Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novosti vezane za koncert Jarboe

Novosti vezane za koncert JarboeU sklopu ”Intimate Indemnity” tour-a legendarna članica njujorške No-Wave/Industrial grupe Swans, Jarboe, dolazi u Rijeku u srijedu, 10.10., u klubu Palach!

Jarboe , od ranih 90-ih godina, a pogotovo nakon razlaza s Swans-ima 1997., okreće se solo karijeri. Surađujući s mnogim glazbenicma poput Neurosis, Lustmord, Justin Broadrick, Blixa Bargeld, Perfect Circle.

Postaje sinonim za tamnu i provokativnu stranu, a njene vokalne sposobnosti i energični nastupi potiču na emocije i ono što ona posebno voli komunikaciju s publikom.

Njena se glazba u većini slučajeva, odlikuje eksperimentalnim zvukovima , stoga su joj i izdanja u rasponu od akustičnih / folk melodija preko buke, metala i jazza do samostalne vokalne izvedbe s djelima Diamanda Galaša.

Na ovoj turneji, pridružit će joj se pijanist Renee V. Nelson, a set listu čine pjesme s najnovijih albuma ”Idemnity I + II”, koja su uglavnom reinterpretacija Swans pjesama!

Prije Jarboe nastupit će riječki f.O.F. ,kako kažu teoretičari glazbe, f.O.F. zvuči onako kako bi danas zvučali vodeći bendovi svjetske scene ’80-tih da je svijet kojim slučajem izbjegao sudar s grungeom. To ne čudi ako uzmemo u obzir da su članovi sastava nekadašnji motori pokretači grupa Transmisia, Regoč, Very Expensive Porno Movie i PXA u njihovoj najkreativnijoj fazi.
f.O.F. svoj glazbeni rukopis oslikava sumornim tonovima, no istodobno stvarajući vrlo pitko i dopadljivo ozračje, što je uhu neodoljiva kombinacija.

Očekuje nas poseban koncert, mračna, bučna i provokativna Jarboe u novoj eksperimentalnoj fazi -akustična verzija uz klavirsku pratnju.

Karte po cijeni od 80,00kn mogu se kupiti na sljedećim mjestima:
Klub Palach, Glazbeni centar Rijeka, Dallas music shopovi: Rijeka, Zagreb, Zadar, Šibenik, Split, Klub Uljanik (Pula), Dirty old shop (Zagreb), dok je cijena karata na dan koncerta 110,00kn.


Objavljeno 07.10.2012.

Vremeplov

Što sam stariji, to sam manji. Vidim druge dijelove svijeta koje prije nisam vidio. Druge poglede. Vidim više svijet izvan sebe…
Neil Young