Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi list - Caneta pred bolnicom napustili prijatelji

Novi list - Caneta pred bolnicom napustili prijateljiRiječkog rockera, Dejana Saničanina Caneta (28) pred sušačkom su bolnicom ostavili njegovi uplašeni prijatelji s kojima je kobne noći konzumirao heroin u jednom stanu u Rijeci. Rezultati su to kriminalističke obrade kojom su rasvijetljene okolnosti koje su dovele do njegove smrti.

Iako su Caneta ostavili pred bolnicom u nadi da će ga liječnici pronaći i spasiti, troje njegovih prijatelja, 36-godišnjak, 35-godišnjak i 28-godišnja djevojka, nisu o tome alarmirali liječnike. Pretpostavljamo da su jednostavno pobjegli zbog straha, bilo od kaznenog progona, bilo društvene osude. Time su već u startu bile prokockane dragocjene minute za reanimaciju predoziranog prijatelja. Protiv trojke je podnesena kaznena prijava zbog nepružanja pomoći, a protiv 36-godišnjeg D.B., korisnika stana u kojem je društvo ubrizgavalo heroin, podnesena je i kaznena prijava zbog toga što je u svom stanu omogućio konzumaciju droge. Kazneni progon ići će redovnim putem.

Policija je na osnovu obavijesnih razgovora vrlo brzo uspjela rasvijetliti Canetovo kretanje neposredno prije smrti, što je dovelo i do ljudi koji su s njim proveli posljednje trenutke. Nakon večernjeg izlaska, njih se četvoro uputilo u stan 36-godišnjeg D.B. Iako su svi konzumirali heroin, samo je Canetu pozlilo. Izvukli su ga iz stana i položili u automobil 35-godišnjaka te pojurili prema KBC-u na Sušaku. Pustili su ga na prilaznoj cesti prema Hitnom traktu, jer je bilo preopasno dovesti ga pred sam ulaz. Na cesti ga je uskoro i zamijetio liječnik Hitne medicinske pomoći.

Prema neslužbenim izvorima, riječki se gitarist u ponedjeljak vratio iz Poreča gdje je cijelu ljetnu sezonu radio i konačno se našao s društvom. Za povremenu konzumaciju heroina znali su samo njegovi prijatelji, budući da nije bio registrirani narkoman. Osim što je bio aktivan na riječkoj rock sceni, bio je uvijek zaposlen i nikada kazneno prijavljivan vezano za zlouporabu droge. Dapače, kažu njegovi poznanici, drogu nije dilao niti na nju druge navlačio - piše riječki Novi list od 28. rujna - dan nakon posljednjeg ispraćaja Dejana Saničanina Caneta.

Novi list

Objavljeno 28.09.2007.

Vremeplov

Nikad neću biti sluga, ali nikad ni gospodar!
Zoran Štajdohar Zoff (Grč), intervju za RiRock.com