Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novosti Impulse Festivala

Novosti Impulse FestivalaKoncertni segment jubilarnog 10. izdanja Impulse Festivala zaključuju nova glazbena imena u novoj žanrovskoj kombinaciji.

Premijerno pred riječku publiku dolaze progresivni psych rockeri Skotni Vrag koji će se zajedno s novim indie junacima Tidal Pull predstaviti u subotu, 22.4. u The Beertiji.

Također, ponosni smo što i ove godine organiziramo čak dvije glazbene tribine s zanimljivim temama i gostima.

Skotni Vrag novije je ime domaće alternativne scene. Lani su se predstavili istoimenim debi albumom objavljenim za Dostavu Zvuka.

Album donosi žestoku kritiku društva upakiranu u ekscentrične stihove, progresivne gitarske dionice i zaigranu ritam sekciju. Poigravajući se elementima indie i surf rocka, groovea, psihodelije i jazza, Skotni Vrag pripremio je svojevrstan glazbeno-satirični igrokaz čiji su protagonisti šarena bića u ogrtačima crvene, zelene, crne i plave boje.

Koncertna promocija i ujedno premijerno riječko ukazanje dogoditi će se u subotu, 22. travnja u The Beertiji.
Društvo im prave Tidal Pull, osnivači i kopljonoše Big Indie žanra. Dakle, žanrovski riječ je o indie rocku s primjesama shoegazea i malo indie popa.

Debitantski solo album (objavljen lani) „Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini“ uvršten je u mnoge liste najboljih domaćih ostvarenja prošle godine, a sad ga s nestrpljenjem predstavljaju u punom formatu na Impulse Festivalu.

Mogu se pohvaliti i osvojenom ovogodišnjom nagradom Rock Off u kategoriji za Veliki prasak godine koja je dodatno sufinancirana od strane HDS ZAMP s 1500 eura.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 7 eura je moguće kupiti u Dallas music shop Rijeka i/li u sustavu Entrio. Na dan koncerta (subota, 22.4.) cijena iznosi 9 eura.

Jedan od ciljeva festivala je i međusobno povezivanja osoba, odnosno organizacija koje se bave glazbom. Jedan od načina kako to postići je bogat narativni program koji uz neformalan pristup otvara važne teme o kojima se ne govori dovoljno.

Aktualni gosti i otvoren razgovor kombinacija su koja pruža priliku za još jedan način kako proširiti glazbena iskustva. Stoga ovogodišnje izdanje nudi čak dvije tribine.
Prva je na rasporedu u utorak, 18. travnja u OKC Palachu.

Tribina naziva „Akreditacija“ koja počinje u 19 sati tematski će se baviti glazbenim novinarstvom u Hrvatskoj. Koja je današnja uloga glazbenog novinara/ke i njihov utjecaj, kako se uopće postaje, te ”prepreke” ili pak pogodnosti posla samo su neka od pitanja. Naravno, naći će se mjesta i za osvrt glazbene scene u Hrvatskoj.

Gostuju: Bojan Mušćet urednik na portalu Glazba.hr, Dubravko Jagatić glazbeni kritičar i novinar tjednika Nacional, Siniša Miklaužić glazbeni zaljubljenik i vanjski suradnik na portalu Muzika.hr i Mislav Miličević glazbeni novinar na Radio Tvornici, dok je moderator razgovora Mladen Stipanović, urednik i voditelj emisije Alternator na Radio Rijeci.

”Kako to?” naziv je druge tribine koja će se održati 22.4. u prostoru RiHuba s početkom u 18 sati. Nakon predstavljanja gostiju, ekipe koju čine Andrija Vujević poznatiji kao Vojko V, Antonio Livaić, radijski voditelj i glazbenik te Dunja Matić Benčić asistentica na kolegijima Metodologija istraživanja u kulturi, Uvod u kulturalne studije i Uvod u Sociologiju pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, uslijedit će razgovor u kojem će otkriti što misle da slušaju mladi, kao i što industrija uvjetuje da bi trebali slušati.

Također će se osvrnuti na način kako se glazbeni ukusi mijenjaju kroz vrijeme, kako dolaze do publike te koliko je prilagodba istoj važna ili ne, sve uz kritičko propitivanje kakav se društveni status pripisuje glazbi danas, i zašto.
Ulaz na obje tribine je slobodan.

Ponavljamo, program jubilarnog desetog izdanja Impulse Festivala predvode Vojko V koji će promovirati novi album ”Dvojko”, posebna gošća Michelle Gurevich, nove glazbene nade Šajzerbiterlemon, Those Herds i Polarne ptice, kao i upečatljiv filmski segment; regionalna premijera filma ”This Is National Wake” i kino koncert Chui svira Berlin uz neizostavni sajam ploča.


Objavljeno 20.03.2023.

Vremeplov

Joao Gilberto na gitari može ”čitati novine” i zvučat će odlično.
Miles Davis