Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi jazz instrumentalni album Zorana Majstorovica i Johna Stowella

Novi jazz instrumentalni album Zorana Majstorovica i Johna Stowella Suradnja riječkog jazz gitarista i multiinstrumentalista Zorana Majstorovića dobitnika nagrada “Porin”, “Status” i “Damir Dičić” i jednog od najvažnijih svjetskih edukatora jazz gitare Johna Stowella traje već nekoliko godina i kao plod te suradnje nastao je album ”Simple game” koji donosi 10 skladbi od kojih su 4 autorske, a 6 skladbi možemo nazvati jazz standardima.

Album je izašao za izdavačku kuću Bono Records. Zoranove i Johnove originalne kompozicije pisane su upravo za ovaj duo te u svakom aspektu naglašavaju njihovu virtuoznost ali isto tako i zadržavaju intimni karakter koji je karakterističan za formaciju dua.


Zoran Majstorović je jazz glazbenik, multiinstrumentalist, studijski glazbenik, aranžer i kompozitor. Počinje svirati gitaru sa 9 godina, a profesionalno svira od svoje 13. godine. Prvi mu je učitelj bio upravo njegov otac, poznati gitarista na riječkom području u ’60.-tima i ’70.-tima. Kasnije je studirao gitaru na Jazz akademiji u Trstu te je pohađao radionice svjetski poznatih glazbenika kao što su Scott Henderson, Robben Ford, Marc Ribot, Sid Jacobs, Kurt Rosenwinkel i drugi. Sa svojim bendom dobitnik je nagrade «PORIN» za najbolje novo ime na glazbenoj sceni, a samostalno je osvojio nagradu «Status» za najboljeg etno instrumentalista i nagradu «Damir Dičić» kao najbolji hrvatski jazz gitarista.

John Stowell je započeo svoju uspješnu karijeru jazz gitariste ranih ’70.-tih godina prošloga stoljeća. Na njega su jednako utjecali gitaristi, klavijaturisti i puhači. Zajedno sa basistom Davidom Friesenom osniva uspješan duo koji nastupa diljem Amerike, Kanade, Europe i Australije.

John je poznati mentor i učitelj gitare. Predaje na školama u Njemačkoj, Indoneziji, Argentini, Sjedinjenim američkim državama i Kanadi. Također je kolumnist mnogih stručnih magazina kao što su «Guitar Player», «Downbeat», «Soundcheck» (Njemačka) i «Guitar Club» (Italija). Los Angeles Examiner proglašava njegov album sa Davidom Friesenom «Through the Listening Glass» među «Deset najboljih jazz albuma decenije».

Objavljeno 16.11.2015.

Vremeplov

Sva poanta je u glazbi i to je to. Nisam zabavljač ali zabavljam ljude. Kužite razliku?
Liam Gallagher (Oasis)