Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi list - Caneta pred bolnicom napustili prijatelji

Novi list - Caneta pred bolnicom napustili prijateljiRiječkog rockera, Dejana Saničanina Caneta (28) pred sušačkom su bolnicom ostavili njegovi uplašeni prijatelji s kojima je kobne noći konzumirao heroin u jednom stanu u Rijeci. Rezultati su to kriminalističke obrade kojom su rasvijetljene okolnosti koje su dovele do njegove smrti.

Iako su Caneta ostavili pred bolnicom u nadi da će ga liječnici pronaći i spasiti, troje njegovih prijatelja, 36-godišnjak, 35-godišnjak i 28-godišnja djevojka, nisu o tome alarmirali liječnike. Pretpostavljamo da su jednostavno pobjegli zbog straha, bilo od kaznenog progona, bilo društvene osude. Time su već u startu bile prokockane dragocjene minute za reanimaciju predoziranog prijatelja. Protiv trojke je podnesena kaznena prijava zbog nepružanja pomoći, a protiv 36-godišnjeg D.B., korisnika stana u kojem je društvo ubrizgavalo heroin, podnesena je i kaznena prijava zbog toga što je u svom stanu omogućio konzumaciju droge. Kazneni progon ići će redovnim putem.

Policija je na osnovu obavijesnih razgovora vrlo brzo uspjela rasvijetliti Canetovo kretanje neposredno prije smrti, što je dovelo i do ljudi koji su s njim proveli posljednje trenutke. Nakon večernjeg izlaska, njih se četvoro uputilo u stan 36-godišnjeg D.B. Iako su svi konzumirali heroin, samo je Canetu pozlilo. Izvukli su ga iz stana i položili u automobil 35-godišnjaka te pojurili prema KBC-u na Sušaku. Pustili su ga na prilaznoj cesti prema Hitnom traktu, jer je bilo preopasno dovesti ga pred sam ulaz. Na cesti ga je uskoro i zamijetio liječnik Hitne medicinske pomoći.

Prema neslužbenim izvorima, riječki se gitarist u ponedjeljak vratio iz Poreča gdje je cijelu ljetnu sezonu radio i konačno se našao s društvom. Za povremenu konzumaciju heroina znali su samo njegovi prijatelji, budući da nije bio registrirani narkoman. Osim što je bio aktivan na riječkoj rock sceni, bio je uvijek zaposlen i nikada kazneno prijavljivan vezano za zlouporabu droge. Dapače, kažu njegovi poznanici, drogu nije dilao niti na nju druge navlačio - piše riječki Novi list od 28. rujna - dan nakon posljednjeg ispraćaja Dejana Saničanina Caneta.

Novi list

Objavljeno 28.09.2007.

Vremeplov

Kada se budu osvrtali na mene, želim da me se sjećaju ne po svim mojim ženama, iako samih imao nekoliko, i svakako ne po jednoj od mojih velikih kuća ili novcu koji sam zaradio i potrošio. Želim da me jednostavno pamte po mojoj glazbi.
Jerry Lee Lewis