Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Odličan i uigran Grad proslavio 30. rođendan!

Odličan i uigran Grad proslavio 30. rođendan!Kultni riječki rockeri, grupa Grad u subotu 28.11. su održali dvosatni koncert u do zadnjeg mjesta popunjenom Pogonu kulture.(Foto:Ž.Maletić) Bila je to večer velike proslave njihovog 30. rođendana sa čime se može pohvaliti malo koji bend. Iako su nedavnom svirkom na proslavi rođendana Radio Rijeke potvrdili da su i dalje aktivni,te imaju neke planove za budućnost, činjenica je da se na njihov veći samostalni koncert dugo čekalo.

Potvrda da ih riječka publika željno iščekuje bio je rasprodan koncert i konstantna potražnja za kartom ekstra. Mnogi nisu odustajali do zadnjeg trena te su na dan koncerta tražili karte na ulazu u Pogon.

Kao što su i najavili koncert su počeli tek nekolliko minuta nakon 23:00 s pjesmom ’’Stanar’’ s albuma ’’Amerika’’ i već prvom pjesmom pokazali koliko su, bez obzira na sve promjene članova i pauze, čvrsti i sigurni u ono što rade. Vrhunskom dvosatnom svirkom kvalitetnog repertoara proveli su okupljene kroz pjesme od demo faze do zadnjih singlova, pametno kombinirajući laganije numere s eksplozivnim hitovima u kojima je publika Pogona postajala sedmi član benda.

Pohvalno je napomenuti da nisu igrali na sigurno i birali samo poznate radiofonične hitove već su nas prisjetili na manje popularne ali jednako odlične pjesme svog bogatog opusa. Među pjesmama koje su zapalile Pogon našle su se ’Ima li nešto’, ’Vodi me’, ’Ljudi’, ’Kako da zaboravim’ s albuma ’Ljudi’, ’Biti normalan’ s albuma ’Planet Majmuna 1999’, ’Samo da te imam’, ’Glad’ s istoimenog albuma...

Iz pjesme u pjesmu bilo je jasno da svi jednako uživaju u svirci i ’Građani’ i publika. ’Kreni’, ’Boje’, ’Nebo, ’Praznik’ i ostale pjesme koje su odabrali za ovu posebnu večer bile su trenuci u kojima se očitovala njihova glazbena izvrsnost, unesenost u svirku i zarazna energija koja je pokretala publiku u ritmu Grada, te tjerala da nastavlja pjevati i nakon što je pjesma završila.

Tijekom koncerta na binu su se popeli Jadranka Čubrić i Duško Jeličić koji su im u ime Hrvatske Glazbene Unije uručili priznanje za sveukupan doprinos rock glazbi, što je publika podržala gromoglasnim aplauzom.Na kraju možemo samo zaključiti da je Grad bio i ostao skupina jakih individualaca koji su uspjeli utkati svoju različitost, kreativnost i energiju u svaku svoju pjesmu i time stvoriti svoj zvuk, postati prepoznatljivi. I dalje je to uigran, nadahnut i odličan rock band sa sjajnim osjećajem za pjesmu i kako stvari stoje isto će potvrditi na sljedećoj proslavi rođendana.

Pohvale idu i ozvučenju koje je tijekom čitavog koncerta bilo vrhunsko, kao i organizatorima koji svojim programom nastavlju puniti Pogon iz vikenda u vikend. Jedina zamjerka ide rasvjeti koja je bila neobično osmišljena te nerijetko ostavljala čitav bend u mraku.

AS Paulić


Objavljeno 29.11.2015.

Vremeplov

Ružnoća je na neki način superiorna ljepoti zato što traje.
Serge Gainsbourg