Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi albumi i samostalni projekti riječke glazbene scene

Novi albumi i samostalni projekti riječke glazbene sceneRiječki glazbenici različitih žanrovskih opredjeljenja u kreativnoj su fazi – desetak bendova završava albume ili se ovih dana sprema u studio. Pop, rock, swing, jazz, americana, metal, elektronika, live i multimedijalni albumi – stvarno za svačiji ukus ponešto, a sve iz kreativne radionice vrlo aktivnih riječkih bendova i glazbenika koji za ovu godinu najavljuju brojna nova diskografska izdanja.

Uz novi album Riječanki iz grupe E.N.I. pod nazivom ”Traži se dečko”, prvog live albuma Urban & 4 snimljenog na koncertu u riječkoj Stereo dvorani, prvjenca u jazz swing maniri mladog riječkog glazbenika Marka Tolje, nasljednika hvaljenog albuma ”My Buddy Moose” istoimenog riječkog americana benda, očekivanog prvijenca One Piece Puzzlea koji će uskoro odlučiti za koju će diskografsku kuću objaviti album te samostalnog projekta Saše Markovskog ”Diskonekted” temeljenog na elektronskom izričaju, ove se godine iz studija spremaju izaći s novim glazbenim uratcima Metrobolik, Mildreds, PHC, ManDrill, Rivers, Sinteza, The Channel (ex-The Stuff) i Dražen Turina Šajeta. Father su također najavili snimanje nasljednika ”Inspirite”.

Pripreme za svoje diskografsko pojavljivanje odradili su i Beatles Revival Band, koji će objaviti album uživo snimljen u Rijeci, ujedno i njihovo debi izdanje. Ana Kabalin je također na dobrom putu prema samostalnom prvijencu, kao i njen kolega iz grupe Metrobolik Dejan Adamović Deva s neobičnim autorskim materijalom ”Dobri kućni duh” rađenom u potpunosti na PlayStation konzoli - što je prvi takav glazbeni album u svijetu.

Alter skupina FOF je pri kraju s miksanjem pjesama za svoj diskografski prvijenac - mada se radi o iskusnim imenima iz grupa Very Expensive Porno Movie i Transmisia koji iza sebe mnoštvo glazbenih izdanja, ovo im je prvo pod imenom FOF.

Najavljen je i nastavak kompilacije ”Strašni Riječani” nove diskografske etikete Ciklama Records, podetikete Dallas Recordsa. Naime, samostalan bi album do kraja godine trebali objaviti i metalci Downfall, a novi materijal spremaju i dečki iz OŠ Sulud III, koji su također ”izašli” na navedenoj kompilaciji. Za očekivati je i da će se dogoditi i pokoje ugodno iznenađenje na koje nismo računali; kandidata ima dovoljno, a među njima najizgledniji su Hesus Attor, Disco’n’Action, Građanski Neposluh i Sjekire.

Nikola Cvjetović

Objavljeno 10.02.2007.

Vremeplov

Svi vjeruju u nešto i svi iz činjenice da vjeruju u nešto koriste to nešto kako bi podržali vlastito postojanje.
Frank Zappa