Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Od Berlina do Mumbaija – veljača u Art-kinu

Od Berlina do Mumbaija – veljača u Art-kinuVeljača donosi nagrađivane filmove iz Njemačke, Danske, Paragvaja, Indije, dva queer programa, tri filma za djecu, drugi dio Trierove «Nimfomanke» i dvije svečane premijere – domaća dokumentarna komedija «Gangster te voli» te slovenska komedija «Čefuri raus!»

Paragvajska drama «7 kutija» prati Victora, 17-godišnjeg dostavljača, koji radi na poznatoj paragvajskoj tržnici. Jednoga dana tajanstveni muškarac ponudi mu sto dolara kako bi prenio sedam kutija na tajnu lokaciju na periferiji tržnice... Nagrađivan diljem svijeta, film «7 kutija» napet je i uzbudljiv triler smješten u žive ulice Asuncióna, a donosi priču o snovima i njihovoj realizaciji.

«Ajme meni» prati život mladića u kasnim dvadesetima koji je nedavno napustio fakultet. Živi za trenutak, luta noćima ulicama Berlina, diveći se ljudima oko sebe. «Ajme meni» mladog njemačkog redatelja Jana Olea Gerstera autentično je ostvarenje koje je prošle godine pobralo sve važnije njemačke nagrade, a nedavno je stigla i Europska filmska nagrada za debitantski film.

Radnja novog filma Terryja Gilliama «Nulti teorem» smještena je u budući London, a glavni je lik ekscentrični kompjuterski genij Qohen Leth (Christoph Waltz) kojeg muči egzistencijalna kriza. Qohen radi na misterioznom projektu s ciljem otkrivanja smisla sveopćeg postojanja - ili nedostatka istog. No njegova osamljenost biva ometena dolaskom koketne Bainsley (Mélanie Thierry). Tek nakon što iskusi moć ljubavi i požude shvatit će vlastiti razlog postojanja.

ReeQueer MoMenti donose dokumentarac «Valentine Road» i program kratkih filmova «Večer s Jerryjem Tartaglijom».

U veljači 2008. godine učenik osmog razreda Brandon McInerney upucao je svojeg razrednog kolegu Larryja Kinga koji je dva dana nakon izgubio borbu za svoj život. Cijeli svijet je bio potresen tragedijom, a uskoro je nastala teorija da je zločin iz mržnje počinio mladi Brandon koji je u mladom geju Larryju vidio prijetnju jer mu se sviđao. Redateljica Marta Cunningham pristupila je temi s dvije strane – iz kuta ubojice, kao i iz kuta same žrtve.

Redatelj i scenarist Jerry Tartaglia već četiri desetljeća snima eksperimentalne i queer filmove. Suosnivač je jednog od najdugovječnijih promotora eksperimentalne medijske umjetnosti u SAD-u Berks Filmmakers Inc. Njegov rad neprestano je preispitivanje gej identiteta i medijskog tretmana queer scene na filmu. Prikazujemo dio iz njegove bogate filmografije.

Željno iščekivani nastavak Trierove «Nimfomanke» seksom diktiranog života protagonistice - uranjamo u sve mračnije kutke njezina odraslog života i potencijalno otkriva što ju je dovelo u Seligmanov krevet. «Nimfomanka 2. dio» u Art-kino stiže od 20. veljače. Za one koji žele ponoviti gradivo ili još nisu pogledali intrigantan prvi dio Trierove divlje i poetične drame o seksualnom životu moći će «Nimfomanku 1. dio» pogledati od 17. veljače.
«Žena u kavezu» je priča o glavnom inspektoru Carlu Morcku i njegovom asistentu Assadu koji su zaposleni na ’zaboravljenim slučajevima’. Ovaj se put radi o pet godina starom slučaju misterioznog nestanka političarke Merete Lynggaard - slučaj koji ih odvodi duboko u nasilno i bolesno podzemlje naizgled uštirkane i ispolirane skandinavske svakodnevice. «Žena u kavezu» nastavlja niz intrigantnih i napetih ekranizacija krimi romana sa sjevera Europe koje svakako treba pogledati na velikom platnu. Redatelj filma Mikkel Nørgaard jedan je i od redatelja popularne serije «Borgen».

«Gangster te voli», komedija oo ljubavnim odnosima u 21. stoljeću, prati Nedjeljka Babića koji radi kao bračni je posrednik. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster. Za razliku od suvremenih bračnih posrednika, Gangster vjeruje u osobni kontakt. Svakoga svojeg klijenta upozna osobno kako bi ga procijenio, ali i dao mu neke korisne savjete. Kada se Gangsteru za pomoć u pronalaženju muža obrati 35-godišnja Bugarka Maja, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan, ali stvari ne idu tako jednostavno. Svečanoj će premijeri u četvrtak, 13. veljače uz glavnog protagonista Nedjeljka Babića prisustvovati i redatelj Nebojša Slijepčević.

«Pogrešna dostava», pobjednik 11. Zagreb Film Festivala, romantična je priča smještena u Mumbai. Jedna od znamenitosti indijskog geada je fenomen dostave užine. Tzv. dabbawallasi čine zajednicu od oko 5000 dostavljača. Svako jutro oni iz kuhinja mumbajskih domaćica odnose tople obroke njihovim supruzima u uredima, a potom prazne posude za hranu vraćaju. Mlada domaćica Ila i neznanac Saajan pred umirovljenjem povežu se kada ova nadaleko čuvena dostavljačka služba pogriješi u dostavi užine. Svoj svijet mašte počinju graditi izmjenjujući poruke u kutijama za užinu, a njihova fantazija polako će zaprijetiti i stvarnosti u kojoj žive. «Pogrešna dostava» topla je i šarmantna ljubavna priča nakon koje ćete na pogreške gledati kao na nove mogućnosti.

Marko, Adi, Aco i Dejan – izbjeglice koji su sa svojim obiteljima za vrijeme rata došli živjeti u Sloveniju. Jedne noći policajci četvoricu prijatelja zaustave na cesti i u tom trenutku njihovi životi krenu u jednom potpuno drugom smjeru... Film se na duhovit bavi temom margine i manjine, identiteta ’drugih’ i ’drukčijih’ u kontekstu većinske nacionalne zajednice kroz sudbinu doseljenika u Sloveniju, pogrdno nazvanih Čefuri. Film je snimljen prema istoimenom uspješnom romanu Gorana Vojnovića –«Čefuri raus!». Svečana premijera će se održati uz gostovanje redatelja u subotu, 22. veljače u 20 sati.

Svaki vikend donosi i vikend matineje u 11 i u 16 sati. Na repertoaru će se naći belgijski animirani film «Kuća velikog mađioničara», španjolski animirani film «Juraj i hrabri vitezovi» te hrvatski film za djecu i mlade «Družba Pere Kvržice».

Tražeći utočište od nevremena, napušteni mladi mačak Munja ušulja se u tajanstveni dvorac u vlasništvu umirovljenog mađioničara. Mađioničar ga prihvati i Munja se vrlo brzo prilagodi novoj sredini i novim ukućanima. Međutim, kad mađioničar Lawrence nenadano završi u bolnici, njegov nećak ga pokuša izigrati i prodati kuću. Tada Munja i njegovi novi prijatelji koriste sve trikove kako bi zaštitili mađioničara i spasili svoj tajanstveni dvorac od prodaje.

Već godinama seoska vodenica nije u pogonu, a središnji je problem mnogih seljaka. Oni za svoje potrebe moraju koristiti parni mlin što je u interesu vlasnika mlina. Seoski dječaci, na čelu s Perom, osnivaju Družbu i zadatak im je svoje slobodno vrijeme provesti obnavljajući vodenicu. Na tom putu očekuje ih niz pustolovina, pa čak i opasnost... «Družba Pere Kvržice», film za djecu u režiji Vladimira Tadeja, adaptacija je klasičnog dječjeg romana Mate Lovraka i jedan od popularnijih hrvatskih filmova za djecu i mlade.

Objavljeno 03.02.2014.

Vremeplov

Ljubav je jača od pravde.
Sting