Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi jazz instrumentalni album Zorana Majstorovica i Johna Stowella

Novi jazz instrumentalni album Zorana Majstorovica i Johna Stowella Suradnja riječkog jazz gitarista i multiinstrumentalista Zorana Majstorovića dobitnika nagrada “Porin”, “Status” i “Damir Dičić” i jednog od najvažnijih svjetskih edukatora jazz gitare Johna Stowella traje već nekoliko godina i kao plod te suradnje nastao je album ”Simple game” koji donosi 10 skladbi od kojih su 4 autorske, a 6 skladbi možemo nazvati jazz standardima.

Album je izašao za izdavačku kuću Bono Records. Zoranove i Johnove originalne kompozicije pisane su upravo za ovaj duo te u svakom aspektu naglašavaju njihovu virtuoznost ali isto tako i zadržavaju intimni karakter koji je karakterističan za formaciju dua.


Zoran Majstorović je jazz glazbenik, multiinstrumentalist, studijski glazbenik, aranžer i kompozitor. Počinje svirati gitaru sa 9 godina, a profesionalno svira od svoje 13. godine. Prvi mu je učitelj bio upravo njegov otac, poznati gitarista na riječkom području u ’60.-tima i ’70.-tima. Kasnije je studirao gitaru na Jazz akademiji u Trstu te je pohađao radionice svjetski poznatih glazbenika kao što su Scott Henderson, Robben Ford, Marc Ribot, Sid Jacobs, Kurt Rosenwinkel i drugi. Sa svojim bendom dobitnik je nagrade «PORIN» za najbolje novo ime na glazbenoj sceni, a samostalno je osvojio nagradu «Status» za najboljeg etno instrumentalista i nagradu «Damir Dičić» kao najbolji hrvatski jazz gitarista.

John Stowell je započeo svoju uspješnu karijeru jazz gitariste ranih ’70.-tih godina prošloga stoljeća. Na njega su jednako utjecali gitaristi, klavijaturisti i puhači. Zajedno sa basistom Davidom Friesenom osniva uspješan duo koji nastupa diljem Amerike, Kanade, Europe i Australije.

John je poznati mentor i učitelj gitare. Predaje na školama u Njemačkoj, Indoneziji, Argentini, Sjedinjenim američkim državama i Kanadi. Također je kolumnist mnogih stručnih magazina kao što su «Guitar Player», «Downbeat», «Soundcheck» (Njemačka) i «Guitar Club» (Italija). Los Angeles Examiner proglašava njegov album sa Davidom Friesenom «Through the Listening Glass» među «Deset najboljih jazz albuma decenije».

Objavljeno 16.11.2015.

Vremeplov

Stav ”znam što radim” je sranje, pa je zato lijepo čuti da to netko prizna, jer nitko ne zna što radi.
Win Butler (Arcade Fire)