Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Odlični Jonathan rasplesali Malu ljetnu pozornicu!

Odlični Jonathan rasplesali Malu ljetnu pozornicu!U subotu 13.06.2015. u Opatiji u sklopu ’Ljeta na Ljetnoj’ na Maloj ljetnoj pozornici nastupila je riječka indie grupa Jonathan.

Dečkima su put pripremili mlađi kolege iz skupine The Black Room koji su osnovani 2014. godine i iako iza sebe imaju nešto manje svirki od glavnih zvijezda večeri svoj su nastup odradili energično i uvjerljivo.

Energična svirka popračena u nekim trenucima ne tako uvjerljivim vokalom, što možemo pripisati i tehničkom problemu, pridonjela je da se okupljena publika dobro zabavi. Koliko su se dečki iz The Black Room- a svidjeli mlađoj publici okupljenoj pred binom, svjedoči i bačeni grudnjak koji je bubnjar Ritoša zaradio.

Ovom je svirkom publika imala priliku čuti što to dečki spremaju za svoj prvi album koji bi svjetlo dana trebao ugledati krajem srpnja.

Nakon pola sata svirke The Black Room su zahvalili publici na dolasku i najavili Jonathan.
Vrijeme koje je trebalo da se bina pripremi za njihov nastup bilo je dovoljno da se ljudi okupljeni oko šanka približe pozornici. Čim su se pojavili publika je živnula i pokazala da je spremna da ih Jonathan povede na putovanje.

Jedinstven prostor Male ljetne pozornice uz dekoraciju na bini, poput buketa u vazi, starog radija i slike, koja je svjedočila kako dečki vode računa o svakom detalju, bila je odlična kulisa za ono što su Jonathan ponudili publici.

Svaka je pjesma nagrađena aplauzom, i dok su brže numere poput ’Communicate’ rasplesale okupljene, one sporije i intimnije povele su nas u neka vlastita promišljanja.

Jonathan je uz pjesme s prvog, hvaljenog albuma ’Bliss’ , poput ’Maggie’, ’Pictures’, spomenute ’Communicate’, ’Mama I’m Ready’ odvsirao i ’Juvenal’ i ’Try To Get Even’ s Ep-a ’Getting Closer Is Keeping Us Apart’, te su nam predstavili pjesme koje će svoje mjesto naći na novom albumu.

Duboko uronjeni u glazbenu priču koju nam nude, okrenuti pjesmama koje stvaraju i bez potrebe da ovo glazbeno putovanje prekidaju nepotrebnim komentarima Jonathani su publiku uveli u svoju hermetičnu čahuru u kojoj su svi zajedno ostali do posljednje pjesme.

’Maggie ’je trebala biti zadnja pjesma na popisu, no nakon što ih je publika brzo uvjerila dečki su odsvirali još dvije numere i time okončali opatijski koncert.

Odlična svirka i sugestivan vokal postigli su da svi koji su došli na koncert odu zadovoljni sa željom da skupina Jonathan uskoro ponovno zasvira negdje u blizini. Treba reći da su i organizatori ’Ljeta na Ljetnoj’ napravili odličan posao uvrstivši Jonathan u program.


AS Paulić

Objavljeno 14.06.2015.

Vremeplov

Naše ideje i atmosfera s albuma potječu iz dvije osnovne premise - jedno je široki spektar glazbe koju slušamo, a drugi je početno ograničeno glazbeno umijeće koje smo vremenom tesali i pretvarali u svoju prednost.
Mauricio Ferlin (The Chweger)