprise, a u svom najnovijem filmu se ponovno vraća izvrsnom mladom glumcu Andersu Danielsen Lieu.


Objavljeno 03.06.2012.

Vremeplov

Hipiji su htjeli ljubav i mir. Mi bi Ferrarije, plavuše i lovu.
Alice Cooper